Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:52 | 08/02/2024

Η ιλαροτραγωδία "του γεφυριού της Άρτας" (βλέπε fly over) στην συμπρωτεύουσα, συνεχίζει να κλυδωνίζει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης. 

Ένα νέο "φιρμάνι" με αποσπάσεις επιπλέον 100 συναδέλφων στην τροχαία Θεσσαλονίκης, ήρθε χθες βράδυ για να προστεθεί στο προηγούμενο.

Διαβάστε επίσης

Θα μπορούσα να γράψω πολλά και άκρως σοβαρά για την συνολική στρατηγική που έχουν επιλέξει οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, καθώς και τα τραγικά αποτελέσματα που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί με αυξανόμενη μαθηματική πρόοδο αυτή. 

Δεν θα το κάνω όμως, γιατί είναι αυτονόητα για όσους γνωρίζουν και χιλιοειπωμένα από την ώρα που ξεκίνησε το συγκεκριμένο "φιάσκο". 

Θέλω να σταθώ σε κάτι ακόμα βαθύτερο, που αποδεικνύει περίτρανα τη διαχρονική αδιαφορία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι στον απλό Έλληνα Αστυνομικό, για τον οποίο δεν έχουν επίσημα αναγνωρίσει ακόμη την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του. 

Στη νέα λοιπόν χθεσινή διαταγή, ζητήθηκαν προς ενίσχυση και 20 άτομα από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (ΥΕΕΒΕ) πέραν των υπολοίπων υπηρεσιών...

Αναρωτιέμαι αν αλήθεια γνωρίζουν, όσοι αποφάσισαν να στείλουν τη συγκεκριμένη διαταγή, ποία είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία και το λειτούργημα που επιτελεί δια μέσου του επιστημονικά καταρτισμένου έμψυχου δυναμικού της, διαχρονικά προς το κοινωνικό σύνολο.

Μάλλον το αγνοούν...

Θα τους θυμίσω λοιπόν την κορωνίδα των αναρίθμητων "επιτυχιών" της!

Πριν από 11 μήνες η εν λόγω υπηρεσία που εν μία νυχτί αποφάσισαν χθες κυριολεκτικά να διαλύσουν, κλήθηκε και διέθεσε πάνω από 10 εξειδικευμένα στελέχη της (δακτυλοσκόπους, εξερευνητές και φωτογράφους) ως κλιμάκιο που ανέλαβε εξ ολοκλήρου, σύμφωνα με τα διεθνώς επιστημονικά αναγνωρισμένα πρωτόκολλα (DVI), μαζί με το κλιμάκιο της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας τα εργαστήρια DNA της ΔΕΕ και την συντονιστική ομάδα της ΟΑΘΥΚ που υπάγεται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, να φέρουν εις πέρας το μακάβριο έργο της αναγνώρισης θυμάτων μαζικών καταστροφών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε ολόκληρη την υφήλιο. 

Το αποτέλεσμα για το καθ' ύλιν αρμόδιο έργο τους είναι γνωστό τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα όσο και προς τον ανθρωπίνως δυνατό χρόνο που επιτεύχθηκε.

Επί 11 ολόκληρους μήνες η συντεταγμένη πολιτεία μέσω της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στρουθοκαμιλίζοντας, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει το ελάχιστο χρέος της απονέμοντας μία τιμητική επιβράβευση των εξαίρετων δραστηριοτήτων ή προσπαθειών, που υπερβαίνουν σημαντικά το καλώς ενοούμενο υπηρεσιακό καθήκον του άξιου να τιμηθεί με αυτή προσώπου, όπως τα συνολικά 10 και πλέον στελέχη της ΥΕΕΒΕ καθώς και των ΤΕΕ και ΓΕΕ που επιχείρησαν στο πεδίο εκείνα τα δύσκολα 24ωρα. Αντί αυτού χθες βράδυ κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν τη χαριστική βολή στην υπηρεσία που υπηρετούν αυτά τα στελέχη και που θα έπρεπε να διαφυλλάσσεται ως κόρη οφθαλμού όπως γίνεται στις σύγχρονες αστυνομίες προηγμένων κρατών και την αποξήλωσαν αποσπώντας 20 αστυνομικούς της, ελαφρά τη καρδία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης τους και το αρνητικό αντίκτυπο τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο όσο και στο κύρος της εικόνας του Σώματος. 

Κανένας από τους συναδέλφους, όπως και ο υπογράφων, που λάβαμε μέρος στην εν λόγω επιχείρηση σηκώνοντας στις πλάτες μας αποδεδειγμένα τεράστιο φορτίο δεν επιθυμεί καμία τιμητική επιβράβευση. Απαιτούμε όμως το σεβασμό της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για το λειτούργημά που επιτελούμε δίνοντας την ψυχή μας για το επικίνδυνο και επιστημονικό έργο που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε, μέσα σε σκηνές εγκλήματος, νεκροτομεία και χώρους εργαστήριων και αναλύσεων! 

Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απερίσπαστα το έργο μας χωρίς την παραμικρή έκπτωση, καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία να σκεφτεί καλύτερα την εν λόγω διαταγή που διαταράσει ανεπανόρθωτα εκτός από την υπηρεσιακή καθημερινότητα της ΥΕΕΒΕ και τα κατοχυρωμένα εκ του νόμου εργασιακά δικαιώματα καθώς και τον οικογενειακό προγραμματισμό του συνόλου των στελεχών της. 

Υ.Γ1: Για να προλάβω οποιονδήποτε κακεντρεχή, δεν αποτελεί φυγοπονία από πλευράς των συναδέλφων της ΥΕΕΒΕ, καθώς και εμού του ίδιου, οποιοδήποτε άλλο μάχιμο πόστο όπως π.χ αυτό του τροχονόμου ή του Αμεσοδρασίτη ή άλλου και έχει αποδειχθεί αυτό κατά την διάρκεια της πανδημίας με την συνδρομή που παρείχαμε σε έμψυχο δυναμικό επί 2 ολόκληρα χρόνια στις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο παρεχόμενο επιστημονικό έργο μας.

Υ.Γ.2: Αλήθεια γνωρίζουν αυτοί που έστειλαν την εν λόγω διαταγή πόσα χρόνια σε εργατοώρες και  εμπειρία επί του πεδίου απαιτούνται ώστε ένας αστυνομικός γενικών καθηκόντων να λάβει μία ειδικότητα που αφορά την εγκληματολογική υπηρεσία όπως προβλέπει το Π.Δ.342/77 για να μπορεί να προσφέρει τις επιστημονικές γνώσεις του; (ρητορικό είναι το ερώτημα). 

Υ.Γ.3: Τι νόημα έχουν οι διατάξεις του Π.Δ.342/77 που δεν επιτρέπουν για 10 έτη, σε αντίθεση με το γενικό κανόνα, να αιτηθεί τη μετάθεση του και το γνωρίζει αυτό ένας αστυνομικός γενικών καθηκόντων που διαβαίνει την πόρτα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, πρακτική με την οποία η πολιτεία "διαφυλάσσει" την επένδυση της στην εκπαίδευση του στο εξιδεικευμένο επιστημονικό αντικείμενο; (επίσης ρητορικό το ερώτημα)

Υ.Γ.4: Πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν πως το μέλλον της ΥΕΕΒΕ που έχει κατά τόπο αρμοδιότητα τη μισή χώρα, αν δεν ενισχυθεί άμεσα αντί να αποξηλώνεται εδώ και 5 χρόνια σε έμψυχο δυναμικό με πρόσχημα το οργανόγραμμα της, που έχει να επικαιροποιηθεί δεκαετίες ολόκληρες, δεν θα είναι ρόδινο με ότι σημαίνει αυτό για την εικόνα του Σώματος. 

 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ 

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην ΠΟΑΣΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis