Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:24 | 23/11/2017

Με τα ξανθά μαλλιά του και τα ασυνήθιστα χοντρά μυωπικά γυαλιά του οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν το πρόσωπο του διαβόητου serial killer Zodiac.

Ο δολοφόνος πυροβόλησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε ανθρώπους, δύο ζευγάρια και έναν οδηγό ταξί. στη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Διψώντας για να τραβήξει την προσοχή πάνω του, ο serial killer αργότερα έστειλε στον Τύπο μία σειρά κωδικοποιημένων μηνυμάτων αφήνοντας υπονοούμενα για την ταυτότητά του, όμως ποτέ δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.

[custom:google-ads]

Ο Zodiac δολοφονούσε θύματα στις περιοχές της Μπενίτσια, του Βαλέχο, της λίμνης Μπεριέσα και του Σαν Φρανσίσκο από τον Δεκέμβριο του 1968 μέχρι και τον Οκτώβριο του 1969. Τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες 16-29 υπήρξαν τα θύματά του. Το όνομα Zodiac προέκυψε μετά από τις επιστολές που έστελνε στην αστυνομία και τον Τύπο.

Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, δύο εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι έχουν κάνει μία σημαντική διαπίστωση για την υπόθεση και θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι ένας ύποπτος που είχε ανακριθεί για πρώτη φορά σχετικά με τη δολοφονία μίας έφηβης το 1966, η οποία θεωρούνταν ως πιθανό θύμα του Zodiac. 

Σε ένα νέο, ανατριχιαστικό, ντοκιμαντέρ, ο πρώην ντετέκτιβ του LAPD, Σαλ Λαμπαρμπέρα και ο εμπειρογνώμονας, Κεν Μέινς, εξετάζουν τα στοιχεία από τη δολοφονία της 18χρονης Cheri Jo Bates, η οποία χτυπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Καλιφόρνια. 

Ανακάλυψαν ότι ο πραγματικός ύποπτος στην υπόθεση, ο Ρος Σάλιβαν, ταίριαζε στην περιγραφή του Zodiac, η οποία είχε δοθεί από έναν αυτόπτη μάρτυρα κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας για άλλη δολοφονία.  Μία φωτογραφία του Σάλιβαν, που σήμερα θα είναι 76 ετών, τον δείχνει να φορά ένα ζευγάρι χοντρά γυαλιά που μοιάζουν με αυτά στο σκίτσο της αστυνομίας για τον Zodiac. 

Μιλώντας αποκλειστικά στη Daily Mail, ο εμπειρογνώμονας Μέινς εξήγησε ότι το χρονικό διάστημα που πέρασε από τις δολοφονίες θα ήταν ευκολότερο να συλληφθεί ο δολοφόνος. «Ο χρόνος ήταν σύμμαχος. Ο Zodiac είχε συνδεθεί με πέντε δολοφονίες σε ένα ανατριχιαστικό δεκάμηνο, μεταξύ του Δεκεμβρίου 1968  και Οκτωβρίου, αλλά υπήρχαν υποψίες ότι μπορεί να ήταν υπεύθυνος για δεκάεδες άλλος στις αρχές της δεκαετίας του 1970. 

Ένα πιθανό θύμα του ήταν η Cheri Jo Bates, η οποία βρέθηκε με τραύματα από μαχαίρι, παρόμοια με αυτά που έφεραν τα επιβεβαιωμένα θύματα του Zodiac. Τότε, ο Σάλιβαν είχε επισημανθεί από τον τοπικό τύπο ως ύποπτος και τον ανέκρινε η αστυνομία.

Διαβάστε την συνέχεια στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis