Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by SITIA on Τετ, 11/19/2014 - 20:28
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (Π.Χ. ΓΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ) ΑΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟ ΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ?ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
Greek

Υποβλήθηκε από kdlg. Ημερομηνία: Πέμ, 11/20/2014 - 02:25 Μόνιμος σύνδεσμος

Η επίδοση εγγράφων προβλέπεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ)
[b]Οργανα επίδοσης. Αρθρο 122.[/b] 1. Η επίδοση κάθε εγγράφου γίνεται με δικαστικό επιμελητή διορισμένο στο δικαστήριο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την κατοικία ή τη διαμονή του, όταν γίνεται η επίδοση, εκείνος προς τον οποίο αυτή απευθύνεται. «2. Οι επιδόσεις που γίνονται με την επιμέλεια του δικαστηρίου μπορούν να γίνουν και από ποινικό κλητήρα της περιφέρειας ή από όργανο της ελληνικής αστυνομίας ή της δασοφυλακής, ή από το γραμματέα του δήμου. 3. Αν δεν υπάρχει δικαστικός επιμελητής στον τόπο της επίδοσης ή αν κατά την κρίση του εισαγγελέα πρωτοδικών ή του ειρηνοδίκη της περιφέρειας όπου πρόκειται να γίνει η επίδοση είναι δύσκολη η μετάβαση του δικαστικού επιμελητή στον τόπο αυτόν, η επίδοση μπορεί να γίνει και από ποινικό κλητήρα της περιφέρειας ή από όργανο της ελληνικής αστυνομίας ή της δασοφυλακής ή από τον γραμματέα του δήμου που ορίζεται από τον προαναφερόμενο εισαγγελέα η ειρηνοδίκη.» *** Οι παράγραφοι 2 και 3 αντικαταστάθηκαν ως άνω με το άρθρο 10 παρ.1 Ν.3994/2011,ΦΕΚ Α 165/25.7.2011.
Άρθρο 10 του Ν.3994/2011
1. Οι παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου 122 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αντικαθίστανται ως εξής:

«2. Οι επιδόσεις που γίνονται με την επιμέλεια του δικαστηρίου μπορούν να γίνουν και από ποινικό κλητήρα της περιφέρειας ή από όργανο της ελληνικής αστυνομίας ή της δασοφυλακής, ή από το γραμματέα του δήμου.

3. Αν δεν υπάρχει δικαστικός επιμελητής στον τόπο της επίδοσης ή αν κατά την κρίση του εισαγγελέα πρωτοδικών ή του ειρηνοδίκη της περιφέρειας όπου πρόκειται να γίνει η επίδοση είναι δύσκολη η μετάβαση του δικαστικού επιμελητή στον τόπο αυτόν, η επίδοση μπορεί να γίνει και από ποινικό κλητήρα της περιφέρειας ή από όργανο της ελληνικής αστυνομίας ή της δασοφυλακής ή από τον γραμματέα του δήμου που ορίζεται από τον προαναφερόμενο εισαγγελέα η ειρηνοδίκη.»

Δεν προβλεπεται κάπου στο Νόμο ο βαθμός του αστυνομικού άρα πιστεύω πως δεν υπάρχει θέμα βαθμοφόρος (υπαρχ/κας ,αρχ/κας , ανθ/μος) να επιδίδει έγγραφα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis