Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:16 | 26/02/2019

Αντιδρούν στην εισαγγελική πρόταση οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο.

Την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής, για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου, οι οποίοι κάνουν λόγο για «επαναφορά της ατιμωρησίας».

[custom:google-ads]

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές σε διατάξεις του Π.Δ. 14/2001 "Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας"

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου, για τη σημερινή εισαγγελική πρόταση:

«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς. Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου. Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας. Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.  Τίποτε λιγότερο.

Για τον 15χρονο Αλέξανδρο, που δεν έζησε για να μεγαλώσει.  Και για κάθε Αλέξανδρο που έχει δικαίωμα στη ζωή.»

[custom:google-ads]

Στον παρακάτω σύνδεσμο, το βίντεο με τις προηγούμενες δηλώσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για τις απολογίες των κατηγορουμένων Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασιλείου Σαραλιώτη:

Πηγή:  ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis