Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΡΧΗΓΟΣ
16:41 | 30/04/2024

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ/ΛΟΥ: 81 / 30-04-2024

 Αθήνα, 30/04/2024

 

ΠΡΟΣ:

 

KOIN:

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΜΑΛΛΙΟ Δημήτριο

1 Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη

2. . Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα

3. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ Μάνο

 

κ. Αρχηγέ,

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, αναγκάζεται πολλές φορές να προσφύγει εγγράφως στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, για να ενημερώσει ή να ζητήσει την επίλυση προβλημάτων ή την εξέταση εκκρεμών αιτημάτων ή ακόμη και για να καταγγείλει περιπτώσεις αδράνειας, αδιαφορίας ή ακόμη και κακοδιοίκησης.

Δεδομένου ότι, αν και έχουμε επισημάνει και άλλες φορές, η ‘’εσωτερική διοίκηση’’ δεν πρέπει να πάσχει, οι προϊστάμενοι πρέπει να διοικούν με προγραμματισμό, μεράκι, δημιουργική φαντασία και όραμα, να διοικούν με το νόμο, να διοικούν με επιείκεια, να ακούν και να επιλύουν τα προβλήματα του προσωπικού, δεν φαίνεται να ακούει κανείς.

Έτσι, καθίσταται αναγκαίο να παρέμβετε άμεσα για την άρση χαρακτηριστικών καθυστερήσεων στην άσκηση διοίκησης και εξέταση/ικανοποίηση αιτημάτων του προσωπικού, αν όχι σε εν τοις πράγμασι ουσιαστική άρνηση εξέτασης και ικανοποίησης αιτημάτων του προσωπικού και μελών μας, όπως αιτήματα εκτάκτων μεταθέσεων ή αποσπάσεων (ιδίως δε για λόγους συνυπηρέτησης, προσωπικούς, για λόγους υγείας των ιδίων ή μελών οικογενείας κ.λ.π.), τοποθετήσεων τελούντων σε υπηρεσία γραφείου, δηλαδή για συσσωρευμένες επί μήνες σε συρτάρια αρμοδίων υποθέσεις που εκκρεμούν για εξέταση και ικανοποίηση ή έστω και απόρριψη, ώστε το προσωπικό να μην τελεί σε ομηρεία, περαιτέρω δε να μπορεί αν ασκήσει τα δικαιώματά του και αν προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στην περίπτωση αυτή, κ. Αρχηγέ, πρέπει να απευθυνθούν εντολές και οδηγίες στις άμεσα υφιστάμενές σας υπηρεσιακές δομές του Αρχηγείου, να εκκινήσουν τις διαδικασίες εξέτασης και εισήγησης επί των εκκρεμούντων αιτημάτων, ώστε να υποβληθούν στην ιεραρχία και στα αρμόδια συλλογικά όργανα για λήψη αποφάσεων, γιατί το προσωπικοί αισθάνεται αδικημένο και έτσι είναι.

Πέραν αυτών, κ. Αρχηγέ, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πολλά από τα σε εκκρεμότητα ζητήματα, δεδομένης της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Αρχηγού επί αυτών, εκκρεμούν αδικαιολόγητα και για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώπιόν σας προς λήψη αποφάσεων και ικανοποίηση των αιτημάτων του προσωπικού που κρίνονται απολύτως νόμιμα και απολύτως δικαιολογημένα, χωρίς μάλιστα να υφίστανται νομικά ερείσματα άρνησης ικανοποίησης αυτών. Για τις υποθέσεις αυτές τίθενται ζητήματα ευθυνών για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τον Αρχηγό προσωπικά, ως αποκλειστικά αρμόδιο, σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς, θεσμικό όργανο.

Άξιο λόγου θεωρούμε ότι είναι επίσης και οι εκκρεμείς περιπτώσεις όσων έχουν εκλεγεί στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, χωρίς να έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες ατομικές διοικητικές πράξεις για απόσπαση Αστυνομικών προερχομένων εξ Ειδικών Φρουρών και Ειδικών Φρουρών στα διοικητικά όρια Δήμων όπου εκλέγονται ως δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λ.π. οι οποίες εκκρεμούν και αυτές ενώπιον σας, χωρίς να υπάρχουν και για αυτές νομικά ερείσματα άρνησης ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί έγκαιρα.

Αναμένουμε την άμεση εκδήλωση των ενεργειών σας, ώστε να μη θεωρηθεί ότι εξαντλήσαμε όλα τα ήπια μέσα παρέμβασης προς τα θεσμικά όργανα και ότι η μόνη διέξοδος, που η στάση της Διοίκησης θα δικαιολογεί απόλυτα, να αποτελεί η προσφυγή του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά, στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές , ίσως ακόμη και στον Συνήγορο του Πολίτη.

2

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis