Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:46 | 22/11/2018

Ακόμα περιπτώσεις θυμάτων ταυτοποιούν οι άντρες της Ασφάλειας Βορειονατολικής Αττικής από την διαβόητη εγκληματική οργάνωση της Γεωργιανής Μαφίας «Vor V Zakone» που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Σε συνέχεια των ερευνών, που αφορούν την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε επιπλέον 29 περιπτώσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από οικίες και σε μία περίπτωση ληστείας, φτάνοντας έτσι τις 100 εξιχνιασμένες περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως της Βορειοανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ομοεθνείς τους αποκλειστικές νοσοκόμες και υπηρέτριες ως πληροφοριοδότες για τα σπίτια που στοχοποιούσαν, ενώ δρούσαν τουλάχιστον από το 2017.

[custom:google-ads]

Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου είναι ότι ήταν δομημένο και κατανεμημένο σε τέσσερις επιμέρους οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά για την επίτευξη του σκοπού τους.

Ο απολογισμός της εκτεταμένης και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, σε πανελλαδικό επίπεδο, έφτασε τις 21 συλλήψεις μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων 18 Γεωργιανοί, ένας Έλληνας, ένας Ιρακινός και ένας Βούλγαρος, ηλικιών από 24 έως 64 ετών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελεύθεροι αλλά ... «μακριά από τα Εξάρχεια»


Συγκατηγορούμενοι τους τυγχάνουν 22 ακόμα άτομα, 5 εκ των οποίων είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της επικράτειας.

Κύρια χαρακτηριστικά των μελών ήταν η διατήρηση διαπροσωπικών σχέσεων και διασυνδέσεων μεταξύ των μελών καθώς και η διαρκή δράση και τήρηση δομής και ιεραρχίας, σύμφωνα με πρότυπα της γεωργιανής μαφίας (Vor V ZakoneThief in law).

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis