Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 26/01/2019

Το Taurus G2C είναι ένα φτηνό όπλο που αξίζει την προσοχή σας. Στην πραγματικότητα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από ό, τι νομίζετε.

Το G2C είναι ένα ελαφρύ compact πιστόλι διπλής στοίβας, το οποίο προσφέρει χωρητικότητα 12 + 1 σε ένα λεπτό και ελαφρύ πακέτο. Το πλαίσιο είναι μαύρο, πολυμερές, με ανάγλυφα πάνελ στο μπροστινό, πίσω και πλαϊνό μέρος της λαβής, με εσοχή αντίχειρα πάνω στη λαβή και εσοχή δείκτη στο πλαίσιο πάνω από τη σκανδάλη. Ο ολισθητήρας κυκλοφορεί σε δυο αποχρώσεις ματ μαύρο ή ματ ανοξείδωτο.

 

Αυτό το όπλο έχει στην πραγματικότητα περισσότερα χαρακτηριστικά από ό, τι θα περίμενε κανείς για αυτή την τιμή. Για αρχή ο μοχλός απελευθέρωσης της γεμιστήρα είναι αντιστρέψιμος ενώ υπάρχει μια ράγα Picatinny για την τοποθέτηση ενός εξαρτήματος. Τα οπίσθια σκοπευτικά είναι ρυθμιζόμενα ενώ το μπροστινό σκοπευτικό είναι σταθερό σε μια συμβατική διάταξη τριών λευκών κουκίδων. Τα σκοπευτικά είναι μεγαλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς σε ένα τόσο μικρό όπλο, χωρίς να είναι υπερμεγέθη, και γίνονται ορατά με ευκολία.

[custom:google-ads]

Το επάνω μέρος του ολισθητήρα (μπροστά από την θυρίδας εκτίναξης) υποχωρεί στο εσωτερικό του πλαισίου ενώ υπάρχει στον ολισθητήρα και ένδειξη για σφαίρα στην θαλάμη.

Η Taurus περιγράφει το πιστόλι ως διπλής/μονής ενέργειας αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι σαν τα υπόλοιπα πιστόλια εσωτερικής επίκρουσης διπλής δράσης όπως το Walther P99 ή το Canik TP9. Αυτά τα όπλα έχουν βάρος σκανδάλης 3,5 με 4,5 κιλά στην διπλή ενέργεια. Το Taurus από την άλλη στην μονή ενέργεια, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, δεν έχει καθόλου αντίσταση αλλά παρά μόνο στο τέλος της διαδρομής της σκανδάλης, που έχει ένα σπάσιμο βάρους 2,2 κιλών. Η αντίσταση της σκανδάλης στην διπλή δράση είναι σταθερή σε όλη την διαδρομή και είναι περίπου 2,5 κιλά.

Gun Review: Taurus G2C 9mm Pistol
 

Η επαναφορά της σκανδάλης δεν είναι η ιδιαιτέρως αισθητή ακουστικά ή απτικά, και ο μηχανισμός της σκανδάλη, γενικότερα, αν και δεν διεκδικεί βραβεία είναι στα επίπεδα του μέσου όρου για τα πιστόλια εσωτερικής επίκρουσης.

Το G2C διαθέτη χειροκίνητη ασφάλεια στην αριστερή πλευρά πέρα από τη συνηθισμένη ασφάλεια σκανδάλης. Για την απελευθέρωση του γεμιστήρα και του ολισθητήρα υπάρχουν μοχλοί επίσης στην αριστερή πλευρά όπως συνηθίζεται στα περισσότερα πιστόλια αυτού του τύπου.

Το Taurus G2C είναι προφανώς αρκετά ελαφρύ, αλλά η ανάκρουση είναι πιο μαλακή από ό, τι θα περίμενε κανείς. Γεμάτο, ισορροπεί καλά στο χέρι και δεν είναι πολύ δύστροπο, και συμπεριφέρεται περίπου όπως ένα M&P Shield.

Tο όπλο αυτό είναι ικανό για αρκετά υψηλή ακρίβεια βολών παρά το μικρό του μέγεθος αλλά σε καμιά δεν θα έλεγε κανείς ότι επιτυγχάνει χειρουργική ακρίβεια.

Ένα M&P Shield πιθανότατα θα κοστίσει περίπου 100 δολάρια περισσότερο από το G2C ενώ ένα compact GLOCK 9mm (26, 43) είναι περίπου $ 200 περισσότερο.
Οπότε με δεδομένο ότι από την άποψη άνεσης, της ακρίβειας και λειτουργίας είναι παραπλήσιο με τα παραπάνω, το Taurus G2C είναι γενικά μια καλή αγορά
[custom:google-ads]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το φαινόμενο «τύφλωση απροσεξίας» και η επιρροή του στους ελέγχους οχημάτων αγνώστου κινδύνου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis