Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:19 | 23/01/2024

Τελετή ορκωμοσίας δεκαέξι Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Τεχνικού και Οικονομικού παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου Υ.ΝΑ.Ν.Π..

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης και παρέστησαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Διαβάστε επίσης

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παππάς ανέφερε τα κάτωθι :

“Καλημέρα σε όλες και όλους.

Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε μία σεμνή αλλά ιδιαίτερα σημαντική τελετή. Η ημέρα της ορκωμοσίας σας είναι μία μέρα που θα ανήκει στις σημαντικότερες ημέρες της ζωής σας και θα τη θυμάστε για πάντα, τόσο εσείς όσο και οι συγγενείς και φίλοι σας που δίνουν σήμερα το παρών και τους καλωσορίζουμε στο υπουργείο.

Την ημέρα αυτή θα τη θυμάμαι και εγώ γιατί είναι μεγάλη τιμή που σας υποδέχομαι στη μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το τιμημένο σώμα του Λιμενικού με ιστορία και προσφορά πέραν των 100 ετών σας υποδέχεται και σας καλωσορίζει.

Ο όρκος και το εθνόσημο που φέρετε αντανακλά σε μία ιστορία προσφοράς στον τόπο, σε κάθε νησιώτη, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό, στην υπέρτατη αποστολή της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από όποιο μετερίζι κι αν υπηρετεί ο καθένας και η καθεμιά.

Το Λιμενικό Σώμα για το οποίο είμαστε περήφανοι είναι τρόπος ζωής και αφοσίωσης στο καθήκον και την προσφορά. Είμαι σίγουρος ότι θα σταθείτε αντάξιοι και θα ανταποκριθείτε πλήρως σε όποια καθήκοντα σας ανατεθούν.

Όπως να είστε σίγουροι κι εσείς ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται κοιτάζοντάς το μέλλον με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση και διαρκή ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην πολυσύνθετη αποστολή του.

Μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να σταθεί στο πλευρό σας και να σας ενισχύσει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία στην αποστολή σας. Χρέος δικό μας είναι να σας εξοπλίσουμε με όλα εκείνα τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία που απαιτούν οι συνθήκες.

Το ίδιο θα κάνουν και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δίνουν με πείσμα και αυταπάρνηση έναν αγώνα που έχει φέρει το σώμα πολύ ψηλά στην εκτίμηση της Ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Ευχή όλων μας είναι όχι μόνο να κατανοήσετε τον χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά να τον αγαπήσετε και να τον κάνετε τρόπο ζωής.

Να είστε περήφανοι που ανήκετε στην οικογένεια του Λιμενικού Σώματος και με την παρουσία σας, τις γνώσεις σας και την εξέλιξή σας να το βελτιώσετε και να το πάτε μακρύτερα από το σημείο που το παραλαμβάνετε σήμερα.

Σας εύχομαι να έχετε μια σταδιοδρομία αντάξια των προσδοκιών σας. Να έχετε καλή χρονιά με υγεία, τύχη και προκοπή. Πιστεύουμε σε εσάς και σας στηρίζουμε”.

cover1234

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis