Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ναντια γιαννακοπουλου.png
14:19 | 26/11/2023

Δήλωση της κ.  Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτού B2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Η σύλληψη του Σύρου πρόσφυγα για την πρόσφατη απόπειρα βιασμού, φέρνει στην επιφάνεια σειρά ολιγωριών, ανεπαρκειών του επιτελικού κράτους, μια διαλυτική κατάσταση που ανησυχεί σοβαρά πια την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Ας ληφθεί υπόψη ότι ο συγκεκριμένος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού πέρυσι τον Αύγουστο και προφυλακίστηκε. Κρατήθηκε προφυλακισμένος για έναν χρόνο στις φυλακές Γρεβενών, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν δικάστηκε, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους σύμφωνα με τους οποίους έπρεπε να διαμένει σε δομή και να παρουσιάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δηλώσεις του Αστυνόμου Α΄ Βασίλη Κεφτέ για την Σχολή Αστυφυλάκων και την εκπαίδευση που παρακολουθούν οι Δόκιμοι

Ούτε το ένα ίσχυσε ποτέ όμως, ούτε το δεύτερο και κανένας αρμόδιος δεν έλεγξε τι συμβαίνει. Στο διάστημα αυτό προχώρησε σε αλλεπάλληλες προσπάθειες βιασμού και  ποτέ δεν υπήρξε ταυτοποίησή του. Χρειάστηκε να συλληφθεί για να αφυπνιστούν οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας, μετρώντας πια εκ των υστέρων καταγγελίες για απόπειρες βιασμού που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τις επτά.

 

Από την αλυσίδα των γεγονότων και μόνο, προκύπτει αβίαστα ένα απλό ερώτημα: 

Τι λειτουργεί άραγε με στοιχειώδη συντονισμό στην ΕΛ.ΑΣ και τι πράττει το Κράτος, η Ελληνική Κυβέρνηση «της τάξης και ασφάλειας»

 Τι πράττει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ξεπεραστούν αυτές οι παθογένειες;

Εκτός και αν νομίζουν ότι η αποπομπή ενός διοικητή αστυνομικού τμήματος  αρκεί για να μειωθεί αυτή η άθλια εικόνα.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση της αναποτελεσματικότητας, της υπολειτουργίας και της ολιγωρίας .

** Υπενθυμίζεται πως η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου πριν λίγες ημέρες είχε υποβάλει ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με το ζήτημα της αποδέσμευσης αστυνομικών από την ασφάλεια επίσημων προσώπων. Δείτε εδώ τι της είχε απαντήσει ο Γ. Οικονόμου

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis