Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by nanoreef on Τρί, 01/03/2012 - 19:37
καλησπερα σας ειμαι μητερα αστυνομικος 2 ανηλικων παιδιων ενα 5.5 χρονων και ενα 18 μηνων,ξερετε αν για εμας υπαρχει κατι για την νυχτερινη εργασια(εαν επιτρεπετε) καθως και αν απασχολουμαστε κανονικα σε μετρα οπως γηπεδα?με εκτιμιση κωνσταντινα καππα.
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 01/03/2012 - 20:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Το γυναικείο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διατίθεται σ' όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές υπηρεσίες και έχει όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, που έχει και το αστυνομικό προσωπικό από άνδρες.
Το γυναικείο Αστυνομικό προσωπικό δεν διατίθεται εκτέλεση επικίνδυνων καθηκόντων από τις γυναίκες αστυνομικούς είναι επιτρεπτή μόνο με άνδρες αστυνομικούς.
"Επικίνδυνα καθήκοντα λογίζονται, ιδίως οι συλλήψεις δυστρόπων φυγοδίκων και φυγοποίνων, συνοδείες αξιών, δημοσίου χρήματος και πειστηρίων, μεταγωγές κρατούμενων ανδρών, φρούρηση φυλακών, ενέδρες, μέτρα τάξης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, μέτρα για αποκατάσταση της τάξης, νυκτερινή εξωτερική υπηρεσία από 22.00'- 06.00' ώρας και κάθε άλλη υπηρεσία, που από τις τοπικές συνθήκες κρίνεται επικίνδυνη".
Οι υποχρεώσεις των γυναικών αστυνομικών είναι οι ίδιες με τις αντίστοιχες των ανδρών αστυνομικών, με τις επιφυλάξεις των παραπάνω διατάξεων και ρυθμίζονται από τους οργανικούς νόμους, κανονισμούς και λοιπές διατάξεις και τις σχετικές διαταγές και οδηγίες, που εκδίδονται κάθε φορά από το Υπουργείο.

Ο χρόνος εργασίας του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού καθορίζεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001
Κατ' εξαίρεση, οι μητέρες αστυνομικοί με παιδιά ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών:
α. Δεν διατίθενται σε νυκτερινές υπηρεσίες, εκτός αν η συμμετοχή τους είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών αναγκών, κατά την κρίση των διοικητών των οικείων Υπηρεσιών.
β. Δεν διατίθενται σε υπηρεσία ενόπλου σκοπού. Δύναται, όμως, να διατίθενται σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος και στα χρονικά όρια λειτουργίας των γραφείων.
γ. Διατίθενται σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις οικογενειακές τους ανάγκες, εφόσον δεν παραβλάπτεται το υπηρεσιακό συμφέρον, κατά την κρίση των διοικητών των οικείων Υπηρεσιών .

Για τη διάθεση των γυναικών αστυνομικών σε υπηρεσία, κατά το χρόνο κύησής τους, λαμβάνονται υπόψη οι γνωματεύσεις του θεράποντος γυναικολόγου γιατρού, ώστε να διατίθενται σε εσωτερικές ή εξωτερικές υπηρεσίες, που δεν επηρεάζουν την κύησή τους.

Για περισσότερα αναζήτησε στην Υπηρεσία σου την Κανονιστική Διαταγή 11 (7010/5/8ιγ /12.08.1991) «Καθήκοντα και ιδιαιτερότητες του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης».

[b]Άρθρο 1 Π.Δ. 394/2001[/b]
[code]Ο χρόνος εργασίας των γυναικών αστυνομικών, που είναι μητέρες, οποιαδήποτε υπηρεσία και αν εκτελούν, περιορίζεται κατά δύο ώρες την ημέρα αν έχουν παιδιά μέχρι δύο ετών και κατά μία ώρα αν έχουν παιδιά από δύο μέχρι τεσσάρων ετών. Αντί της χρήσης του μειωμένου ωραρίου, οι μητέρες αστυνομικοί δικαιούνται να λάβουν την προβλεπόμενη από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις άδεια ανατροφής παιδιού.
Αν για τις μητέρες υπαλλήλους του Δημοσίου καθορίζεται ευνοϊκότερο ωράριο εφαρμόζεται και στις μητέρες αστυνομικούς. [/code]

Υποβλήθηκε από mystery2all. Ημερομηνία: Παρ, 01/02/2015 - 21:28 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Καλησπέρα, θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα διότι έχω στην υπηρεσία μου μια συνάδελφο η οποία πρόσφατα γέννησε, και επικαλέστηκε την ανωτέρω διαταγή, όταν διατέθηκε σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος κατά την απογευματινή βάρδια. Η διαταγή ορίζει οτι μπορεί να διατεθεί σκοπός καταστήματος κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων. Τα γραφεία -αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με- &nbsp;μπορύν να ξεκινήσουν την βάρδια από τις 07:00 και να καταλήγουν στις 22:00? Αν ισχύει αυτό που έγραψα λογικά δεν θα μπορεί να διατεθεί σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος αρχόμενης στις 06:00 έτσι?</p>

Υποβλήθηκε από rania74. Ημερομηνία: Σάβ, 05/21/2016 - 14:43 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Μητερα αστυνομικος πολυτεκνη που κανει χρηση μειωμενου ωραριου μια ωρα καθημερινη (υπηρεσια γραφειου) επιτρεπεται να κανει υπηρεσια 8ωρη (περιπολικο) σαββατο ή κυριακη ? και αν ναι που προβλεπεται αν μπορειτε να μου πειτε ..ευχαριστω εκ των προτερων..</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis