Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 22/12/2023

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, και του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Η εν λόγω τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ως ένδειξη τιμής και  σεβασμού προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ως ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής του στην διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της ευημερίας της Χώρας μας, καθώς και για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο χάρις στην διαρκή ετοιμότητα που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στην αντιμετώπιση κρίσεων και καταστροφών, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:

● Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Στυλιανός Πέτσας.
● Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος.
● Η κ. Έρση Κόκκοτα ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νικόλαου Ανδρουλάκη.
● Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.
● Ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.
● Ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, και ο Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Χατζόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστρατήγου Γεωργίου Πουρναρά.
● Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κωνσταντέλλου.
● Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
● Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.
● Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατου (ΝΙΜΤΣ) κ. Δημήτριος Χατσίκας.
● Αντιπροσωπείες Αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην εξέχουσα τιμή της ανακήρυξής του ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης, επισημαίνοντας ότι αυτή αφιερώνεται πρωτίστως και κυρίως στο προσωπικό των ΕΔ, το οποίο με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προασπίζει τα συμφέροντα της Πατρίδος μας.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες προκλήσεις ασφαλείας που ανέκυψαν, τις οποίες οι ΕΔ αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία διασφαλίζοντας στην πράξη την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της Χώρας, τονίζοντας επίσης την ριζική αναβάθμιση της λειτουργίας των ΕΔ σε όλα τα επίπεδα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κοινωνικό έργο των ΕΔ, το οποίο τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης των συμπολιτών μας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης, εξαίροντας τόσο την πολυετή προσφορά του στην τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και την συνδρομή του στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με τα έργα ανακαίνισης και ανακατασκευής των υποδομών της καθώς και της ανάπλασης των εξωτερικών της χώρων.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι ΕΔ αποτελούν τους εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, αποτίοντας παράλληλα τον προσήκοντα φόρο τιμής στους Πεσόντες Ήρωες της Πατρίδος μας, προς τιμήν των οποίων εγκαινιάσθηκε προσφάτως το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου».

Με το πέρας της τελετής, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή της σοπράνο κ. Αναστασίας Ζαννή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis