Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 01/05/2018

Περιπολίες ξεκίνησαν δύο περιπολικά Tesla Model S στο Λουξεμβούργο. Το σχέδιο να χρησιμοποιηθούν τα Tesla Model S σαν περιπολικά ξεκίνησε πέρυσι αλλά ανέμενε την έγκριση των αρχών.

Οι ρυθμιστικές αρχές του Λουξεμβούργου χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να εγκρίνουν τα οχήματα καθώς υπήρχαν προβλήματα με το νέο σύστημα φωτισμού ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να πραγματοποιήσουν δοκιμές υψηλής ταχύτητας.

Για την ακρίβεια, τα Tesla Model S χρειαζόταν να δοκιμαστούν στα 250 km/h. Δεδομένου ότι η εν λόγω ταχύτητα είναι η μέγιστη ταχύτητα της performance έκδοσης του Model S, το να την πιάσουν δεν ήταν δύσκολο, αλλά το ζήτημα ήταν να την διατηρήσουν.

 

Όλα δείχνουν ότι εν τέλει τα κατάφεραν, καθώς τα δύο περιπολικά Tesla Model S βρίσκονται στον καθήκον από την περασμένη εβδομάδα. Όπως και να έχει, τα Tesla Model S είναι γρηγορότερα από τα συνηθισμένα περιπολικά.

 

Το ένα περιπολικό χρησιμοποιείται για περιπολίες σε αυτοκινητόδρομους και το άλλο σαν περιπολικό για συνοδείες.

[custom:google-ads]

 

Η αστυνομία έχει εκπαιδεύσει 8 αστυνομικούς, οι οποίοι μπορούν να χειρίζονται τα Tesla. Σε γενικότερο πλαίσιο, το Λουξεμβούργο αποτελεί ιδανική περιοχή για ηλεκτρικά οχήματα υπηρεσιών καθώς το μήκος του είναι 82 χιλιόμετρα και το πλάτος του 57.

 

Απ’ότι φαίνεται, τα οχήματα της Tesla αρχίζουν να γίνονται δημοφιλή και στην αστυνομία σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η αστυνομία του Οντάριο έχει ένα Model X και η ελβετική αστυνομία χρησιμοποιεί 7 Tesla Model X 100Ds.

 

Στις ΗΠΑ τα αστυνομικά τμήματα του Λος Άντζελες και του Ντένβερ διαθέτουν Tesla Model S στους στόλους τους.

 

Πηγή

 autonomous.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis