Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 05/03/2024

Την Παρασκευή 01/03/2024 Π.Ο.Α.Ε.Φ. και ΣΕΦΕΑΑ τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων συναδέλφων της ΔΙ.ΑΣ που έδωσαν την ζωή τους, στη μάχη με κακοποιούς πριν δεκατρία χρόνια στην περιοχή του Ρέντη.

Η μνήμη των δυο ηρωικών συναδέλφων, έχει μείνει ανεξίτηλη όλα αυτά τα χρόνια τόσο στο σώμα της αστυνομίας, λειτουργώντας ως φωτεινό παράδειγμα επαγγελματισμού, αλλά και στην ίδια την κοινωνία, η οποία στα πρόσωπα του Γεωργίου Σκυλογιάννη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη βλέπει την αστυνομία που θέλει, δηλαδή δίπλα στον πολίτη. Μια αστυνομία έτοιμη να προσφέρει το υπέρτατο αγαθό της ζωής για την προστασία των πολιτών.

Η συναισθηματική φόρτιση, η οδύνη, ο πόνος αλλά συνάμα και η οργή για την άνανδρη δολοφονία των δύο συναδέλφων μας, κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια της τελετής, σαν να μην είχε περάσει ούτε μια μέρα από το τραγικό περιστατικό. Η θυσία και το παράδειγμα προσφοράς του αίματος και της ζωής δύο νέων ανθρώπων στο σημείο που έγινε βωμός και τόπος ηρωισμού συγκίνησαν όλους τους συναδέλφους γνωστούς και φίλους , που πλαισίωσαν και συμμετείχαν στην ημέρα μνήμης και τιμής τους.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία πολλών συναδέλφων που στέκονταν δίπλα στις οικογένειες του Γιώργου και του Γιάννη ως παιδιά τους, που δείχνει ότι και οι νεώτεροι αναγνωρίζουν και τιμούν, την πράξη αυτοθυσίας και απαράμιλλου θάρρους των δύο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ , που πέρασαν πριν 13 χρόνια στην γειτονιά των αγγέλων, στην γειτονιά των σύγχρονων ηρώων της εποχής μας.

Δεν εκφράζεται μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απέναντι στους συναδέλφους που θυσιάστηκαν για την κοινωνία , από την διατήρηση της μνήμης και του φωτεινού παραδείγματος της πράξης τους.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, φανερά συγκινημένος, απευθυνόμενος κυρίως στις οικογένειες των δύο συναδέλφων εξέφρασε από καρδιάς λόγια παρηγοριάς και στήριξης, προτείνοντας παράλληλα να γίνουν όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τιμητικά τα ονόματα των Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, σε δομές τις Άμεσης Δράσης Αττικής ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης από πλευράς της πολιτείας της θυσία τους.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ε.Φ. Ντούμας Βασίλειος τόνισε πως η θυσία του Γιώργου και του Γιάννη, όσο άδικη και να υπήρξε, είναι χρέος μας να παραμείνει άσβεστη και να αποτελεί φωτεινό οδηγό τόσο για τους νέους συναδέλφους, όσο και για τους παλαιότερους. Αναφέρθηκε δε στο γεγονός ότι κάθε προσπάθεια που καταβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών περνά κάθε φορά από την αξιοποίηση της ΔΙ.ΑΣ. Επίσης υπογράμμισε την κίνηση της διαδικασίας από τον ίδιο τον Υπουργό για την επί τέλους έμπρακτη οικονομική στήριξη των αστυνομικών “πρώτης γραμμής” διότι η αναγνώριση της θυσίας προκύπτει και στο πρόσωπο των εν ζωή μαχόμενων συναδέλφων.

Με λόγια αγάπης, συμπόνιας και γεμάτα πατρική στοργή ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιώτατος Πατήρ Αλέξιος Κουρτέσης ζέστανε τις καρδιές των παρευρισκόμενων και των οικογενειών των Ηρώων δολοφονημένων συναδέλφων μας, καθώς μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των φορέων .

Στο τέλος της σεμνής τελετής όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο και οι δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων συναδέλφων μας, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τιμητικής διάθεσης αλλά και σιδηράς βούλησης με αίσθημα αυτοθυσίας να σταθούν ανάχωμα στο έγκλημα και τους εγκληματίες.

Μόνο λίγοι τους θυμούνται, οι συνάδελφοι που στο δρόμο τους βαδίζουν.

Μόνο αυτοί δεν τους ξεχνούν, οι καταδικασμένοι, σε ήρωες να μοιάσουν.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι  εκπρόσωποι της Πολιτείας, πολιτικών κομμάτων και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας:

Οι οικογένειες των ηρώων συναδέλφων

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης Μιχάλης

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Συριτούδης Πασχάλης

Ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μιχαλόπουλος Γεώργιος

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ.Βλαχάκος Νικόλαος

Ο βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης προστασίας του πολίτη κ. Μπάρκας Κωνσταντίνος

Η βουλευτής Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών κ. Γιαννακοπούλου Νάντια

Ο δήμαρχος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Μαραγκάκης Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Σκούρας Ιωάννης

Ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος κ. Ντουίτσης Φώτιος

Ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχος κ. Κάμπρας Αθανάσιος

Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Παπαφιλίππου Χρήστος

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχος κ. Κωστορρίζος Αθανάσιος

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος κ. Λυμπεράτος Αριστείδης

Ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογώτατος Πατήρ Αλέξιος Κουρτέσης

Ο επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην υφυπουργός προστασίας του πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριος

Ο επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ.Τσουβάλας Κωνσταντίνος

Ο επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ραχωβίτσας Ιωάννης

Η τομεάρχης προστασίας του πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Γκελεστάθη Ιωάννα

Εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Ο γενικός γραμματέας κ. Χύτας Κωνσταντίνος, ο αντιπρόεδρος Κυριακάκος Παναγιώτης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Κοσμίδης Θέμης, ο αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας κ. Κρόκος Ιωάννης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κύριος Βλάχος Αντώνιος

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κύριος Κορομηλάς Νικόλαος

Ο πρόεδρος του σωματείου Ειδικών Φρουρών Κρήτης κ. Τσανακτσίδης Χρήστος

Ο αναπληρωτής ταμίας του σωματείου Ειδικών Φρουρών Κρήτης κύριος Ζηρίδης Δημήτριος

Ο υποψήφιος βουλευτής Νοτίου τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γαϊτάνης Αθανάσιος

Η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών και νομικός εκπρόσωπος του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. κ. Βαρελά Εβίτα

Ο πρόεδρος φίλων αστυνομίας Δυτικής Αττικής κ. Μαθιουδάκης Ιωάννης

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και Αξιωματικοί, Αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis