Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:09 | 26/11/2014

Τέσσερις ημέρες διήρκησε το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τον Αλβανό κακοποιό Μπάκο Αρμπέρ, ο οποίος είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στο Γουδή μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δεκάδες άλλοι αστυνομικοί.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην ασφάλεια ότι ο 31χρονος κακοποιός έχει βρει κρησφύγετο σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Λαύρας.

Η έφοδος στο υπόγειο διαμέρισμα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο 31χρονος πιάστηκε στον ύπνο καθώς αιφνιδιάστηκε από την παρουσία των αστυνομικών και δεν προέβαλε αντίσταση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα, εισέβαλαν στον χώρο και πέρασαν χειροπέδες στον κακοποιό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άοπλος.

Μαζί του στο διαμέρισμα ήταν ακόμα ένας άνδρας ο οποίος μόλις άκουσε την πόρτα να σπάει από τους αστυνομικούς προσπάθησε μάταια να ξεφύγει από την πόρτα του μπαλκονιού.

Φωτoγραφίες-ντοκουμέντο από την επιχείρηση των ΕΚΑΜ:
















(H πολυκατοικία όπου κρυβόταν ο Αλβανός κακοποιός βρίσκεται επί της οδού Αγίας Λαύρας 36)


(To υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Βάκο Αρμπέρ)

Είχε επισκεφθεί ταβέρνα λίγες ώρες πριν συλληφθεί

Εν τω μεταξύ, αίσθηση πάντως προκαλούν οι ισχυρισμοί ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας ότι ο Μπάκο, λίγες ώρες πριν συλληφθεί, επισκέφθηκε το κατάστημά του και ζήτησε αναψυκτικό.

O ιδιοκτήτης, όπως υποστηρίζει, είχε και μια σύντομη συζήτηση με τον κακοποιό, ενώ όταν τον ρώτησε αν είναι Αλβανός, εκείνος το αρνήθηκε και του απάντησε ότι κατάγεται από την Ρουμανία.

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ο αναζητούμενος εντοπίστηκε σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, όπου κρυβόταν, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Με σχετική Εισαγγελική Διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του παραπάνω 31χρονου αλλοδαπού.

Πρόκειται για τον (επ) BAKO (ον) ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία.



Ο δράστης μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο ατόμων, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι τον κάλυπταν.

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis