Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 20/01/2024

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης, με την στήριξη της Περιφέρειας απέκτησαν υπερσύγχρονο εξοπλισμό αξίας 500.000, που, όπως τονίστηκε, αποτελεί "πυλώνα" του Πυροσβεστικού Σώματος σε ολόκληρο το νησί με πρωτοποριακά είδη εξοπλισμού.

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, η 3η ΕΜΑΚ παρέλαβε ορειβατικό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και δύο snowmobile ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ΕΜΑΚ που αποκτά τα συγκεκριμένα οχήματα στην Ελλάδα...

pyrosvestiki smowmobile

«Πρόκειται για πάρα πολύ ακριβό και πάρα πολύ σημαντικό εξοπλισμό για το έργο των πυροσβεστών ώστε να μπορούν πιστοποιημένα και με ασφάλεια να ανεβαίνουν στα βουνά» ανέφερε ο Διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ αντιπύραρχος κ. Σταύρος Καλογιαννάκης.

«Προσπαθούμε διαχρονικά να υποστηρίξουμε τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Σήμερα παραδίδεται ένας εξοπλισμός 500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αναβαθμίζει περισσότερο τις υπηρεσίες. Κάτι επίσης εξαιρετικά σημαντικό είναι η εκπαίδευση. Δεν ήταν εύκολη απόφαση όταν μου ζήτησαν να στηρίξουμε την εκπαίδευση στο εξωτερικό. Όμως σήμερα οι άνδρες της ΕΜΑΚ που εκπαιδεύτηκαν τότε και σήμερα είναι εκπαιδευτές» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Σημειώνεται ότι σε σύνολο 13 εκπαιδευτών που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Ελλάδα οι 7 βρίσκονται στην Κρήτη!

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο μηχανολογικό και ορειβατικό εξοπλισμό που αγοράστηκε και παραχωρήθηκε στην Υπηρεσία από την Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στην Υπηρεσία τόσα χρόνια. Είναι άψογη η συνεργασία με την Περιφέρεια και εύχομαι ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον» ανέφερε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης κ. Γιώργος Τσικαλάς.

«Θέλω να εκφράσω ένα ανθρώπινο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης προς όλους τους ανθρώπους της Περιφέρειας, που διαχρονικά έχουν αποδείξει την αξία τους, για όλα όσα μας προσέφεραν» τόνισε επίσης ο κ. Καλογιαννάκης.

Στην λιτή εκδήλωση έγινε ο αγιασμός στον νέο εξοπλισμό που παραλήφθηκε από τον γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρο Κουνάλη ενώ το "παρών" έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης καθώς και ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής.

Παράλληλα, μία συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, ήταν όταν δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους απόμαχους πυροσβέστες για την πολύχρονη προσφορά τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ενώ η 3η ΕΜΑΚ χάρισε δύο μπουφάν στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

kentriki................

kentriki2

kentriki3

pyrosvestiki exoplismos..

pyrosvestiki exoplismos2

pyrosvestiki exoplismos3

pyrosvestiki exoplismos4

pyrosvestiki exoplismos5

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis