Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 12/01/2018
Μια ιδιόμορφη υπόθεση εμπρησμών αυτοκινήτων, αλλά και κατοικιών κυρίως στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τέσσερις νεαρούς ημεδαπούς ηλικίας 23-25 ετών  εξιχνίασε τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ.
           
Οι περισσότεροι από τους δράστες είναι φοιτητές και δεν φέρεται να έχουν καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικο ή ακροδεξιό χώρο. Βασικό κίνητρο της πράξης τους η εκδίκηση για «ζημιογόνες» συναλλαγές με ιδιώτες ή πιθανόν ύστερα από ανάθεση από άγνωστα ατομα.
 
[custom:google-ads]
           
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από πολυήμερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής  και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης αρχικά οι τέσσερις νεαροί στόχευσαν με εμπρηστικές επιθέσεις την κατοικία και το αυτοκινήτου 53χρονου ιατρού που κατοικεί στην περιοχή και στον οποίο απέδιδαν ότι τους πώλησε αυτοκίνητο που είχε ζημιές που είχαν αποκρυφτεί.  
 
Ωστόσο στην συνέχεια φέρεται να προχώρησαν και σε άλλους εμπρησμούς ΙΧ (κυρίως σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ  της περιοχής), χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορισθεί το κίνητρο τους.  
 
Ερευνάται όμως αν πρόκειται και σ΄ αυτή την περίπτωση για εκδικητικές ενέργειες για άγνωστους λόγους ή από εντολή αγνώστων προσώπων. 
 
Ηδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα κι αναζητούνται οι άλλοι δύο.
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis