Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 03/02/2024

 Σοβαρή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύματα 46χρονη Πρεσβυτέρα και τον ανήλικο γιο της στο Χολαργό.

Σε καταγγελία κατά του 54χρονου κληρικού συζύγου και πατέρα της οικογένειας για συστηματική και συνεχόμενη ενδοοικογενειακή βία με πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή προσωπικότητας, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησαν η σύζυγός του 46χρονη Πρεσβυτέρα με μάρτυρα τον 13χρονο γιος τους. Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν, δέχονται βίαιη συμπεριφορά από τον 54χρονο τα τελευταία 3 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Η Παπαδιά σε επικοινωνία της με το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE τονίζει: ΄΄Δεν ήθελα να φθάσουν ποτέ τα πράγματα ως εδώ, ντρέπομαι δεν ήθελα να δώσω δικαίωμα ούτε στη γειτονιά ούτε στην οικογένειά μου όμως δεν αντέχουμε άλλο μας φέρεται εδώ και 2-3 χρόνια σαν να είμαστε ζώα. Τον μικρό τον χτυπάει με ζώνες του πετάει αντικείμενα με κίνδυνο να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Έχει χάσει το σχολείο του με αυτές τις εντάσεις πολλές φορές. Για μένα τι να πω, τα λέω όλα στην καταγγελία, ντρέπομαι, με εξευτελίζει με χτυπάει μας ακούει όλη η γειτονιά να με μειώνει καθημερινά, πολλές φορές για μέρες δεν βγαίνω από το σπίτι από ντροπή για τους γειτόνους.΄΄

Ο συνήγορος της 46χρονης τονίζει: ΄΄Να γίνει αυτό ένα μάθημα – παράδειγμα για όλους, θα δούμε αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, η πλευρά του Ιερέα τα αρνείται όλα αλλά έχουμε ατράνταχτα στοιχεία και η γυναίκα επιθυμεί μετά από μεγάλη δυσκολία να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα, οπότε δεν είναι αναγκαίο να κάνεις μήνυση. Σύμφωνα με το νόμο αρκεί η καταγγελία ή πληροφορίες, καταθέσεις μαρτύρων, οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, που θα λάβει γνώση ο/η Εισαγγελέας, ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη.

Ωστόσο, επειδή στην πράξη συνήθως δεν ασκείται ποινική δίωξη μόνον με την καταγγελία ή τις καταθέσεις μαρτύρων, είναι σημαντικό οι καταγγέλλουσες να επιμένουν και να καταθέσουν μήνυση στην εισαγγελία ή την αστυνομία.

Ο εν λόγω κληρικός είναι εδώ και χρόνια καθηρημενος και έχει προσχωρήσει στις τάξεις του Παλαιού Εορτολογίου αλλάζοντας πολλές παρατάξεις ανά τα χρόνια.

ekklisiaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis