Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 17/06/2019

O Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army) διαθέτει μερικά από τα πιο καταστροφικά άρματα μάχης στον κόσμο, τα οποία έχουν αποδείξει την αξία και την αποτελεσματικότητά τους, στο πέρασμα των ετών, σε διάφορα περιβάλλοντα επιχειρήσεων και πολεμικών συγκρούσεων.

Εκτός από τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει ένα άρμα μάχης του αμερικανικού Στρατού (U.S Army) ιδιαίτερο ρόλο παίζουν και τα πληρώματα, τα οποία εκπαιδεύονται συνεχώς για να διατηρούν υψηλό βαθμό ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με πρόσφατα πλάνα που δημοσιεύτηκαν να αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Το M1 Abrams είναι το άρμα μάχης που έχει συνδέσει το όνομά του με την δύναμη πυρός του Στρατού Ξηράς, ενώ το μοντέλο M2A3 Bradley που εισήχθη στην υπηρεσία το 2000, διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και ποιοτική ισχύος στο πεδίο της μάχης, προσφέροντας την υποστήριξη που έχει ανάγκη η δύναμη πεζικού του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army).

Δείτε πλάνα από βολές των αρμάτων μάχης:

Η πιο εξελιγμένη έκδοση M1 Abrams

Υπενθυμίζεται πως μετά από αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις σχετικά με την βιωσιμότητα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η αναβάθμισή τους, εν τέλει ο Στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε την αναβάθμιση του άρματος μάχης στην έκδοση M1A2 SEPv3, με τα χαρακτηριστικά του να προκαλούν «τρόμο».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στρατού Ξηράς, η νεώτερη έκδοση του M1 Abrams θεωρείται το πλέον τεχνολογικά προηγμένο ψηφιακό άρμα μάχης στον κόσμο, με αναβαθμισμένη προστασία και θωράκιση πυροπροστασία, ευελιξία και ευκινησία,  κινητικότητα.

Ως προς την αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης, το M1A2 SEPv3 θα είναι εξοπλισμένο με τα προηγμένα συστήματα ενεργούς προστασίας «Trophy APS» που είναι ικανά να αντιμετωπίζουν τις εχθρικές απειλές, όπως ρουκέτες και κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα.

Επίσης, έχει 9,7 μέτρα, πλάτος 3,7 μέτρα και ύψος 2,4 μέτρα, ενώ επανδρώνεται από πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, με τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων μάχης M1 Abrams σε 714 εκατομμύρια δολάρια.

onalert.gr με πληροφορίες από: Defence Blog

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis