Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:28 | 25/01/2019

Από τις 200 περίπου αιτήσεις για αστυνομικούς που έλαβε το Αστυνομικό Τμήμα του Garden Grove στις Η.Π.Α.  στην τελευταία διαδικασία πρόσληψης, μόλις οι 24 προέρχονται από γυναίκες.

Αυτό είναι καλό, λένε οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες υποψήφιες.

[custom:google-ads]

Η εύρεση πολλά υποσχόμενων υποψήφιων έχει γίνει ολοένα και πιο δύσκολη για τις αστυνομικές υπηρεσίες και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την εξεύρεση γυναικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν ως αστυνομικοί.

Ωστόσο, η επιβολή του νόμου είναι μια μεγάλη και ικανοποιητική σταδιοδρομία για το σωστό άτομο, σύμφωνα με τις 11 γυναίκες αστυνομικούς που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του Garden Grove.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Garden Grove, το οποίο είναι εξουσιοδοτημένο για 168 αξιωματικούς, αναμένει αυτήν την περίοδο δύο γυναίκες,οι οποίες αναμένεται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην Αστυνομική Ακαδημία.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος ωστόσο πιστεύουν στην ύπαρξη μίας υπηρεσίας που αντανακλά τον πληθυσμό που υπηρετούν, για αυτόν τον λόγο ενθαρρύνουν περισσότερες γυναίκες να υποβάλουν αίτηση για θέσεις στο τμήμα.

[custom:google-ads]

"Θα θέλαμε να προσλάβουμε περισσότερες γυναίκες", αναφέρει ο Carl Whitney, που υπηρετεί επίσης στο Τμήμα. "Έχουμε διαπιστώσει ότι μερικές γυναίκες αστυνομικοί  είναι καλύτερες στην επικοινωνία και την κλιμάκωση των τεταμένων καταστάσεων. Οι γυναίκες αστυνομικοί μας εργάζονται σε διάφορες αποστολές που περιλαμβάνουν περιπολία, παρακολούθηση και συμμετοχή στις μηχανοκίνητες δυνάμεις. Έχουμε επίσης γυναίκες αστυνομικούς που βρίσκονται στην ομάδα διαπραγμάτευσης κρίσεων, λόγω των άριστων επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων. "

Η Christin Rogers είναι αστυνομικός για 12 χρόνια και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Garden Grove τα τελευταία δύο. Αυτή την περίοδο έχει αναλάβει να εργάζεται στις περιπολίες.

Με ενδιέφερε να καταλάβω γιατί συμβαίνει το κάθε έγκλημα και πώς θα μπορούσα να βοηθήσω», λέει η Rogers για την σταδιοδρομία της στην επιβολή του νόμου. "Αυτός ήταν επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να παρέχουμε βοήθεια σε εκείνους που το χρειάστηκαν πραγματικά - για παράδειγμα, κάνοντας μια σύλληψη όταν ήταν σκόπιμο".

Η Rogers και άλλες γυναίκες στο Τμήμα εξηγούν ότι η αστυνομική εργασία δεν είναι για όλους.

"Η νοοτροπία ενός αστυνομικού πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη και πρέπει η κάθε γυναίκα υποψήφια να είναι πρόθυμη να εργαστεί καλά σε ένα επαγγέλμα που κυριαρχείται από άνδρες", λέει η Rogers. "Όχι μόνο πρέπει να είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί στους άνδρες συναδέλφους της την ιδέα ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά εξίσου καλά, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες. Κάποιες καταστάσεις είναι ευκολότερες από άλλες, αλλά συνολικά, η νοοτροπία της γυναίκας πρέπει να είναι ισχυρή, πράγμα που οδηγεί σε λίγες γυναίκες να εισέρχονται στο σώμα".

 

Η Rogers πιστεύει ότι η πιο σημαντική πρόκληση για μια γυναίκα αστυνομικό είναι να αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί τον εαυτό της σε οποιοδήποτε είδος ατμόσφαιρας ή κατάστασης.

"Πολλές φορές έφτασα σε ένα περιστατικό μόνο για να βρεθώ αντιμέτωπη με έναν (άνδρα ή γυναίκα) μάρτυρα ή ένα καλούντα, να μου ζητά να έρθει άνδρας συνάδελφός μου να με βοηθήσει, προσθέτοντας στο τέλος το σχόλιο, "χωρίς παρεξήγηση" ".

"Εάν έχετε αμφιβολίες," λέει η Rogers στις γυναίκες υποψήφιες αστυνομικούς, "δεν είναι κακό να πείτε ότι αυτό το επάγγελμα δεν σας ταιριάζει. Έχω μάθει ότι είναι πιο σημαντικό να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου παρά να αποδείξεις μία ιδέα, γιατί αυτή η δουλειά θα σας ακολουθεί είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να την διαχωρίσετε από την προσωπική σας ζωή. "

Η Kathy Anderson είναι αστυνομικός 24 χρόνια και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Garden Grove τα 20 από αυτά. Υπηρετεί στην Τροχαία, στη μηχανοκίνητη μονάδα. Αποφάσισε να γίνει αστυνομικός επειδή αγαπάει τις μοτοσυκλέτες.

"Μου αρέσει να είμαι έξω όλη την ημέρα και μου αρέσει η ελευθερία που προσφέρει η υπηρεσιακή μηχανή", λέει η Άντερσον. "Το να είσαι αστυνομικός είναι μια διασκεδαστική, συναρπαστική και απρόβλεπτη επαγγελματική σταδιοδρομία."

Η Άντερσον συμφωνεί με την Rogers ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν είναι για όλους.

"Η Αστυνομική Ακαδημία είναι σωματικά και διανοητικά απαιτητική", λέει ο Άντερσον. "Πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά ότι ενδεχομένως θα δεις τους ανθρώπους στο απόλυτο χειρότερο τους εαυτό. Πρέπει να είσαι ομαδικός παίκτης, αξιόπιστη και πρόθυμη να θυσιάσεις πολλή χρόνο από την οικογένειά σου. Θα δουλεύεις πολλές ώρες, καθώς και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Εάν έχετε σύζυγο, θα επηρεαστεί επίσης και έτσι θα πρέπει να είναι μια οικογενειακή απόφαση".

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην εργασία ως γυναίκα, η Anderson γέλασε.

"Τα διαλείμματα για τουαλέτα μας παίρνουν περισσότερο χρόνο από τους άνδρες, επειδή πρέπει να βγάλουμε τις ζώνες των όπλων μας τελείως", λέει αστειευόμενη. "Οι άνδρες είναι μέσα και έξω σε χρόνο μηδέν."

"Αν και όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια οικογένεια, μόλις μείνετε έγκυος, είστε κολλημένη μέσα σε ένα γραφείο προσπαθώντας να χάσετε το βάρος όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να χωρέσετε πίσω στη στολή σας. Χρειάστηκα έξι εβδομάδες μετά από τη γέννηση της κόρης μου, αφού είχα πάρει κάμποσα κιλά. Έπρεπε να τα χάσω γρήγορα για να βγω πάλι στο δρόμο, δεν είμαι άνθρωπος που μπορω να κάτσω για πολύ πίσω από ένα γραφείο".

Η Άντερσον συμβουλεύει τις υποψήφιες αστυνομικούς να κάνουν την έρευνά τους πριν καταλήξουν ότι θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

"Συζητήστε με άλλες γυναίκες αστυνομικούς", λέει. "Λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα από υποψήφιες αστυνομικούς. Ζητήστε να συνοδεύσετε πλήρωμα περιπολικού. Θα δείτε πως είναι τα πράγματα τις ώρες αιχμής, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας και τι είδους περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά".

"Επίσης, να είστε προετοιμασμένες να γράψετε πολλές αναφορές και να περάσετε πολύ χρόνο στο δικαστήριο - ακόμα και τις ημέρες που είστε εκτός υπηρεσίας. Θα δείτε πώς οι αστυνομικοί βοηθούν ο ένας τον άλλον, κάτι το οποίο θα αναμένεται και από εσάς. Είμαστε μια ομάδα εδώ".

Η Άντερσον υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν εύκολα να προσβληθούν: "Υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που δεν του αρέσουν οι επαφές με αστυνομικούς και το δείχνουν με πολύ γλαφυρά λόγια", λέει. "Με έχουν αποκαλέσει ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς και αυτό ήταν μόνο την περασμένη εβδομάδα. Να είστε επαγγελματίες, ευγενικές και αξιόπιστές. Αντιμετωπίζω κάθε έλεγχο αυτοκινήτου, όπως θα ήθελα να αντιμετωπίζονται οι γονείς μου αν τους σταματούσαν".

Η Άντερσον συμβουλεύει τους νεοσύλλεκτους να προετοιμαστούν πριν ξεκινήσουν τη φοίτηση στην Ακαδημία. Ξεκινήστε το τρέξιμο και τη γυμναστική ωστε να ενδυναμώσετε το ανώτερο τμήμα του σώματος σας, διότι η εκπαίδευση στη Ακαδημία είναι πολύ απαιτητική και δεν θα πετύχετε εάν δεν είστε προετοιμασμένοι φυσικά και διανοητικά".

Επιπλέον συμβουλεύει τις υποψήφιες να ξεκινήσουν να μαθαίνουν τους κώδικες των αστυνομικών ασυρμάτων και να μάθουν για την πόλη για την οποία υποβάλλουν αίτηση να υπηρετήσουν, όπως τον πληθυσμό της, τα τετραγωνικά μίλια, τα δημογραφικά στοιχεία, ποιος είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποιος είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας και ο τύπος αστυνόμευσης που ακολουθείται.

"Κρατήστε το υπόβαθρό σας καθαρό", προσθέτει η Anderson, "και περιμένετε τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα να εξετάζονται. Όταν συμμετέχω σε προφορικές εξετάσεις για υποψήφιους αστυνομικούς, μπορώ να αντιληφθώ ποιοι αιτούντες έχουν κάνει έρευνα για το επάγγελμα, την πόλη και τις προσδοκίες των ανωτέρων τους. Είναι αυτοί που συνεχίζουν με τη διαδικασία πρόσληψης. Πρέπει να δείχνετε και να ακούγεστε επαγγελματίες - θα εκπροσωπήσετε την πόλη και όλα τα μέλη της όταν φορέσετε αυτή την στολή. Είναι μια σπουδαία καριέρα".

Η Claudia Alarcon αστυνομικός εδώ και 10 χρόνια, είναι σήμερα ντετέκτιβ στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας:

"Ήθελα πάντα μια καριέρα που θα μου επέτρεπε να ωριμάσω ως άνθρωπος", λέει η Alarcon. "Μου αρέσει το πώς μαθαίνω πάντα νέα πράγματα. Είναι σχεδόν εγγυημένο ότι δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή σε αυτή τη δουλειά".

"Οι γυναίκες δεν είναι οι μεγαλύτερες ή ισχυρότερες. Δυστυχώς, δοκιμαζόμαστε διαρκώς για την ικανότητά μας να εκτελούμε αυτή τη δουλειά. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση όταν αποδεικνύουμε λάθος όσους αμφιβάλλουν για εμάς", προσθέτει η Alarcon.

Η Alarcon τονίζει επίσης τη σημασία για τους υποψήφιους, να συνοδέψουν ένα πλήρωμα περιπολικού για ένα βράδυ. "Μια νύχτα έξω στους δρόμους σίγουρα θα θέσει τα πράγματα σε προοπτική", λέει. "Θα διαπιστώσετε εάν αυτή η σταδιοδρομία είναι σωστή για εσάς ή όχι".

"Μια νύχτα έξω στους δρόμους σίγουρα θα θέσει τα πράγματα σε σωστή βάση", λέει.«Θα διαπιστώσετε εάν αυτή η σταδιοδρομία είναι σωστή για εσάς ή όχι».

Οι Rogers, Anderson και Alarcon λένε ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Garden Grove είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστείς.

"Έχω κάνει φίλους για μία ζωή εδώ. Χαίρομαι που έρχομαι στη δουλειά και αγαπώ τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω", αναφέρει η Alarcon.
 

Η Rogers απολαμβάνει την ατμόσφαιρα στο Τμήμα, διότι υπάρχει η πεποίθηση από όλους πως πρώτα είναι οικογένεια και μετά συνάδελφοι: "Έχω σπουδαίους συνεργάτες που γνωρίζω ότι όταν βγαίνω έξω να δουλέψω, αυτοί θα φυλάνε τα νώτα μου. Όταν ψάχνετε για μία υπηρεσία για να εργαστείτε, αυτή η ατμόσφαιρα και η αίσθηση κάνουν την καθημερινή δύσκολη δουλειά να αξίζει τον κόπο".

Η Anderson σημειώνει ότι το Garden Grove είναι μια πολυσύχναστη και πολιτιστικά διαφορετική πόλη: "Θα έχετε μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μου αρέσει να εργάζομαι στην Τροχαία. Οι συνάδελφοι είναι τέλειοι και είμαι τυχερή που βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Μου αρέσει να έρχομαι στη δουλειά κάθε μέρα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα χρόνια έχουν περάσει τόσο γρήγορα".

Ο Carl Whitney καταλήγει ότι αυτός και οι άλλοι Ανώτεροι Αξιωματικοί του Τμήματος είναι είναι πολύ υπερήφανοι για τις γυναίκες αστυνομικούς της υπηρεσίας τους. "Είναι εξαιρετικοί μέντορες για τις νέες γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μελλοντικοί αστυνομικοί", λέει.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis