Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by 27101997 on Παρ, 11/24/2017 - 09:09

Θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος γνωρίζει, αν και από ποιά νομοθεσία, διάταξη, διαταγή, κτλ, προβλέπεται-επιβάλλεται  η ύπαρξη φυλακίου (σκοπιάς) έξωθεν των αστυνομικών καταστημάτων-Υπηρεσιών, για τους εκτελούντες υπηρεσία σκοπού. Επίσης, στην περίπτωση που προβλέπεται, ο διατιθέμενος σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος, άνευ φυλακίου σκοπιάς, έχει δικαίωμα μετά το πέρας της βάρδιας του να υποβάλει σχετική αναφορά παραπόνων στην Υπηρεσία του? Το μόνο που βρίσκω είναι το άρθρο  5 του Π.Δ. 45/2008  "Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας" ,  

το οποίο αναφέρει:

Άρθρο 5

Φρουρές

1. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που διατίθεται για φρούρηση κτηρίων και εγκαταστάσεων και ιδίως για καθήκοντα σκοπού αστυνομικών καταστημάτων, πρεσβειών και κατοικιών επισήμων προσώπων, φέρει, πέραν των προβλεπομένων για την εκτέλεση της υπηρεσίας μέσων και ειδών, αλεξίσφαιρο γιλέκο και φορητό ασύρματο. Σε ειδικές περιπτώσεις φρούρησης ευπαθών στόχων κατά την κρίση του Διοικητή της οικείας Υπηρεσίας ο σκοπός δύναται να φέρει και χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

2. Σε στόχους υψηλού κινδύνου τοποθετούνται φυλάκια τα οποία κατασκευάζονται από ανθεκτικό υλικό με αλεξίσφαιρους υαλοπίνακες. Εντός των φυλακίων τοποθετείται τηλεφωνική συσκευή ή μηχανισμός για την άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας, προκειμένου για έκτακτα και αιφνίδια περιστατικά.

Αυτό από μόνο του υποχρεώνει την Υπηρεσία για την τοποθέτηση φυλακίου ή μπορεί να ισχυριστεί ότι μια αστυνομική Υπηρεσία δεν θεωρείται στόχος υψηλού κινδύνου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Greek

Υποβλήθηκε από ioanniskossenas. Ημερομηνία: Κυρ, 11/26/2017 - 12:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Σχετικά με το 1ο διάβασε αρ.68 και 69 του Π.Δ 141/1991 και για το 2ο ερώτημα διάβασε αρ.45 και 46 του Π.Δ 141/91 σε συνδ. με αρ.2 παρ.4 του Π.Δ 120/2008

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis