Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by KILLBILL80 on Παρ, 04/20/2012 - 22:43
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά΄. Για έκδοση άδειας - μεταφοράς σκοπευτικού όπλου ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσω? Έχει κάνει αίτηση ένας στρατιωτικός για ραβδωτό όπλο από τα μέσα Γενάρη στην Υπηρεσία μου και θέλω να μου απαντήσετε στα εξής για να συνεχίσω την διαδικασία. 1. Θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον σκοπευτικό σύλλογο για τουλάχιστον 1 χρόνο? 2.Σε πόσους αγώνες θα πρέπει να συμμετάσχει και σε πόσο χρονικό διάστημα? 3. Πρώτα αγοράζει το όπλο από τον έμπορο και μετά με το τιμολόγιο που μου προσκομίζει του βγάζω την άδεια αγοράς? 4. Πόσα ένσημα απαιτούνται συνολικά? 5. Τι βεβαιώσεις θα πρέπει να μου προσκομίσει από το σύλλογό του? Συμπαθάτε με γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ανέλαβα τα όπλα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Σάβ, 04/21/2012 - 09:58 Μόνιμος σύνδεσμος

Δύο οι απαιτούμενες άδειες :
- Άδεια αγοράς-κατοχής ραβδωτών πυροβόλων όπλων σκοποβολής σε αθλητή
- Άδεια Οπλοφορίας για Ασκηση στη Σκοποβολή

Μερικές από τις απαντήσεις νομίζουμε ότι μπορούν να δοθούν μέσα από την :
[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/nomothesia-opla/175.html]ΥΠΟΥΡ… ΑΠΟΦΑΣΗ 4325 /1999 της 30.3/19.4.1999 ΦΕΚ Β΄ 400[/url]

Στην περίπτωσή μας έχουμε αγορά και κατοχή πυροβόλου Ραβδωτού όπλου σκοποβολής σε αθλητή άρα πάμε στο Άρθρο 5 της ανωτέρω Υ.Α.:

[b]Άδεια αγοράς-κατοχής ραβδωτών πυροβόλων όπλων σκοποβολής σε αθλητή[/b]

Χορηγούνται άδειες αγοράς-κατοχής ραβδωτών πυροβόλων όπλων:
Σε αθλητές σκοποβολής που είναι κάτοχοι σε ισχύ δελτίου αθλητή της οικείας Ομοσπονδίας, στο πρόσωπο των οποίων δε συντρέχουν οι αρνητικές προϋπόθεσης που προβλέπονται από τις διατάξεις ταυ άρθρου 18 του Ν. 2168/1993, χορηγούνται άδειες κατοχής ραβδωτών πυροβόλων όπλων των κατηγοριών Α' και Β'
Για τα Ραβδωτά πυροβόλα όπλα που λειτουργούν με φυσίγγια κεντρικής πυροδότησης (Κατηγορία Β').
Πρέπει ο ενδιαφερόμενος:
- Να έχει σε ισχύ Δελτίο σκοπευτή της οικείας Ομοσπονδίας τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες.
- Να γνωρίζει τους κανονισμούς διεξαγωγής του αγωνίσματος που θα ασκείται με όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί, καθώς και τους κανόνες ασφαλούς χρήσης και φύλαξης που πρέπει να ακολουθεί.
- Να έχει λάβει μέρος σε έξι (6) τουλάχιστον επίσημους αγώνες με ραβδωτό πυροβόλο όπλο της κατηγορίας αυτής τους δώδεκα (12) τελευταίους μήνες, πριν από την ημερομηνία που υποβάλλει αίτηση για χορήγηση αδείας αγοράς-κατοχής ραβδωτού πυροβόλου όπλου.
- Το όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί να είναι σύμφωνα με τις Διεθνείς προδιαγραφές του αγωνίσματος που ο σκοπευτής θέλει να καλλιεργήσει και βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών, κατάλληλο για την άσκηση σε αγώνισμα της σκοποβολής.
- Για τη χορήγηση αδείας αγοράς-κατοχής σε σκοπευτή δεύτερου ραβδωτού πυροβόλου όπλου, απαιτείται να έχουν παρέλθει τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες από τη χορήγηση της προηγούμενης αδείας κατοχής όπλου και ο σκοπευτής να έχει συμμετάσχει σε οκτώ ( 8 ) επίσημους αγώνες με ραβδωτό πυροβόλο όπλο, της ίδιας κατηγορίας, τους δώδεκα (12)τελευταίους μήνες, πριν από την ημερομηνία που υποβάλλει αίτηση για χορήγηση αδείας αγοράς-κατοχής άλλου όπλου της κατηγορίας αυτής.
- Άδεια κατοχής για περισσότερα από δύο (2)Όπλα της κατηγορίας αυτής, δε χορηγείται.
Κατ' εξαίρεση και με τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις, είναι δυνατή η χορήγηση αδείας κατοχής για περισσότερα από δύο (2) και μέχρι τέσσερα (4) Όπλα της κατηγορίας αυτής, σε επίλεκτους σκοπευτές που πέτυχαν 1η, 2η, ή 3η Πανελλήνια ατομική νίκη σε αγώνισμα του πρωταθλήματος Ελλάδος ή κατέλαβαν την 1η έως και 8η θέση σε διεθνή αγώνα με ραβδωτό πυροβόλο όπλο κεντρικής πυροδότησης.
Οι άδειες κατοχής ραβδωτών πυροβόλων όπλων σκοποβολής της παραγράφου γ. του παρόντος άρθρου, εκδίδονται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας ή Αστυνομική Διεύθυνση του τόπου της μόνιμης κατοικίας του σκοπευτή.

[b]Άδεια οπλοφορίας για άσκηση στη σκοποβολή[/b]

1. Η άδεια οπλοφορίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 10 του Ν. 2168/1993, χορηγείται:
α. Σε σκοπευτές που έχουν εφοδιασθεί με άδεια κατοχής του όπλου για το οποίο ζητείται η άδεια οπλοφορίας.
β. Σε σκοπευτές εγγεγραμμένους σε αθλητικά σωματεία, τα οποία επιδιώκουν την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 5 και 8 της παρούσης απόφασης, με όπλο νομίμως κατεχόμενο για τον ίδιο σκοπό από τον (την) σκοπευτή(ρια) σύζυγο ή από πρόσωπο (σκοπευτή) με το οποίο συνδέεται με συγγένεια εξ αίματος, μέχρι δευτέρου βαθμού.
Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του κατέχοντος το όπλο.
2. Η άδεια οπλοφορίας ισχύει για τρία (3) έτη και ανανεώνεται κατόπιν σχετικής αιτήσεως του ενδιαφερομένου, η οποία υποβάλλεται τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν από τη λήξη της, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αρχικής χορήγησης (άρθρα 5 και 8 της παρούσης).
Θεωρείται δε ανά εξάμηνο από την Υπηρεσία που την εξέδωσε. Προς τούτο ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στην εν λόγω Υπηρεσία υπεύθυνη δήλωση ότι εξακολουθούν να συντρέχουν οι αρχικές προϋποθέσεις χορήγησής της.
3. Κατ' εξαίρεση, δύναται σε σκοπευτές που δεν έχουν εφοδιασθεί με άδεια κατοχής ραβδωτού πυροβόλου όπλου να χορηγηθεί άδεια κατοχής νομίμως κατεχομένων από το οικείο σωματείο το οποίο είναι αθλούμενα μέλη ή την οικεία ομοσπονδία, και οπλοφορίας περιορισμένης χρονικής ισχύος, μη δυναμένης να υπερβεί τους έξι (6) μήνες ετησίως, ύστερα από την υποβολή όλων των προβλεπομένων από το άρθρο 8 της παρούσης απόφασης και κατόπιν εγγράφου συναινέσεως του οικείου σωματείου ή ομοσπονδίας στη Δ/νση Ασφαλείας ή Αστυνομική Δ/νση του τόπου διαμονής του.
- Τα ανωτέρω όπλα θα κατέχουν οι σκοπευτές σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις του άρθρου 12 της παρούσης και θα μεταφέρουν αυτά μόνον από και προς τον τόπο προπόνησης και αγώνων σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα δικαιολογητικά από τα οποία επειδή ο ενδιαφερόμενος είναι στρατιωτικός πρέπει να λάβεις υπόψη ότι , στρατιωτικοί και αστυνομικοί, που δικαιούνται βάσει ειδικών διατάξεων να οπλοφορούν, δεν υποχρεούνται στην υποβολή του προβλεπομένου ιατρικού πιστοποιητικού, Υπεύθυνης δήλωσης και Αντίγραφου Ποινικού Μητρώου (τύπου Α΄).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και [url=http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&a…]ΕΔΩ[/url].

[b]Έκδοση Αδειας Κατοχής Όπλων Σκοποβολής[/b]
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α. Αίτηση του ενδιαφερομένου στην οποία μνημονεύονται οι λόγοι και το είδος της αιτούμενης αδείας καθώς και τα ακόλουθα στοιχεία:
Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο: Επίθετο, ΄Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αριθ. Ταυτότητας ή διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα Αρχή, επάγγελμα, τηλέφωνο και FAX.
Προκειμένου για νομικό πρόσωπο: ΄Ονομα ή εμπορική επωνυμία και έδρα, καθώς και τα ως άνω στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου.
β. Τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις για την έκδοση της συγκεκριμένης αδείας ενσημοχαρτόσημα.
γ. Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου-ψυχιάτρου ή παθολόγου από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου προκειμένου για φυσικό πρόσωπο ή των εκπροσώπων και διαχειριστών προκειμένου για Α.Ε. και Ε.Π.Ε. και των ομορρύθμων εταίρων προκειμένου για Ο.Ε. και Ε.Ε. ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου περί σωματείων. Το πιστοποιητικό αυτό παραδίδεται από τον ιατρό, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένου φακέλλου. Η αρμόδια για την έκδοση της αδείας Αστυνομική Αρχή ελέγχει το απαραβίαστο του φακέλλου και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελλός του παραβιάσθηκε.
δ. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 των ενδιαφερομένων στην οποία αναφέρεται ότι ο δηλών δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2168/1993 και ότι δεν τυγχάνει φυγόποινος ή φυγόδικος.
ε. Πλήρες αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (Τύπου Α΄) και σύμφωνα με τις διακρίσεις του εδαφίου γ΄ της παρούσης.
Με εξαίρεση τους Δημόσιους Οργανισμούς, τις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, αν η άδεια ζητείται από νομικό πρόσωπο υποβάλλονται επιπλέον των ανωτέρω και τα εξής δικαιολογητικά:
Επικυρωμένο αντίγραφο της πράξης διορισμού εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ε.
Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού ή εταιρικού προκειμένου για νομικό πρόσωπο άλλης μορφής.
Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται μία φορά και μόνο σε περίπτωση τροποποίησης του καταστατικού δημιουργείται υποχρέωση υποβολής εκ νέου.

Πρόσθετα δικαιολογητικά :
α. Προκειμένου περί σωματείων :
Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας με την οποία πιστοποιείται :
- Η ημερομηνία εγγραφής τους στο μητρώο μελών της
- Ο αριθμός των αθλουμένων μελών τους
- Ότι διαθέτει ή συνεργάζεται με ένα τουλάχιστο εκπαιδευτή
- Ότι είναι αναγνωρισμένο από τη Γ.Γ.Α. ως φίλαθλο σωματείο.
- Ότι είναι νεοϊδρυθέν ή εν ενεργεία Αθλητικό Σωματείο
- Ότι τα αιτούμενα προς αγορά και κατοχή όπλα είναι σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς αγωνισμάτων σκοποβολής και βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών κατάλληλα για την άσκηση σε αγώνισμα της σκοποβολής
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του οικείου σωματείου ότι πληροί τους καθορισμένους με σχετικές διατάξεις όρους ασφαλείας.
β. Προκειμένου περί δημοσίων ή αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή άλλων νομικών προσώπων :
- Βεβαίωση του διευθύνοντος το ίδρυμα ή το σχολείο ή το νομικό πρόσωπο οργάνου ότι διαθέτει αθλητικό τμήμα στο οποίο καλλιεργούνται αγωνίσματα σκοποβολής.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του νομικού προσώπου ότι πληροί του καθορισμένους με σχετικές διατάξεις όρους ασφαλείας.
- Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας με την οποία να πιστοποιείται :
- η ημερομηνία εγγραφής τους στο μητρώο μελών της,
- ο αριθμός των αθλουμένων μελών τους και
- ότι τα αιτούμενα προς αγορά και κατοχή όπλα είναι σύμφωνα με τους Διεθνείς κανονισμούς αγωνισμάτων σκοποβολής και βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών κατάλληλα για την άσκηση σε αγώνισμα της σκοποβολής.
γ. Προκειμένου περί σκοπευτών :
- Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας μετά από αίτηση του σωματείου στο οποίο είναι αθλούμενα μέλη από την οποία να προκύπτει :
- Η ημερομηνία εγγραφής του στα μητρώα της οικείας Ομοσπονδίας
- Οι επίσημοι αγώνες στους οποίους έχουν λάβει μέρος
- Το όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί να είναι σύμφωνο με τους Διεθνείς κανονισμούς αγωνίσματος και βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών κατάλληλο για την άσκηση σε αγώνισμα της σκοποβολής.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ότι γνωρίζει τους κανονισμούς διεξαγωγής του αγωνίσματος στο οποίο θα ασκείται με το όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί, τους κανόνες ασφαλούς χρήσης και φύλαξης που πρέπει να ακολουθεί καθώς και ότι διαθέτει τους προβλεπόμενους όρους ασφαλούς φύλαξης
- Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας ότι πρόκειται περί επίλεκτων σκοπευτών που πέτυχαν 1η, 2η ή 3η Πανελλήνια νίκη σε αγωνίσματα του Πρωταθλήματος Ελλάδος ή κατέλαβαν την 1η έως και 8η θέση σε διεθνή αγώνα, εφόσον ζητείται άδεια κατοχής για περισσότερα από πέντε (5) όπλα της κατηγορίας Α΄ ή περισσότερα από δύο (2) όπλα της κατηγορίας Β΄.

Ειδικά για τη χορήγηση άδειας κατοχής σε αθλητές σκοπευτές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, που δικαιούνται βάσει ειδικών διατάξεων να οπλοφορούν, δεν υποχρεούνται στην υποβολή του προβλεπομένου ιατρικού πιστοποιητικού, Υπεύθυνης δήλωσης και Αντίγραφου Ποινικού Μητρώου (τύπου Α΄).

[b]Έκδοση Αδείας Οπλοφορίας για Ασκηση στη Σκοποβολή[/b]

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α. Αίτηση του ενδιαφερομένου στην οποία μνημονεύονται οι λόγοι και το είδος της αιτούμενης αδείας καθώς και τα ακόλουθα στοιχεία:
Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο: Επίθετο, ΄Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αριθ. Ταυτότητας ή διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα Αρχή, επάγγελμα, τηλέφωνο και FAX.
Προκειμένου για νομικό πρόσωπο: ΄Ονομα ή εμπορική επωνυμία και έδρα, καθώς και τα ως άνω στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου.
β. Τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις για την έκδοση της συγκεκριμένης αδείας ενσημοχαρτόσημα.
γ. Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου-ψυχιάτρου ή παθολόγου από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου προκειμένου για φυσικό πρόσωπο ή των εκπροσώπων και διαχειριστών προκειμένου για Α.Ε. και Ε.Π.Ε. και των ομορρύθμων εταίρων προκειμένου για Ο.Ε. και Ε.Ε. ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου περί σωματείων. Το πιστοποιητικό αυτό παραδίδεται από τον ιατρό, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένου φακέλλου. Η αρμόδια για την έκδοση της αδείας Αστυνομική Αρχή ελέγχει το απαραβίαστο του φακέλλου και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελλός του παραβιάσθηκε.
δ. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 των ενδιαφερομένων στην οποία αναφέρεται ότι ο δηλών δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2168/1993 και ότι δεν τυγχάνει φυγόποινος ή φυγόδικος.
ε. Πλήρες αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (Τύπου Α΄) και σύμφωνα με τις διακρίσεις του εδαφίου γ΄ της παρούσης.

Με εξαίρεση τους Δημόσιους Οργανισμούς, τις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, αν η άδεια ζητείται από νομικό πρόσωπο υποβάλλονται επιπλέον των ανωτέρω και τα εξής δικαιολογητικά:
α. Επικυρωμένο αντίγραφο της πράξης διορισμού εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ε.
β. Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού ή εταιρικού προκειμένου για νομικό πρόσωπο άλλης μορφής. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται μία φορά και μόνο σε περίπτωση τροποποίησης του καταστατικού δημιουργείται υποχρέωση υποβολής εκ νέου.

Πρόσθετα δικαιολογητικά :
- Σε σκοπευτές οι οποίοι έχουν εφοδιασθεί με άδεια κατοχής τους όπλου για το οποίο ζητείται η άδεια οπλοφορίας.
- Σε σκοπευτές με όπλο νομίμως κατεχόμενο, για τον ίδιο σκοπό, από τον(ην) σκοπευτή (ρια) σύζυγο ή από σκοπευτή με τον οποίο συνδέεται με συγγένεια εξ αίματος μέχρι δευτέρου βαθμού, κατόπιν εγγράφου συναινέσεως του κατέχοντος το όπλο.

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Κυρ, 04/22/2012 - 15:12 Μόνιμος σύνδεσμος

Για να πουμε τα πράγματα πιο απλα απαιτουνται
1.- Υπεύθυνη δήλωση (ΓΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ και φυλαξης)
2.- Ιατρικό πιστοποιητικό
3.- Φ/Ο Αστυνομικής Ταυτότητος
4.- Βεβαίωση της Σ.Κ.Ο.Ε.
και πίνακα συμμετοχής σε αγώνες
5.- Φ/ο δελτίου παραγγελίας οπλου
6.- Δυο (2) φωτογραφίες
7.- Φ/Ο Δελτίου σκοπευτού, τρεχοντως έτους
8.- Υπεύθυνη δήλωση οτι δεν εχει κατηγορηθει για ορισμενα αδικηματα κ δεν ειναι φυγοποινος

Ειδικά για τη χορήγηση άδειας κατοχής σε αθλητές σκοπευτές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, που δικαιούνται βάσει ειδικών διατάξεων να οπλοφορούν, δεν υποχρεούνται στην υποβολή του προβλεπομένου ιατρικού πιστοποιητικού, Υπεύθυνης δήλωσης και Αντίγραφου Ποινικού Μητρώου (τύπουΑ΄).

OΠΛΑ 0,22 ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΟΓΕΜΗ ΟΠΛΑ

– 4 ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
– ΑΔΕΙΑ ΣΚΟΠΕΥΤΟΥ ΕΠΙ ΕΞΑΜΗΝΟ
– ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ 6 ΜΗΝΟ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ 6 ΑΓΩΝΕΣ
– ΜΕΧΡΙ 5 ΟΠΛΑ

ΟΠΛΑ 9 ΜΜ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

– 6 ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ
– ΑΔΕΙΑ ΣΚΟΠΕΥΤΟΥ ΕΠΙ ΕΤΟΣ
– ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ 12 ΜΗΝΟ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ 8 ΑΓΩΝΕΣ
– ΜΕΧΡΙ 2 ΟΠΛΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ μετα απο -3- ΕΤΙΑ απαιτουνται οι κατωθι αγωνες :

OΠΛΑ 0,22 ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΟΓΕΜΗ ΟΠΛΑ
9 ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ 3 ΕΤΙΑΣ

ΟΠΛΑ 9 ΜΜ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
15 ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ 3 ΕΤΙΑΣ

Να εχεις υπ'οψιν σου οτι η αδεια κατοχης σκοπευτικου οπλου εκδιδεται σε επιπεδο Διευθυνσης και οχι αστυνομικου τμηματος - ασφαλειας . Οταν συνγκεντρωσεις τα δικαιολογιτηκα , αν υπηρετεις σε τμημα , τα υποβαλλεις στην διευθυνση ποι ανηκεις για τις δικες τους ενεργειες .
Τα παραβολα ειναι 45 ευρω κ τα καταθετει οτα εκδοθει η αδεια κ οχι κατα την καταθεση των δικαιολογιτηκων .
Πρωτα εκδιδεται αδεια αγορας κ μεταφορας (ροζ τετραπλοτυπο εντυπο) κ μετα την αγορα η αδεια κατοχης (μπλε εντυπο οπως η ΑΚΚΟ)
Ελπιζω να βοηθησα ..

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Κυρ, 04/22/2012 - 15:21 Μόνιμος σύνδεσμος

[b][u]Δικαιολογητικά[/u][/b]
- Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας (ΣΚ.Ο.Ε.) μετά από αίτηση του σωματείου στο οποίο είναι αθλούμενα μέλη από την οποία να προκύπτει :
- Η ημερομηνία εγγραφής του στα μητρώα της οικείας Ομοσπονδίας (Πρέπει να είναι μέλος σε σύλλογο)
- Οι επίσημοι αγώνες στους οποίους έχουν λάβει μέρος (Πρέπει να έχει λάβει μέρος σε -6- αγώνες τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο πριν την υποβολή της αίτησης)
- Το όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί να είναι σύμφωνο με τους Διεθνείς κανονισμούς αγωνίσματος και βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών κατάλληλο για την άσκηση σε αγώνισμα της σκοποβολής. ( Βεβαίωση παραγγελίας του καταστήματος αγοράς με τα ακριβή στοιχεία του όπλου)
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ότι γνωρίζει τους κανονισμούς διεξαγωγής του αγωνίσματος στο οποίο θα ασκείται με το όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί, τους κανόνες ασφαλούς χρήσης και φύλαξης που πρέπει να ακολουθεί καθώς και ότι διαθέτει τους προβλεπόμενους όρους ασφαλούς φύλαξης. (Συνήθως ζητείται απόδειξη αγοράς χρηματοκυβωτίου για τη φύλαξη)
- Φ/Φο δελτίου σκοπευτή
- Φ/φο Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας
- (2) φωτογραφίες
Ειδικά για τη χορήγηση άδειας κατοχής σε αθλητές σκοπευτές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, που δικαιούνται βάσει ειδικών διατάξεων να οπλοφορούν, δεν υποχρεούνται στην υποβολή του προβλεπομένου ιατρικού πιστοποιητικού, Υπεύθυνης δήλωσης και Αντίγραφου Ποινικού Μητρώου (τύπου Α΄). ( Παρόλα αυτά και επειδή υπάρχει περίπτωση να εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες προσωπικού π.χ. υπηρεσία γραφείου η διαδικασία ακολουθείται κανονικά). Την παραγγελία για τον ιατρό την εκδίδει το τμήμα ασφαλείας, ενώ το ποινικό μητρώο με οίκοθεν αλληλογραφία.

Υποβλήθηκε από dimosthenis1966. Ημερομηνία: Τρί, 06/07/2016 - 19:45 Μόνιμος σύνδεσμος

<div data-block="true" data-editor="9jlod" data-offset-key="6gfgf-0-0" style="font-family: helvetica, arial, sans-serif; color: rgb(29, 33, 41); font-size: 14px; line-height: 18px; white-space: pre-wrap; background-color: rgb(255, 255, 255);">
<div class="_1mf _1mj" data-offset-key="6gfgf-0-0" style="position: relative; direction: ltr; font-family: inherit;">
<div class="post-title" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 10px; color: rgb(60, 120, 167); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 22.5px;"><span style="color: rgb(17, 17, 17);">Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.</span></div>
<div class="post-title" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 10px; color: rgb(60, 120, 167); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 22.5px;">&nbsp;</div>
<div class="forum-post-content" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 2px 0px 0px 10px; color: rgb(60, 120, 167); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 15px; line-height: 22.5px;">
<div class="section field field-name-comment-body field-type-text-long field-label-hidden" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">
<div class="field-items" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">
<div class="field-item odd" property="content:encoded" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">Από την Δευτέρα 6 Ιουν 2016 (μόλις χτες) έχω άδεια κατοχής</p>
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">πυροβόλου όπλου-φυσιγγίων και οπλοφορίας σκοποβολής.</p>
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">Σε συζήτηση έμαθα ότι οι αγώνες για να έχεις δικαίωμα επαν αίτησης, από</p>
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">οκτώ ανά έτος και 24 στο σύνολο των τριών ετών, ανήλθαν σε <u>15 ανά έτος</u></p>
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">και <u>45 στην τριετία</u>.</p>
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">Γνωρίζεται κάτι επ αυτού;</p>
<p style="border: 0px; margin-right: 10px; color: rgb(17, 17, 17);">Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis