Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 02/01/2019

Είναι σαφές ότι οι μονάδες πεζικού έχουν ανάγκη τους ελεύθερους σκοπευτές, ειδικά σε περίπλοκα αστικά περιβάλλοντα μάχης, αλλά όχι μόνο, ώστε να τους παρέχουν την απαιτούμενη κάλυψη και υποστήριξη πυρός απέναντι σε στόχους ή εχθρικές θέσεις, που χρησιμοποιούν κάλυψη ή βρίσκονται σε θέσεις με τακτικό πλεονέκτημα. 

[custom:google-ads]

Ωστόσο, είναι εξίσου σαφές ότι τα τυφέκια που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές πρέπει να είναι σύγχρονα, εξοπλισμένα με τις πιο πρόσφατες τροποποιήσεις και βελτιώσεις, ώστε να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα των στρατιωτών. Παρά τις αρχικές δυσκολίες, αυτό φαίνεται να γίνεται σταδιακά πραγματικότητα στον Στρατό των ΗΠΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδρικό και γυναικείο μπλουζάκι με θήκη για όπλο κι όχι μόνο- Ιδανικές επιλογές για αστυνομικούς



Λίγες τυχερές στρατιωτικές μονάδες, λοιπόν, παρέλαβαν ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο...από το φθινόπωρο. Ένα νέο όπλο για τους ελεύθερους σκοπευτές που ανατέθηκαν σε ομάδες πεζικού, αναγνώρισης και μηχανικού.



Ο Στρατός προμήθευσε το τυφέκιο G28E-110, με την πλήρη ονομασία του να είναι “ΜΟΑ10A1 Compact Semi-Automatic Sniper System - CSASS”, διαμετρήματος 7.62x51 χιλιοστών , σε επιλεγμένες μονάδες που είναι εγκατεστημένες στο Fort Bliss, του Τέξας, όπως ήταν προγραμματισμένο από το 2017.


[custom:google-ads]

Με βάση την πλατφόρμα Heckler & Koch HK417, ο προϋπολογισμός για την Εθνική Άμυνα του 2019 προέβλεπε την προτεινόμενη από τον Στρατό, αγορά 5.180 τυφεκίων CSASS ύψους 46.2 εκατομμυρίων δολαρίων, με απώτερο σκοπό την αγορά 8.711 τεμαχίων..


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δικτυωτό Γιλέκο Mesh Cοncealment Vest: Μια ιδανική επιλογή για αστυνομικούς



Αντί να επιχειρούν σε ομάδες των δύο ατόμων, οι ελεύθεροι σκοπευτές μπορούν με το τυφέκιο αυτό να παρέχουν υποστήριξη με πυρά ακριβείας ως μέρος μιας μονάδας πεζικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα 120 τυφέκια CSASS έχουν ήδη φτάσει σε μερικές μονάδες τη 82ης Αερομεταφερόμενης των ΗΠΑ, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ωστόσο, οι στρατιώτες στο Fort Bliss δεν παίρνουν μόνο ένα νέο ελαφρύ τυφέκι, για να το δοκιμάσουν, αλλά σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το τυφέκιο CSASS συνοδεύεται και με κυάλια ενισχυμένης νυχτερινής όρασης “Binocular Enhanced Night Vision Goggle-Binocular”, τα οποία ο Στρατός πιέζει σε μεγάλο βαθμό ώστε να προστεθούν στον εξοπλισμό του Αμερικανού στρατιώτη εντός του 2019.



Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο στρατιώτης που εξοπλίστηκε με το τυφέκιο CSASS και τα κυάλια ENVG είδε "εκατό τοις εκατό βελτίωση των δυνατοτήτων του όπλου, μαζί με τριακόσια τοις εκατό αύξηση στην ανίχνευση των στόχων σε ηλιοφανή και νυχτερινό περιβάλλον, καθώς επίσης τριάντα έως πενήντα τοις εκατό μείωση του χρόνου που απαιτείται για να πυροβολήσειτον στόχο ", κάτι που δείχνει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της καταστροφικότητας που μπορεί να προκαλέσει ένας μέσο στρατιώτης πεζικού.

Ο χρόνος θα δείξει εάν το Σώμα Πεζοναυτών θα ακολουθήσει την πορεία του Στρατού. Ενώ ο προτεινόμενος προϋπολογισμός ύψους 40,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2019 περιελάμβανε μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια για την υπηρεσία ώστε να προμηθευτεί μόνο 116 τυφέκια CSASS για να αντικαταστήσει τον τα παλαιότερα τυφέκια M110, εντούτοις οι Πεζοναύτες ανακοίνωσαν πως οι ελεύθεροι σκοπευτές τους θα αποκτήσουν το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή Mk13 Mod 7 που θα αντικαταστήσει το τουφέκι M40 που χρησιμοποιούν από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ.

Πηγή: National Interest

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis