Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 22/07/2017

Τα 5 μετάλλια συγκομιδή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών έφτασε η Ελλάδα, με το χάλκινο μετάλλιο της Ανθής Λιάγκου στη σφαιροβολία γυναικών. Ελπίδες απόψε για δύο ακόμη μετάλλια με την Κοροκίδα και το Σεΐτη.

 

Αυτό ήταν το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της Ελλάδας, από την πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία F33 στη σφαιροβολία γυναικών. Η Ανθή Λιάγκου έκανε την καλύτερη εφετινή βολή της στα 5.22 στην 2η προσπάθειά της, που την έφερε στην 3η θέση, πίσω από την Αλγερινή Μπουζαντάρ (χρυσό με 5.92) και την Μασούντ από το Κατάρ (5.32 για το ασημένιο).

Είχαν προηγηθεί στο Λονδίνο το χρυσό μετάλλιο του Σεΐτη στα 400 μ., τα ασημένια της Σταματουλά (σφαίρα) και Κουτούλια (τριπλούν, ενώ ήταν 3ος και στην κατηγορία του στο μήκος σε μικτό όμως τελικό) και το χάλκινο της Μαντούδη (σφαίρα). Απόψε μετά τις 21.00 όμως υοάρχει η πιθανότητα κατάκτησης δύο ακόμη μεταλλίων με την Χάλκινη παραολυμπιονίκη του Ρίο Δήμητρα Κοροκίδα στη σφαίρα (F53) και τον Μιχάλη Σεΐτη στα 200 των ανδρών (Τ44), που έχει το 2ο καλύτερο χρόνο.

Το πρωί δεν τα κατάφερε ο Λουκάς Ιωάννης Πρωτονοτάριος που συμμετείχε στα 100μ. κατηγορίας Τ36, κατέλαβε την 5η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με 13.51 (ατομικό ρεκόρ), επίδοση ωστόσο που δεν του επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis