Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 17/10/2018

Αντίστροφα αρχίζει από σήμερα να μετράει ο χρόνος για την παροχή εξηγήσεων των εμπλεκομένων, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν την δική τους άποψη -με την ιδιότητα του υπόπτου- για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Χθες, έγινε παρέλαση, υπόπτων και συνηγόρων, οι οποίοι έδωσαν το «παρών», παίρνοντας ωστόσο προθεσμία για να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία που αριθμεί 6.000 σελίδες και στη συνέχεια να καταθέσουν τα υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους.

Εξηγήσεις όμως θα δώσουν εκτός από τους 21 εμπλεκόμενους της ποινικής δικαιοσύνης και άλλα 8 πρόσωπα, τα οποία θα λογοδοτήσουν ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Μεταξύ των υπόπτων είναι και ο 65χρονος που φέρεται ότι έβαλε την... σπίθα για να ξεκινήσει η πυρκαγιά, από την περιοχή του Νταού Πεντέλης. 

[custom:google-ads]

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση και έλαβαν προθεσμία είναι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι  Ηλίας Ψινάκης και ο Ευ. Μπουρνούς αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όλες οι προθεσμίες που δόθηκαν ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φθάνουν μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ζητηθεί και επιπλέον χρόνος, ακόμη και να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους που μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της απόδοσης ευθυνών.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, εκτιμούν αρμόδιες πηγές, αφού μετά την παροχή εξηγήσεων των υπόπτων, οι εισαγγελείς πρέπει να μελετήσουν εκ νέου τηδικογραφία και να αποφασίσουν σε ποιους θα ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη. Για όποια πρόσωπα κρίνουν οι αρχές ότι δεν πρέπει να αποδοθεί κατηγορία, η δικογραφία θα μπαίνει στο αρχείο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη η δικογραφία που έχει ανοίξει, μετά από την παραγγελία του Σταύρου Κοντονή, για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο εισαγγελέας έχει σχηματίσει ξεχωριστή δικογραφία για αυτό το θέμα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis