Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 23/02/2024

Κοινή ανακοίνωση τεσσάρων Αστυνομικών Ενώσεων

Την στιγμή που κεντρικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, έχει ημέρες να βγάλει περιπολικό όχημα, ενώ στις περιφερειακές Υπηρεσίες, αλλά και στα μικρά νησιά οι Αστυνομικοί αδυνατούν να πάρουν τις άδειες του 2023, έρχεται το Αρχηγείο μας αρχικά να μετακινεί από την περιοχή μας συνολικά - 12 – αστυνομικούς (Α’ Δωδ/σου 3, Β’ Δωδ/σου 2, Κυκλάδες 7) καθώς και -3- οχήματα, και επανέρχεται συμπληρωματικά να μετακινεί επιπλέον -23- αστυνομικούς από το Νότιο Αιγαίο (Α’ Δωδ/σου 6, Β’ Δωδ/σου 3, Κυκλάδες 14) καθώς και -6- οχήματα, στην Αττική.

Με δεδομένο , ότι η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε μερικές ημέρες, ότι δεν υπάρχει καμία Ομάδα Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) παρά μόνο στα χαρτιά, ότι επίκειται η έναρξη προγράμματος χορήγησης Τουριστικής Visas σε 10 νησιά (όπου απαιτείται η διπλάσια δύναμη) και χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ενίσχυση των -47- νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η ανωτέρω μετακίνηση Αστυνομικών προς την Αττική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο εξοργιστική !!!!!!

Αναπόφευκτα λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ορθά η Ελληνική Κυβέρνησή δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, από την άλλη όμως η «αποαστυνομικοποίηση» προχωρά με γοργούς ρυθμούς !!!!!!!!

Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε παρά μόνο να αναδείξουμε αυτά που συμβαίνουν και ας τα κρίνουν οι τοπικές μας κοινωνίες. Θεωρούμε περιττό να καταθέσουμε προτάσεις, αφού όλες οι προηγούμενες έπεσαν στο κενό. Το μονό που μένει τώρα είναι να μετακινηθούμε όλοι στην Αττική μήπως και λυθούν τα εκεί προβλήματα.

Γιατί τελικά, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, ενώ τα νησιά παραμένουν μόνο οι αιμοδότες του κρατικού προϋπολογισμού.

Πρόεδρος                                    Πρόεδρος                    Πρόεδρος                                Πρόεδρος 

Β. Δωδ/νησου                       Ν. Δωδ/νησου                   Ν. Κυκλάδων                Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος      ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ    ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος    ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis