Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Young V&A
12:59 | 18/07/2023

Έχει και πάλι ανοίξει τις πύλες του στους μικρούς Λονδρέζους το αναδιαμορφωμένο παιδικό μουσείο στο Λονδίνο· το Young V&A - γνωστό προηγουμένως ως Museum of Childhood. Στεγάζεται σε διατηρητέο κτήριο ηλικίας πάνω από 150 ετών στη συνοικία Bethnal Green στο ανατολικό Λονδίνο και έχει στη συλλογή του αντικείμενα από το 2.300 π.Χ. έως σήμερα.

Για την ανακαίνιση του μουσείου, τα αρχιτεκτονικά γραφεία De Matos Ryan και AOC εργάστηκαν με την ομάδα του πρότζεκτ από το Victoria & Albert Museum καθώς και με 22.000 μαθητές σχολείων, δασκάλους, οικογένειες, ντόπιους και ομάδες Special Education Needs and Disabilities (SEND).

Διαβάστε επίσης

Απευθυνόμενο σε ηλικίες έως 14 χρονών, το Young V&A απλώνεται σε τρεις αίθουσες που σηματοδοτούνται από τρεις λέξεις με πελώρια γράμματα - Play, Imagine και Design - γύρω από έναν χώρο ως «κεντρική πλατεία της πόλης» κάτω από μια θολωτή οροφή.

Οι αρχιτέκτονες από το De Matos Ryan πρόσθεσαν σε αυτόν τον χώρο μια ελικοειδή σκάλα στην κορυφή της οποίας υπάρχει μια εντυπωσιακή ανακλαστική σφαίρα· συνεργάστηκαν με παιδιά για τον σχεδιασμό της σκάλας, η οποία παραπέμπει σε παιχνίδια οφθαλμαπάτης από τη συλλογή του Victoria & Albert Museum.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis