Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by geo600 on Σάβ, 11/15/2014 - 10:20
σε δικογραφία ενδοοικογενιακού στην οποια η παθούσα σε συμπληρωματική της κατάθεση δηλωνει πως πλέον δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η διαδικασία καθως εκλείπουν πλεον οι λογοι..στο έγγραφο του εισαγγελεα αναφερει να εξεταστει η ποινικη διαμεσολάβηση καθως είναι αυτεπαγγελτη η διωξη (3500) κ δεν ανακαλούνται.στο τμημα μου οι γνωσεις πανω στο θέμα είναι ελλειπείς αλλα απο σκόρπιες πληροφορίες μαθαίνω πως υπάρχει ειδικό έντυπο..
Greek

Υποβλήθηκε από asarkos. Ημερομηνία: Σάβ, 11/15/2014 - 14:25 Μόνιμος σύνδεσμος

Αφού η παθουσα ανακαλεί την μήνυση της πάρε και μια ένορκη από το σύζυγο δράστη ότι αποδέχεται την ανάκληση και ότι τα βρήκαν και στειλτη στον Εισαγγελεα...το πιθανότερο να πάει αρχείο. Η αφού δεν ανακαλείται στέλνεις και τις δύο καταθέσεις στον Εισαγγελεα και ας κρίνει αυτός. Για ειδικό έντυπο δεν ξέρω
[edit time=1416054513]asarkos[/edit]

Υποβλήθηκε από puppies2. Ημερομηνία: Σάβ, 11/15/2014 - 17:30 Μόνιμος σύνδεσμος

Δίχως να είμαι απόλυτα σίγουρος δεν υπάρχει ειδικό έντυπο.Σε παρόμοια περίπτωση το συνέταξα εγώ με τίτλο Έκθεση Ποινικής Διαμεσολάβησης και κείμενο ότι αναφέρει ο Ν.3500-2006 στο ανάλογο άρθρο αυτούσιο με υπογρφές αμφότερων πλευρών.

Υποβλήθηκε από stathis1986. Ημερομηνία: Σάβ, 11/15/2014 - 21:01 Μόνιμος σύνδεσμος

Συντάσσεις έκθεση ανεπιφύλακτησ δήλωσης εκ μέρους προσώπου στο οποίο αποδίδεται η τέλεση του εγκλήματος τησ ενδοοικογενειακής βίας, περί αποδοχής ποινικής διαμεσολάβησης, υπογράφει ο δράστης και την διαβιβάζεις..

Υποβλήθηκε από geo600. Ημερομηνία: Σάβ, 11/15/2014 - 22:56 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=stathis1986 date=2014-11-15]Συντάσσεις έκθεση ανεπιφύλακτησ δήλωσης εκ μέρους προσώπου στο οποίο αποδίδεται η τέλεση του εγκλήματος τησ ενδοοικογενειακής βίας, περί αποδοχής ποινικής διαμεσολάβησης, υπογράφει ο δράστης και την διαβιβάζεις..[/quote]

Στάθη δε καταλαβα ακριβώς τι ενεργειες εννοείς πως πρέπει να κάνω..εκθεση ανεπιφύλακτης δήλωσης;ειναι ειδικό έντυπο αυτο;ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάπου βρήκα για δήλωση του εγκαλούμενου πως δε θα μείνει στην ιδια οικία με το θύμα και για κάτι οικονομικές εγγυήσεις κτλ..

Υποβλήθηκε από abcdabcd. Ημερομηνία: Κυρ, 11/16/2014 - 00:11 Μόνιμος σύνδεσμος

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ – ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
( Διαδικασία «Ποινικής Διαμεσολάβησης» Ν.3500/2006 )

Στην Αθήνα σήμερα την ..... του μήνα .......του έτους 20 ημέρα .....και ώρα 13:00ενώπιον εμού του ……………….. του Α.Τ. ……. παρουσία και του κάτωθι προσυπογεγραμμένου …………….. της ιδίας Υπηρεσίας προσληφθέντος ως Β΄ Ανακριτικού Υπαλλήλου εμφανίστηκε ο κατωτέρω σημειούμενος εγκαλών, ο οποίος αφού ρωτήθηκε για την ταυτότητα του κ.λπ., απάντησε ότι ονομάζεται ……………. του ………. και της …….., γεννήθηκε την ……….. στην Αθήνα και κατοικεί ομοίως οδός …….. αρ. …., κάτοχος του υπ’ αριθ. ……….. Α.Δ.Τ., εκδοθέντος την ……….. από ………., Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος.
Ενταύθα γνωρίσαμε σε αυτόν ότι σύμφωνα με την από ………. έκθεση υπόσχεσης – ανεπιφύλακτης δήλωσης, η εν διαστάσει σύζυγός του ………. του ……… και της ………., που γεννήθηκε την ………. στην Αθήνα και κατοικεί ομοίως οδός ……..αρ………, κάτοχος του υπ’ αριθ. …….. Α.Δ.Τ, εκδοθέντος την ……… από ………….., είναι πρόθυμη σωρευτικά να πραγματοποιήσει τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 11§2 Ν.3500/2006.
Στην συνέχεια, εξηγήσαμε σε αυτόν, με σαφήνεια, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας ποινικής διαμεσολάβησης κατ’ άρθρο 11§2 Ν.3500/2006 είναι η εκ μέρους του αποδοχή ή μη της ανεπιφύλακτης δήλωσης της ανωτέρω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποδέχεστε την υπόσχεση – ανεπιφύλακτη δήλωση της συζύγου σας ή εν διαστάσει συζύγου σας ……… του ………… και της ………., σύμφωνα με το άρθρο 11§2 Ν.3500/2006;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, αποδέχομαι την υπόσχεση – ανεπιφύλακτη δήλωση της εν διαστάσει συζύγου μου ……….. του …………, σύμφωνα με το άρθρο 11§2 Ν.3500/2006.

Η παρούσα έκθεση άρχισε να συντάσσεται την 13:00 ώρα και περατώθηκε την 13:15 ώρα.
Για πιστοποίηση συντάχθηκε η παρούσα έκθεση, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο Αποδεχθείς Ο Β΄ Ανακριτικός Υπάλληλος Ο Ανακριτικός Υπάλληλος

ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ – ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
( Διαδικασία «Ποινικής Διαμεσολάβησης» Ν.3500/2006 )

Στην Αθήνα σήμερα την .... του μήνα ..... του έτους 20 ημέρα ....... και ώρα 11:00 ενώπιον εμού του ……… του Α.Τ. …….. παρουσία και του κάτωθι προσυπογεγραμμένου ………….. της ιδίας Υπηρεσίας προσληφθέντος ως Β΄ Ανακριτικού Υπαλλήλου εμφανίστηκε η κατωτέρω σημειούμενη εγκαλούμενη, η οποία αφού ρωτήθηκε για την ταυτότητα της κ.λπ., απάντησε ότι ονομάζεται ………………. του …………. και της ……….., γεννήθηκε την …………… στην Αθήνα και κατοικεί ομοίως οδός …….. αρ………, κάτοχος του υπ’ αριθ. …………. Α.Δ.Τ., εκδοθέντος την ……… από ……….., Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος.
Ενταύθα γνωρίσαμε σε αυτήν ότι σε βάρος της ενεργείται προκαταρκτική εξέταση (άρθρο 31§2 Κ.Π.Δ.) και ότι διερευνάται η δυνατότητα ποινικής διαμεσολάβησης κατ’ άρθρο 11§1 Ν.3500/2006, διότι της αποδίδεται η παράβαση άρθρων 1§1,2,3 και 6 §1 & 7 §2 του Ν.3500/2006 «Περί ενδοοικογενειακής βίας» σε συνδ. με άρθρα 1, 12, 14, 26 §1α, 27 §1, 308 §1, 333 §1 και 361 §1 Π.Κ., πράξεις που έλαβαν χώρα την …………… και ώρα ……….. στο ………….., στην οικία της, σε βάρος του πρώην συζύγου της ………….. του ………………..
Στην συνέχεια, εξηγήσαμε σε αυτήν, με σαφήνεια, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας ποινική διαμεσολάβησης είναι κατ’ άρθρο 11§2 Ν.3500/2006 είναι η υποβολή εκ μέρους της ανεπιφύλακτης δήλωσης ότι είναι πρόθυμη σωρευτικά: α) να υποσχεθεί στον λόγο της τιμής της ότι δεν θα τελέσει στο μέλλον οποιαδήποτε πράξη ενδοοικογενειακής βίας και ότι σε περίπτωση συνοίκησης δέχεται να μείνει εκτός οικογενειακής στέγης για εύλογο χρονικό διάστημα εάν το προτείνει το θύμα, β) να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε δημόσιο φορέα, σε όποιον τόπο και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται τούτο αναγκαίο από τους αρμόδιους θεραπευτές, γ) να άρει ή να αποκαταστήσει, εφόσον είναι δυνατόν, αμέσως τις συνέπειες που προκλήθηκαν από την πράξη και να καταβάλει εύλογη χρηματική αποζημίωση στον παθόντα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλώνετε ανεπιφύλακτα ότι είστε πρόθυμη να πραγματοποιήσετε σωρευτικά όσα αναφέρονται στο άρθρο 11§2 Ν.3500/2006 και τα οποία ήδη σας εξηγήσαμε;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι είμαι πρόθυμη να πραγματοποιήσω σωρευτικά όσα αναφέρονται στο άρθρο 11§2 Ν.3500/2006 και υπόσχομαι στο λόγο της τιμής μου ότι δεν θα τελέσω στο μέλλον οποιαδήποτε πράξη ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου μου ………………… του ………………...
Η παρούσα έκθεση άρχισε να συντάσσεται την 11:00 ώρα και περατώθηκε την 11:10 ώρα.
Για πιστοποίηση συντάχθηκε η παρούσα έκθεση, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε υπογράφεται ως ακολούθως:

Η δηλούσα – Υποσχεθείσα Ο Β΄ Ανακρ. Υπάλληλος Ο Ανακριτικός Υπάλληλος

[b]Πρώτα συμπληρώνεις την έκθεση υπόσχεσης και έπειτα την έκθεση αποδοχής ή μη αυτής. Στις εκθέσεις που παρέθεσα δράστιδα είναι η σύζυγος και παθών ο σύζυγος (σπάνια περίπτωση). Τροποποίησέ τες κατάλληλα και είσαι έτοιμος!!!
[/b] ;)

[edit time=1416090558]abcdabcd[/edit]

Υποβλήθηκε από mikro89. Ημερομηνία: Παρ, 04/01/2016 - 07:11 Μόνιμος σύνδεσμος

εχω μια προκαταρκτικη εξεταση η οποια αφορα ενδοοικογενειακη βια κατα 17χρονης απο τον πατερα της.ο εισαγγελεας ζητα το ενδεχομενο ποινικης διαμεσολαβησης.θα καλεσω την 17χρονη να της παρω καταθεση ανωμοτι κ να την ρωτησω τι;...πρωτα θα ερθει αυτη η μητερα της κ οι μαρτυρες για καταθεση η ο πατερας της;

Υποβλήθηκε από drivth. Ημερομηνία: Κυρ, 04/10/2016 - 10:04 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Εγώ πάντως για ποινική διαμεσολάβηση χρησιμποιούσα αυτήν την έκθεση :</p>
<p align="center"><strong><u>ΕΚΘΕΣΗ&nbsp; ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ‘Η ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ </u></strong></p>
<p align="center"><strong><u>ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ</u></strong></p>
<p style="margin-left:-35.45pt;"><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Στην …. σήμερα την 15 του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2011, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 22.00’ ενώπιον εμού …. υπηρετούντος στο …, παρισταμένου και του … της ιδίας Υπηρεσίας προσληφθέντος Β’ Ανακριτικός υπάλληλος, κλήθηκε - εμφανίσθηκε ενώπιόν μας ο κατωτέρω σημειούμενος, ο οποίος ονομάζεται</strong><strong>… </strong></p>
<p style="margin-left:-35.45pt;"><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Στη συνέχεια ανακοινώσαμε στον ανωτέρω ότι σε βάρος του ενεργείται η υπ’αριθ. … από .. προκαταρκτική εξέταση του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών…. για παράβαση του Ν.3500/2006 ‘’Περί ενδοοικογενειακής βίας’’ και των άρθρων 333 και 361 Π.Κ.(ΑΠΕΙΛΗ-ΕΞΥΒΡΙΣΗ) πράξεις που έλαβαν χώρα την … και περί ώρα … στον … σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του ……………Στα πλαίσια του Ν.3500/2006 του γνωρίσαμε ότι παρέχεται η δυνατότητα ποινικής διαμεσολάβησης (άρθρα 11 έως 13) για την οποία καλείται να μας δηλώσει αν την αποδέχεται ή όχι, εφαρμόζοντας σε θετική περίπτωση&nbsp; τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις (άρθρο 11 παρ.2) και ειδικότερα: α) να υποσχεθεί ότι δεν θα τελέσει στο μέλλον οποια­δήποτε πράξη ενδοοικογενειακής βίας (λόγος τιμής) και ότι, σε περίπτωση συνοίκησης, δέχεται να μείνει εκτός οικογενειακής κατοικίας για εύλογο χρονικό διάστημα, εάν το προτείνει το θύμα. β) να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό - θερα­πευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε δημόσιο φορέα, σε όποιον τόπο και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται τούτο αναγκαίο από τους αρμόδιους θεραπευτές. Ο υπεύθυνος του προγράμματος πιστοποιεί την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του. Το σχετικό πιστοποιητικό επισυνάπτεται στο φάκελο της δικογραφίας. Αναφέρονται δε σε αυτό, αναλυτικά, το αντικείμενο του συμβουλευτικού - θεραπευτικού προγράμματος και ο αριθμός των συνεδριών που παρακολούθησε ο ενδιαφερόμενος. γ) να άρει ή να αποκαταστήσει, εφόσον είναι δυνατόν, αμέσως τις συνέπειες που προκλήθηκαν από την πράξη και να καταβάλει εύλογη χρηματική ικανοποίηση στην παθούσα. Στο σημείο αυτό ο ανωτέρω…., γνωρίζοντάς μας πως κατανόησε πλήρως τους όρους που απαιτούνται για την ποινική διαμεσολάβηση, .μας δήλωσε πως ...αποδέχεται ποινική διαμεσολάβηση με ταυτόχρονη δέσμευση υλοποίησης των απαιτούμενων όρων.</strong></p>
<p style="margin-left:-35.45pt;"><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Για πίστωση συντάχθηκε η παρούσα, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως ακολούθως : </strong></p>
<p><strong>&nbsp;Ο Λαβών γνώση &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Ο&nbsp; Β’ Ανακρ.Υπάλληλος&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Η&nbsp; Ανακριτική Υπάλληλος</strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <u>ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ</u></strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Η παρακάτω υπογεγραμμένη …. και της Βικτωρίας, γεν. 1982 στην Πάτρα Αχαίας, κατ. Πατρών, …., <u>δηλώνω ότι αποδέχομαι</u> την από … δήλωση του ……για την έναρξη της διαδικασίας της ποινικής διαμεσολάβησης.</strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong>…..</strong>&nbsp; <strong>……….</strong></p>
<p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Η Δηλούσα</strong></p>

Υποβλήθηκε από drivth. Ημερομηνία: Κυρ, 04/10/2016 - 10:05 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Εγώ πάντως για ποινική διαμεσολάβηση χρησιμποιούσα αυτήν την έκθεση :</p>
<p align="center"><strong><u>ΕΚΘΕΣΗ&nbsp; ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ‘Η ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ </u></strong></p>
<p align="center"><strong><u>ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ</u></strong></p>
<p style="margin-left:-35.45pt;"><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Στην …. σήμερα την 15 του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2011, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 22.00’ ενώπιον εμού …. υπηρετούντος στο …, παρισταμένου και του … της ιδίας Υπηρεσίας προσληφθέντος Β’ Ανακριτικός υπάλληλος, κλήθηκε - εμφανίσθηκε ενώπιόν μας ο κατωτέρω σημειούμενος, ο οποίος ονομάζεται</strong><strong>… </strong></p>
<p style="margin-left:-35.45pt;"><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Στη συνέχεια ανακοινώσαμε στον ανωτέρω ότι σε βάρος του ενεργείται η υπ’αριθ. … από .. προκαταρκτική εξέταση του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών…. για παράβαση του Ν.3500/2006 ‘’Περί ενδοοικογενειακής βίας’’ και των άρθρων 333 και 361 Π.Κ.(ΑΠΕΙΛΗ-ΕΞΥΒΡΙΣΗ) πράξεις που έλαβαν χώρα την … και περί ώρα … στον … σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του ……………Στα πλαίσια του Ν.3500/2006 του γνωρίσαμε ότι παρέχεται η δυνατότητα ποινικής διαμεσολάβησης (άρθρα 11 έως 13) για την οποία καλείται να μας δηλώσει αν την αποδέχεται ή όχι, εφαρμόζοντας σε θετική περίπτωση&nbsp; τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις (άρθρο 11 παρ.2) και ειδικότερα: α) να υποσχεθεί ότι δεν θα τελέσει στο μέλλον οποια­δήποτε πράξη ενδοοικογενειακής βίας (λόγος τιμής) και ότι, σε περίπτωση συνοίκησης, δέχεται να μείνει εκτός οικογενειακής κατοικίας για εύλογο χρονικό διάστημα, εάν το προτείνει το θύμα. β) να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό - θερα­πευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε δημόσιο φορέα, σε όποιον τόπο και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται τούτο αναγκαίο από τους αρμόδιους θεραπευτές. Ο υπεύθυνος του προγράμματος πιστοποιεί την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του. Το σχετικό πιστοποιητικό επισυνάπτεται στο φάκελο της δικογραφίας. Αναφέρονται δε σε αυτό, αναλυτικά, το αντικείμενο του συμβουλευτικού - θεραπευτικού προγράμματος και ο αριθμός των συνεδριών που παρακολούθησε ο ενδιαφερόμενος. γ) να άρει ή να αποκαταστήσει, εφόσον είναι δυνατόν, αμέσως τις συνέπειες που προκλήθηκαν από την πράξη και να καταβάλει εύλογη χρηματική ικανοποίηση στην παθούσα. Στο σημείο αυτό ο ανωτέρω…., γνωρίζοντάς μας πως κατανόησε πλήρως τους όρους που απαιτούνται για την ποινική διαμεσολάβηση, .μας δήλωσε πως ...αποδέχεται ποινική διαμεσολάβηση με ταυτόχρονη δέσμευση υλοποίησης των απαιτούμενων όρων.</strong></p>
<p style="margin-left:-35.45pt;"><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Για πίστωση συντάχθηκε η παρούσα, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως ακολούθως : </strong></p>
<p><strong>&nbsp;Ο Λαβών γνώση &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Ο&nbsp; Β’ Ανακρ.Υπάλληλος&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Η&nbsp; Ανακριτική Υπάλληλος</strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <u>ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ</u></strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Η παρακάτω υπογεγραμμένη …. και της &nbsp;γεν. &nbsp;στην , κατ. , …., <u>δηλώνω ότι αποδέχομαι</u> την από … δήλωση του ……για την έναρξη της διαδικασίας της ποινικής διαμεσολάβησης.</strong></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong>…..</strong>&nbsp; <strong>……….</strong></p>
<p><strong>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Η Δηλούσα</strong></p>

Υποβλήθηκε από CHRISTOSELAS. Ημερομηνία: Τρί, 06/21/2016 - 10:22 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Επειδή θέλω κάποιες διευκρινήσει. Όποιος γνωρίζει παρακαλώ.</p>
<p>Ήρθε το θύμα και έκανε έγκληση για απλή σωματική βλάβη από τα αδέρφια της συζύγου του(ενδοεικογενειακή βία).</p>
<p>Έπειτα από τέσσερις μέρες δηλώνει με συμπληρωματική ότι δεν επιθυμει της ποινική δίωξη.</p>
<p>Εγώ δεν έχω στείλει ακόμη την δικογραφία στον Εισαγγελέα.Τί κάνω;</p>
<p>Τη στέλνω τη δικογραφία ως έχει και διατάσσει ο Εισαγγελέας μετέπειτα ποινικη διαμεσολάβηση ή εγω μόνος μου ξεκινάω τη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης και τη στέλνω μετά τη δικογραφία στον Εισαγγελέα ολοκληρωμένη;;;</p>
<p>Ευχαριστώ</p>

Υποβλήθηκε από korleone. Ημερομηνία: Τετ, 07/26/2017 - 04:15 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλό είναι να την στείλεις στον Εισαγγελέα χωρίς ποινική διαμεσολαβηση, εφ'όσον ο Εισαγγελέας έχει το πάνω χέρι στην Προανακριση και ας αποφασίσει μετέπειτα εάν χρειάζεται διαδικασία ποινική διαμεσολαβησης

Υποβλήθηκε από korleone. Ημερομηνία: Τετ, 07/26/2017 - 04:19 Μόνιμος σύνδεσμος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

1. Στα πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας ο αρ­μόδιος για την άσκηση ποινικής δίωξης εισαγγελέας διερευνά τη δυνατότητα διαμεσολάβησης κατά τη δι­αδικασία των επόμενων άρθρων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis