Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 30/12/2023

Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού, το πασπαρτού-κλειδί και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στο διάβα τους όλες οι πόρτες, ακόμα και ασφαλείας, άνοιγαν …διάπλατα. Δεν είναι μάγοι. Εξπέρ στη «δουλειά» τους είναι. Επαγγελματίες και με σωστό εξοπλισμό. Άνοιγαν σαν κύριοι με πασπαρτού-κλειδί, έκλεβαν τα διαμερίσματα, έκλειναν την πόρτα πίσω τους και «άντε γεια». Επέστρεφαν οι ένοικοι, ξεκλείδωναν ανυποψίαστοι και περνούσε χρόνος για να αντιληφθούν ότι τους είχαν κλέψει.

Διαβάστε επίσης

Οι δύο Γεωργιανοί που παραμένουν υπό κράτηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου καταζητούνταν ανά την Ελλάδα καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν συνολικά εννέα εντάλματα, όμως στο Ηράκλειο «κλήρωσε» η σύλληψη.

Και ήταν μία σύλληψη που μπορεί να φαίνεται τυχαία, όμως δεν ήταν καθόλου τυχαία. Σαφώς και βοήθησε ο παράγοντας τύχη, όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας τους ήξεραν εδώ και χρόνια. Είχαν μελετήσει καλά το modus operandi, τα πρόσωπα τους, τον σωματότυπο τους, ωστόσο  παρέμεναν άπιαστοι καθώς έρχονταν περιστασιακά για λίγο, χτυπούσαν στοχευμένα και έφευγαν.

Στο Ηράκλειο καταγράφεται η παρουσία τους  από το 2019. Κάθε Δεκαπενταύγουστο άφηναν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην Κρήτη. Εκμεταλλευόμενοι τα …μπάνια του λαού, σχεδίαζαν ένα δεκαπενθήμερο φουλ δράσης σε σπίτια και διαμερίσματα οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν σε διακοπές. Έκαναν 15-20 διαρρήξεις και αποχαιρετούσαν την Κρήτη.

Φέτος ωστόσο αποφάσισαν να διευρύνουν τη δράση τους στο νησί, με κάθοδο και την περίοδο του Πάσχα. Επανήλθαν στο Ηράκλειο και τον Δεκαπενταύγουστο και μάλλον σκέφτηκαν να  επαναλάβουν το έργο και τώρα στις εορτές των Χριστουγέννων.

Όμως το πνεύμα των εορτών «μίλησε». Σε φανάρι σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου οι δύο Γεωργιανοί καταζητούμενοι έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό, ο οποίος επίσης περίμενε να ανάψει πράσινο. Βέβαιος για το ποιοι ήταν, ενημέρωσε αρμοδίως και λίγο αργότερα τα «πουλιά» μπήκαν στο κλουβί. Δεν …κελάηδησαν ωστόσο. Αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό. Κράτησαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Τους αποδίδονται 57 περιπτώσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό, ακόμα και από το εσωτερικό των διαμερισμάτων, που καταγράφει τις κινήσεις τους.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Από την ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα άτομα γι’ αυτό και η εντολή για αυξημένη προσοχή στις μεταγωγές τους είναι σαφής. Υπάρχουν πληροφορίες ότι στο παρελθόν είχαν κατορθώσει να αποδράσουν ενώ ήταν κρατούμενοι.

Μία διμοιρία, αστυνομικοί του ΤΑΕ και της Ασφάλειας συνόδευσαν τους δύο κρατούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Γεωργιανοί κατά την σύλληψη τους, το έπαιζαν …τουρίστες. Ήταν άνετοι παρά τα εννέα εντάλματα σε βάρος τους καθώς κυκλοφορούσαν με πλαστά έγγραφα. Μέχρι και εθνικότητα είχαν αλλάξει. Από Γεωργιανοί …Σλοβάκοι.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis