Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 28/06/2023

Του Βλάχου Αντωνίου Μέλους Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Το Σάββατο 24/6/23 περί ώρα 20:30, έλαβε χώρα περιστατικό με δύο ενόπλους κακοποιούς στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά, αστυνομικοί της Υ.ΜΕ.Τ. συνέλαβαν τον έναν κακοποιό διερχόμενοι από το σημείο του συμβάντος, ενώ ο συνεργός του διέφυγε με Ι.Χ. προς άγνωστη κατεύθυνση.

        Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης εντόπισε και καταδίωξε το όχημα με τον ένοπλο. Ομάδες ΔΙΑΣ και έτερα περιπολικά συνέδραμαν στην καταδίωξη, όπου κατάφεραν και εγκλώβισαν τον δράστη, ο οποίος εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός. Η καταδίωξη συνεχίστηκε πεζή πλέον. Ο ένοπλος επί της Λ. Κηφισού ακινητοποίησε διερχόμενο όχημα πολίτη και εισήλθε εντός, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως όχημα διαφυγής. Τότε, οι αστυνομικοί με συντονισμένες ενέργειες και αποφασιστικότητα κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και τελικώς να συλλάβουν τον δράστη , στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο πιστόλια 9mm. 

    Ο εκφωνητής του Κέντρου Επιχειρήσεων διαχειρίστηκε άριστα το περιστατικό, αφού αρχικά όρισε τους σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία δημιουργώντας περίμετρο αποκλεισμού. Έπειτα και καθ’ όλη την διάρκεια της καταδίωξης, συντόνισε τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με τρόπο τέτοιο ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Για όσους, ηθελημένα ή μη, υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα του ανωτέρω περιστατικού και νομίζουν ότι γνωρίζουν τη διαχείρισή του επειδή έχουν δει πολλές ταινίες του Hollywood, απαντώ τα εξής: 

  • Όταν ένας αστυνομικός καταδιώκει ένοπλο κακοποιό, θέτει τη ζωή του σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.
  • Όταν ο ένοπλος κινείται ανάμεσα σε πολίτες, ο αστυνομικός σε κλάσματα δευτερολέπτου και με 160 παλμούς, ενδεχομένως να οδηγηθεί σε ένοπλη συμπλοκή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Τα προαναφερόμενα, ο αστυνομικός τα γνωρίζει από πριν και παρ’ όλα αυτά επιλέγει να καταδιώξει, να εμπλακεί και τελικώς να ενεργήσει σύλληψη , υπερβαίνοντας κατά πολύ τον εαυτό του και το καλώς εννοούμενο καθήκον.

   Για όσους αναρωτιούνται για το λόγο που αρθρογραφώ, αυτός έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα προαναφερόμενα, για έναν περίεργο λόγο, δεν αναγράφονται στο Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. !!!

    Θα ήθελα να υπενθυμίσω τοις πάσι ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ενιαία και αδιαίρετη και εξαιτίας του γεγονότος ότι επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις του προσωπικού, επιβάλλεται να λαμβάνουν  τα εύσημα και του ανάλογου σεβασμού, τόσο οι αστυνομικοί Άμεσης Δράσης/Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., όσο και οι αστυνομικοί της Υ.ΜΕ.Τ., όπως και κάθε άλλης εμπλεκόμενης Υπηρεσίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis