Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by KILLBILL80 on Σάβ, 10/25/2014 - 02:27
Σε περίπτωση που κάποιος αρνείται να πληρώσει εισιτήριο σε δημόσιο μέσο μεταφορίκό μέσο τι κυρώσεις προβλέπονται? Ευχαριστώ.
Greek

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Σάβ, 10/25/2014 - 08:59 Μόνιμος σύνδεσμος

[α] διοικητικό πρόστιμο επιβαλλόμενο από τους ελεγκτές εισιτηρίων, το οποίο ισούται με το 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου

[β] υποβολή έγκλησης από τους ελεγκτές εισιτηρίων για παράβαση άρθρου 391 ΠΚ (πταίσμα-διώκεται κατόποιν εγκλήσεως)

[edit time=1414224711]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Τετ, 10/29/2014 - 15:31 Μόνιμος σύνδεσμος

σε περιπτωση που οδηγος λεωφορειου σταματαει μπροστα σε ενστολο τροχονομο και κατεβαινουν οι ελεγκτες μαζι με τον παραβατη για να του επιβαλουν τα προστιμα και ο πολιτης δεν φερει ταυτοτητα.μεχρι την επιβολη προστιμων τι γινεται?καλουμε ασφαλεια για εξακριβωση στοιχειων και την επιβολη στο οικειο α.τ του προστιμου απο τους ελεγκτες?εφοσον ο πολιτης απαιτει να αποχωρησει η προσπαθει να τραπει σε φυγη απο το σημειο νομιμοποιουμαστε να τον κρατησουμε κι αν χρειαστει να τον δεσμευσουμε με χειροπεδες για απειθεια?

Υποβλήθηκε από kdlg. Ημερομηνία: Πέμ, 11/20/2014 - 04:45 Μόνιμος σύνδεσμος

Η παράβαση του άρθρου 391 ΠΚ είναι πταίσμα και διώκεται κατόπιν εγκλήσεως ,άρα εφόσον δεν επιθυμουν οι ελεγκτές εισιτηρίων να υποβάλλουν έγκληση δεν μπορείς να κρατήσεις τον παραβάτη εκεί διότι ετσι έχουμε παράβαση τπυ άρθρου 325 ΠΚ ''παράνομη κατακράτηση''.Επιπλέον το ότι αποσπά τον ένστολο τροχονόμο απο την άσκηση των καθηκόντων του που είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι λάθος...πρέπει να κληθεί περιπολικό στο σημείο για τα υπόλοιπα..εφόσον υπάρχει και η συναίνεση του παραβατη να περιμένει στο σημείο.

Υποβλήθηκε από storm1. Ημερομηνία: Πέμ, 11/20/2014 - 09:02 Μόνιμος σύνδεσμος

από την στιγμή που οι ελεγχτές επιθυμούν να του βεβαιώσουν μόνο το πρόστιμο και οπαραβάτης δεν έχει ταυτότητα ο συνάδελφος είναι υποχρεωμένος να τον προσαγάγει στο οικείο προκειμένου να εξαξκριβώσει τα στοιχεία του............

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Πέμ, 11/20/2014 - 10:02 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=kdlg date=2014-11-20]Η παράβαση του άρθρου 391 ΠΚ είναι πταίσμα και διώκεται κατόπιν εγκλήσεως ,άρα εφόσον δεν επιθυμουν οι ελεγκτές εισιτηρίων να υποβάλλουν έγκληση δεν μπορείς να κρατήσεις τον παραβάτη εκεί διότι ετσι έχουμε παράβαση τπυ άρθρου 325 ΠΚ ''παράνομη κατακράτηση''...[/quote]

Η συνδρομή της αστυνομίας για την εξακρίβωση των στοιχείων του παραβάτη [b]είναι παντελώς άσχετη[/b] με το αν οι ελεγκτές προβούν στην υποβολή της έγκλησης του άρθρου 391 ΠΚ.

[b]Η εξακρίβωση των στοιχείων[/b] και η προσαγωγή του ελεγχόμενου ατόμου (εφόσον δεν φέρει ΔΑΤ ή άλλο ταυτοποιητικό έγγραφο) [b]είναι απαραίτητη για την βεβαίωση του διοικητικού προστίμου[/b].

Συνεπώς, εφόσον απαιτηθεί η συνδρομή της αστυνομίας [b]και υπό την προϋπόθεση ότι ο ελεγχόμενος αναμένει στο σημείο με τη θέλησή του[/b], ο επιληφθείς αστυνομικός προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξακρίβωση της ταυτότητας του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis