Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 24/09/2018

Το XS-1 είναι ένα νέο επαναληπτικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή. Η μεγάλη διαφορά του από τ' άλλα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα, είναι το σύστημα σκόπευσης που θα διαθέτει.

Όπως υπερηφανεύεται η εταιρεία κατασκευής, έχει προσαρμόσει την τεχνολογία σκόπευσης "εγκλωβίζω και εκτοξεύω" ενός μαχητικού αεροσκάφους σε ένα πολεμικό τυφέκιο, κάνοντας έτσι ένα μέτριο σκοπευτή να φτάσει το επίπεδο σκόπευσης ενός πεπειραμένου ελεύθερου σκοπευτή.

[custom:google-ads]

Αυτό επιτυγχάνεται με την "έξυπνη" ειδική ηλεκτρονική διόπτρα που προσαρμόζεται στο τυφέκιο και συνδέεται με το σύστημα σκανδάλης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα σκόπευσης.



Σε πρώτο χρόνο ο σκοπευτής που παρατηρεί μέσα από τη διόπτρα, επιλέγει το στόχο του και στη συνέχεια με την πίεση ενός κουμπιού, που βρίσκεται στο σύστημα σκανδάλης, "λοκάρει" το σημείο στο οποίο θέλει να κτυπήσει η βολίδα του το στόχο. Παρουσιάζεται μια κόκκινη κουκκίδα στην οθόνη, ή οποία παραμένει επί του στόχου στο επιθυμητό σημείο, έστω και αν η κάννη μετακινείται.

Παράλληλα παρουσιάζεται ένας νηματόσταυρος χρώματος μπλε, που σημαίνει ότι υπολογίζονται τα δεδομένα της βολής από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της διόπτρας. Εννοείται ότι ο υπολογισμός βαρύτητας, ατμοσφαιρικής πίεσης, ανέμου, κίνησης και ταχύτητας στόχου και άλλων παραμέτρων γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Όπως ο σκοπευτής εξακολουθεί να σκοπεύει το στόχο στο επιθυμητό σημείο ο νηματόσταυρος γίνεται κόκκινος, που σημαίνει ότι τώρα πρέπει να πιεσθεί η σκανδάλη για να φύγει η βολίδα. Τόσο απλά, στα 900 μέτρα η βολή θα έχει διασπορά όχι μεγαλύτερη από μια παλάμη, γύρω από το σημείο σκόπευσης. Πλησιάζουμε αργά αλλά σταθερά στα όρια της ..επιστημονικής φαντασίας.

Οι εξελίξεις σ' αυτό τον τομέα είναι ραγδαίες. Αλλά ας μη γελιόμαστε! Η τεχνολογία δεν υποκαθιστά την εμπειρία και την εκπαίδευση! Ο ελεύθερος σκοπευτής δεν είναι ένας απλός σκοπευτής! Είναι ένας πολύπλευρος εξειδικευμένος μαχητής που πρέπει να γνωρίζει άριστα την ατομική τακτική και να έχει σωματική και ψυχική αντοχή σε υπερθετικό βαθμό.

Η τεχνολογία βοηθά και υποστηρίζει τον μαχητή. Δεν κάνει τον μαχητή.

Το νέο αυτό τυφέκιο με την ονομασία XS1 θα μπορεί να παίρνει φυσίγγια .338 Lapua Magnum τα οποία χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού.

Δείτε ένα μικρό βίντεο σχετικά με το XS1:

Βγαίνει όπως και σε μικρότερα διαμετρήματα, XS2 .300 Winchester Magnum και XS3 που είναι κατάλληλο για κυνήγι μεγάλων ζώων.

Το κόστος του ανάλογα με τον τύπο, κυμαίνεται στα 17,5-22,5 χιλιάδες δολάρια! Η δοκιμή στην αγορά όμως, θα δείξει την πραγματική του αξία.

onalert με αναφερόμενη πηγή: New Atlas

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis