Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Hyundai.
11:28 | 18/11/2023

Ξεκίνησε στην ελληνική αγορά η διάθεση του Hyundai IONIQ 6. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας που είναι μόλις 0,21cd. Αυτός ενισχύεται από τις απλές αλλά ελκυστικές καμπύλες και από μία σειρά χαρακτηριστικών όπως είναι το χαμηλό ρύγχος, τους ενεργούς πρόσθιους αεραγωγούς, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, τους ειδικά σχεδιασμένους διαχύτες και τους ψηφιακούς πλευρικούς καθρέπτες. Περαιτέρω ενίσχυση στην αεροδυναμική ικανότητα αποδίδει η ελλειπτική αεροτομή και οι διαχωριστικές «παγίδες» και στις δύο πλευρές του πίσω προφυλακτήρα.

Το όχημα είναι εύκολο να αναγνωριστεί τη νύχτα, χάρη στο εντυπωσιακό ψηλά τοποθετημένο τρίτο φως φρένων που ενσωματώνεται στην πίσω αεροτομή. Για να τονιστεί περαιτέρω η μοναδικότητά του, το λογότυπο «H» της Hyundai τοποθετείται στο μπροστινό και το πίσω μέρος του οχήματος και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Διαβάστε επίσης

Η νέα πλατφόρμα E-GMP επέτρεψε στους σχεδιαστές να επεκτείνουν το εσωτερικό δημιουργώντας βελτιστοποιημένο χώρο για τα πόδια και ευρυχωρία που επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με εκτεταμένη άνεση και ελευθερία. Οι οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12,3 ιντσών η καθεμία, ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Με ιπποδύναμη έως 325 ίππους, μετάδοση κίνησης στους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς, με την επιτάχυνση από την στάση μέχρι τα 100χλμ/ώρα να έρχεται σε 5,1 δευτερόλεπτα και με εξαιρετική αυτονομία (614 χλμ) το IONIQ 6 φέρνει την ηλεκτροκίνηση ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς πλέον το μοντέλο φέρει και τον τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2023.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis