Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 28/12/2018

Ο 33χρονος αστυνομικός Ronil "Ron" Singh, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Newman των Η.Π.Α. από το 2011, σκοτώθηκε από πυρά υπόπτου ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ήταν πατέρας ενός βρέφους 5 μηνών και  και το βράδυ της παραμονής άφησε την οικογένειά του για να πάει για υπηρεσία, χωρίς να ξέρει πως δεν θα επιστρέψει ποτέ πίσω.

[custom:google-ads]

Τα ξημερώματα επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο σε ένα ύποπτο όχημα. Αφού το σταμάτησε, διαβίβασε την ακριβή περιγραφή του οχήματος στον ασύρματο. Στιγμές αργότερα ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί και ο αστυνομικός ενημέρωσε εκ νέου στον ασύρματο με τους συναδέλφους του από τα γύρω Τμήματα να σπεύδουν να βοηθήσουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτοποριακή ασφαλιστική κάλυψη για Αστυνομικούς - Θωρακίζονται και εν ώρα υπηρεσίας


Δυστυχώς, βρήκαν τον Singh στο έδαφος, είχε δεχτεί τα πυρά του υπόπτου και υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, που δεν δίστασε να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον 33χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, πρόκειται για έναν Ισπανόφωνο παράνομο μετανάστη, του οποίου το όχημα εντοπίστηκε μερικές ώρες αργότερα και χάρη στην περιγραφή του αδικοχαμένου αστυνομικού στον ασύρματο. Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει άφαντος.

Οι αστυνομικοί του Newman δεν φέρουν κάμερα στη στολή τους, όπως σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. και έτσι δεν υπάρχει υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα.

[custom:google-ads]

Ωστόσο, έχει εντοπιστεί υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστήματος, το οποίο δείχνει τον δράστη να αγοράζει αλκοολ, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία. Οι αρχές το έχουν δώσει στη δημοσιότητα για να προειδοποιήσουν τους πολίτες και τους καλούν να ενημερώσουν αν έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για το που βρίσκεται ο δράστης, με την προειδοποιήσει να μην πλησιάσουν, διότι είναι οπλισμένος και πολύ επικίνδυνος.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Newman ήταν φανερά συγκινημένος στη συνέντευξη τύπου που έδωσε η αστυνομία για το περιστατικό. Το Τμήμα είναι μικρή υπηρεσία με περίπου 12 αστυνομικούς να υπηρετούν σε αυτό και όπως δήλωσε ο διοικητής, είναι σαν μια οικογένεια.

[custom:google-ads]

Ο Singh είχε χρεωμένο ένα Κ-9, τον Sam, το οποίο η υπηρεσία αποφάσισε να συνταξιοδοτήσει, ώστε να μείνει με την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, αυτοκίνητο

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis