Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by jabo22 on Σάβ, 08/29/2015 - 00:11

Ν. 4322/2015

Άρθρο 12

1. Κρατούμενοι οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όρο της ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα, κατά τις εξής διακρίσεις: α) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μέχρι τρία έτη, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα δέκατο αυτής, β) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών και μέχρι πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης της κάθειρξης, καθώς και εάν η ποινή φυλάκισής τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ετών, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα πέμπτο αυτής.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει αν έχει εφαρμογή στις ποινές κράτησης που εκτελούνται στα κρατητήρια του  Α.Τ. μετά από παραγγελία του Δημοσίου Κατηγόρου.

π.χ. κάποιος δικάστηκε για επαιτεία και έχει απόφαση 10 μέρες. Τι θα γίνει με την κράτησή του πόσες μέρες θα μείνει στα κρατητήρια?

Greek

Υποβλήθηκε από maia. Ημερομηνία: Παρ, 09/25/2015 - 23:35 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>δεν το γνωριζω 100% αλλα νομιζω πως για να αφαιθει πρεπει να εξαγορασει την ποινη πληρωνοντας καποιος δικος του το αναλογο ποσο στην δου. αλλα πρεπει πρωτα να παρεις την εγκριση του εισαγγελεα πλημ/κων της περιοχης σου. αλλιως κρατειται κανονικα</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis