Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by SHMAIA123 on Πέμ, 01/03/2013 - 20:00
Συνάδελφοι,γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν οι κλήσεις μαρτύρων για ακροατήριο προβλέπεται να επιδίδονται στο δήμο αρ.156 ΚΠΔ ή να θυροκολλούνται εάν έχει αλλάξει κατοικια και δεν το εχει δηλώσει σε περίπτωση που δεν βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος ή κάποιος από τους οριζόμενους στα αρ.155-156 ΚΠΔ όπως με τους κατ/νους .Στο αρ.213 λέει ότι οι κλησεις μαρτυρων επιδιδονται συμφωνα με τα αρ155-161 ΚΠΔ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από 27101997. Ημερομηνία: Παρ, 01/04/2013 - 02:27 Μόνιμος σύνδεσμος

Θυροκόλληση κάνεις στην περίπτωση που αρνηθεί να το παραλάβει ο ίδιος ο μάρτυρας ή κάποιος εξ' αυτών που προβλέπεται να το παραλάβουν αντί αυτού ή στην περίπτωση που αναζητηθείς ο μάρτυρας στην οικία του (στην οποία είμαστε σίγουροι ότι διαμένει), δεν ανευρεθεί κατά την στιγμή προσέλευσης μας. Στο Δημαρχείο επιδίδεται, όταν η τελευταία γνωστή κατοικία του ήταν στον Δήμο αυτόν, πλην όμως το εν λόγο άτομο πλέον τυγχάνει αγνώστου διαμονής και δεν υπάρχει και έτερο άτομο από αυτά που προβλέπει ο Κ.Π.Δ. για να το παραλάβει. Στο άρθρο 155 του Κ.Π.Δ. αναφέρει για επίδοση του εγγράφου στα χέρια του [u]ενδιαφερομένου[/u] ή σε αυτούς που προβλέπετε κτλ. Οπότε δεν προκύπτει διάκριση ως προς την επίδοση εγγράφου σε κατηγορούμενο ή μάρτυρα.

Υποβλήθηκε από SHMAIA123. Ημερομηνία: Παρ, 01/04/2013 - 11:29 Μόνιμος σύνδεσμος

Ευχαριστώ συνάδελφε,άρα δηλαδη την ίδια διαδικασία ακολουθούμε τόσο για τους μάρτυρες όσο και για τους κατ/νους για κλήσεις για ακροατήριο σχετικά με Δήμο κ.τλ εφ'όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις .Νόμιζα ότι επίδοση στο Δήμο γινόταν μόνο στα κλητήρια θεσπίσματα κ΄κλήσεις κατ/νων συντρεχούσων των περιπτώσεων ενώ στις κλήσεις μαρτύρων αρκούσε μια βεβαίωση ότι είναι ο ενδιαφερόμενος αγνώστου διαμονής. Ένα τελευταίο παρακαλώ, γνωρίζεις εάν η ίδια διαδικασία (Δήμος) προβλέπεται και στις επιδόσεις κλήσεων κατ/νων και μαρτύρων στην προδικασία-κύρια διαδικασία; Τα ρωτάω αυτά και γίνομαι κουραστικός γιατί μου φαίνεται ότι στην πράξη η διαδικασία επίδοσης στο Δήμο ακολουθείται μόνο στις κλήσεις και στα κλητήρια θεσπίσματα κατ/νων για ακροατήριο.

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Παρ, 01/04/2013 - 15:57 Μόνιμος σύνδεσμος

Τις κλήσεις μάρτυρα εγώ πάντως της γυρνούσα ανεπίδοτες μόνο με μία βεβαίωση. Δεν έκανα ποτέ θυροκόλληση στον Δήμο. Άλλωστε δεν υπάρχει και αντίστοιχο αποδεικτικό. Ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί θέμα.

Υποβλήθηκε από 27101997. Ημερομηνία: Παρ, 01/04/2013 - 16:18 Μόνιμος σύνδεσμος

Έχεις δίκιο, στην πράξη αυτό συνηθίζεται, πλην όμως σύμφωνα με τον Κ.Π.Δ. δεν βλέπω κάποια διαφορά ως προς το διαδικαστικό. Άλλοι κάνουν μία απλή βεβαίωση ότι τυγχάνει άγνωστος ( ο μάρτυρας) και άλλοι την επιδίδουν και στον Δήμο και κάνουν και βεβαίωση. Δυστυχώς πολλές φορές η πράξη διαφέρει από την θεωρία. Αν θέλεις να το ξεκαθαρίσεις τελείως στο μυαλό σου για να μην αγχώνεσαι, κανε ένα τηλεφώνημα στην γραμματεία της Εισαγγελίας της περιοχής σου και θα σου πουν ακριβώς. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι είναι πάρεργο οι επιδόσεις για εμάς, οπότε αφού τους κάνουμε την δουλειά, δεν νομίζω να μην είναι διαφωτιστικοί και συνεργάσιμοι απέναντί σου. Ένα άλλο που πρέπει να προσέξεις στις επιδόσεις είναι οι προβλεπόμενες προθεσμίες επίδοσης, οι οποίες είναι άλλες για τους γνωστής διαμονής και άλλες για τους αγνώστου, ενώ διαχωρισμός υπάρχει και εάν ο ενδιαφερόμενος είναι αλλοδαπός ή ημεδαπός. Η βοήθεια του manager νομίζω επιβάλλεται!

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Παρ, 01/04/2013 - 18:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Για όλων των ειδών τις επιδόσεις ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας στο " ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Ειδικά για τις επιδόσεις αγνώστου διαμονής το άρθρο 156. "Αν δεν βρεθεί κανείς από τους παραπάνω συγγενείς στον τόπο της κατοικίας του αποδέκτη της επίδοσης, αυτή γίνεται προς το δήμαρχο ή το δημοτικό υπάλληλο που ορίζει ο δήμαρχος γι' αυτό το σκοπό ή προς τον πρόεδρο ή το γραμματέα της κοινότητας ή προς τον ιερέα της ενορίας της τελευταίας κατοικίας ή διαμονής του αποδέκτη της επίδοσης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να φροντίσουν για την τοιχοκόλληση του εγγράφου που τους επιδόθηκε σε ένα από τα δημοσιότερα σημεία και να στείλουν βεβαίωση για την τοιχοκόλληση στην αρχή που παράγγειλε την επίδοση."

Βεβαιώνει ο αστυνομικός ότι είναι αγνώστου διαμονής (αναφορά) και μετά πας στο δήμαρχο (αρμόδιο υπάλληλο) κάνεις επίδοση και παίρνεις υπογεγραμμένο το αποδεικτικό με τη βεβαίωση τοιχοκόλλησης του αποδεικτικού τα οποία διαβιβάζεις αρμοδίως.

Δες [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/anakritika-entypa-epidosei…] ένα αποδεικτικό αγνώστου διαμονής

[b]Άρθρο 156
Επίδοση σε πρόσωπα άγνωστης διαμονής[/b]
[info]1. Αν το πρόσωπο στο οποίο πρόκειται να γίνει η επίδοση απουσιάζει από τον τόπο της κατοικίας του και η διαμονή του είναι άγνωστη, η επίδοση του εγγράφου γίνεται στο σύζυγό του ή, αν δεν υπάρχει σύζυγος, σε έναν από τους γονείς ή τους αδερφούς ή σε άλλους συγγενείς του εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έως και τον τρίτο βαθμό. Τα τρίτα αυτά πρόσωπα δεν πρέπει κατά την ανέλεγκτη αντίληψη εκείνου που ενεργεί την επίδοση να έχουν ηλικία κατώτερη από δεκαεπτά ετών, ούτε είναι ψυχικά ασθενείς ή προφανώς μεθυσμένα, ούτε παθόντες από το έγκλημα, αν η επίδοση πρόκειται να γίνει στον κατηγορούμενο ή στον αστικώς υπεύθυνο, και αντιστρόφως. Ως προς τα άλλα ζητήματα εφαρμόζεται και σ' αυτή την περίπτωση η παρ. 2 του προηγούμενου άρθρου.
2. Αν δεν βρεθεί κανείς από τους παραπάνω συγγενείς στον τόπο της κατοικίας του αποδέκτη της επίδοσης, αυτή γίνεται προς το δήμαρχο ή το δημοτικό υπάλληλο που ορίζει ο δήμαρχος γι' αυτό το σκοπό ή προς τον πρόεδρο ή το γραμματέα της κοινότητας ή προς τον ιερέα της ενορίας της τελευταίας κατοικίας ή διαμονής του αποδέκτη της επίδοσης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να φροντίσουν για την τοιχοκόλληση του εγγράφου που τους επιδόθηκε σε ένα από τα δημοσιότερα σημεία και να στείλουν βεβαίωση για την τοιχοκόλληση στην αρχή που παράγγειλε την επίδοση. Η αρχή αυτή μπορεί κατά την κρίση της να παραγγείλει να γίνει πρόσθετη επίδοση και στον πρόεδρο του συλλόγου ή του σωματείου στο
οποίο ανήκει κατά το νόμο ο αποδέκτης της επίδοσης, οπότε τα αποτελέσματά της αρχίζουν από τη μεταγενέστερη επίδοση. [/info]

Υποβλήθηκε από giorgos516. Ημερομηνία: Παρ, 01/04/2013 - 21:12 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=27101997 date=2013-01-04]Θυροκόλληση κάνεις στην περίπτωση που αρνηθεί να το παραλάβει ο ίδιος ο μάρτυρας ή κάποιος εξ' αυτών που προβλέπεται να το παραλάβουν αντί αυτού ή στην περίπτωση που αναζητηθείς ο μάρτυρας στην οικία του (στην οποία είμαστε σίγουροι ότι διαμένει), δεν ανευρεθεί κατά την στιγμή προσέλευσης μας. Στο Δημαρχείο επιδίδεται, όταν η τελευταία γνωστή κατοικία του ήταν στον Δήμο αυτόν, πλην όμως το εν λόγο άτομο πλέον τυγχάνει αγνώστου διαμονής και δεν υπάρχει και έτερο άτομο από αυτά που προβλέπει ο Κ.Π.Δ. για να το παραλάβει. Στο άρθρο 155 του Κ.Π.Δ. αναφέρει για επίδοση του εγγράφου στα χέρια του [u]ενδιαφερομένου[/u] ή σε αυτούς που προβλέπετε κτλ. Οπότε δεν προκύπτει διάκριση ως προς την επίδοση εγγράφου σε κατηγορούμενο ή μάρτυρα.[/quote]

Ειναι υποχρεωμενος να παραλαβει την κλήση ο κατηοορουμενος αλλιως τα νομιμα,επειδη βαριομαστε κανουμε θυροκολληση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis