Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 15/09/2023

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απάτη σε βάρος ημεδαπής, που διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από τις 19-6-2023 έως 13-7-2023, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν, προχθες (13-9-2022)  στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απάτη.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα η παθούσα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με φιλικό της πρόσωπο προσποιούμενο τον στρατιωτικό ιατρό που διαμένει στο εξωτερικό και προφασιζόμενος ότι θα της αποστείλει ένα δέμα το οποίο περιείχε ράβδους χρυσού και ακριβά πετράδια για την τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων με σκοπό την παράδοση του δέματος, την έπεισε να καταθέσει σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ.

Στη συνέχεια σε επικοινωνία  που είχε με άγνωστο δράστη  προσποιούμενο τον οδηγό εταιρείας ταχυμεταφορών, ο οποίος θα τις παρέδιδε το επίμαχο δέμα από το φιλικό της πρόσωπο και με την πρόφαση ότι το προξενείο της Τουρκίας χρειάζεται ένα ποσό για το δέμα, την έπεισε να μεταφέρει σταδιακά σε τέσσερις λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 73.000 ευρώ.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού  οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου σε προκαθορισμένο ραντεβού για την καταβολή εκ νέου χρηματικού ποσού από την παθούσα, με το ίδιο πρόσχημα του εκτελωνισμού του δέματος, με τον έναν αλλοδαπό δράστη ο οποίος την ανέμενε πλησίον της οικία της και συνελήφθη, ενώ εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη και ο άλλος δράστης – συνεργός του.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, ένα παραποιημένο διαβατήριο των αρχών του Κονγκό, μία παραποιημένη άδεια διαμονής των βέλγικων αρχών και κινητά τηλέφωνα.

Συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis