Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by VIKI on Δευ, 09/05/2011 - 00:16
Μηπως γνωριζει κανεις η παραβαση όταν ενα κατάστημα έχει ανοικτες τις πόρτες και τα παραθυρα τι εναι;Τροποποίηση αδειας λειτουργιας των υγειονομικών όρων του καταστηματος ή τροποποιήση άδειας λειτουργιας μουσικών οργανων. Και αν εχει ανοιχτες τις πορτες και τα παραθυρα και δεν παιζει μουσική το καταστημα, υπαρχει παραβαση;
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 09/05/2011 - 08:49 Μόνιμος σύνδεσμος

Ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όταν έχει ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα δεν είναι παράβαση.
Μήπως εννοείς κάτι άλλο ???
Ίσως Κέντρο διασκεδάσεως ??
Για τη Μουσική άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων και ηχόμετρο για να στοιχειοθετήσεις παράβαση για ηχορύπανση.

Υποβλήθηκε από VIKI. Ημερομηνία: Τετ, 09/07/2011 - 12:09 Μόνιμος σύνδεσμος

το ερώτημα που κανω είναι αν ενα καταστημα υγειον. ενδιαφερ.( καφετερια-κλαμπ.κλπ) παιζει μουσική με στερεοφωνικο συγκρότημα και εχει ανοιχτες τις πόρτες και τα παράθυρα του καταστηματος υπαρχει παραβαση και ποια; Εαν το καταστημα εχει βγάλει ηχεια εξω τι παραβαση ειναι;το εχω ψαξει σε αρκετες υπηρεσιες τις οποιες πηρα τηλεφωνο και αλλες υπηρεσίες βεβαιωνουν παραβαση για τροποποιηση της αδειας μουσικών οργανων και αλλες υπηρεσιες για τροποποιηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος.Υπαρχει μεγαλο ζητημα γιατι με την πρωτη περιπτωση απαιτουνται 3 μηνυσεις για να σφραγιστει το καταστημα, ενω στην δευτερη σφραγιζεται με την πρωτη.θελω να σας παρακαλεσω, να το ψαξετε λιγο νομοθετικα μεσω και των υπηρεσιων υγειονομικου, προκειμενου να κανουμε το σωστο, γιατι δεν υπαρχει ενιαια αντιμετωπιση του ζητηματος. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τετ, 09/07/2011 - 18:51 Μόνιμος σύνδεσμος

Στην άδεια Λειτουργίας κάθε Καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναγράφει το χαρακτηρισμό του καταστήματος.
Εδώ μας ενδιαφέρουν δύο κατηγορίες τα Κέντρα Διασκέδασης και τα λοιπά συναφή καταστήματα (ΜΠΑΡ κ.λ.π.)

Για να στοιχειοθετηθεί τροποποίηση των Υγειονομικών όρων σε ένα κατάστημα, αυτή η τροποποίηση πρέπει να είναι ουσιώδης και να αφορά όλα όσα ρυθμίζονται από τον Υγειονομικό Κανονισμό (Υγειονομική Διάταξη Α1Β-8577/1983) όπως είναι η επέκταση του καταστήματος , αλλαγή ιδιοκτήτη, αλλαγή χρήσης κ.λ.π..
Δεν υπάρχει πουθενά στον Υγειονομικό Κανονισμό σχετική απαγορευτική διάταξη για το :"Αν το κατάστημα παιζει μουσική με στερεοφωνικο συγκρότημα και εχει ανοιχτες τις πόρτες και τα παράθυρα του καταστηματος" αποτελεί παράβαση τροποποίησης Υγειονομικών όρων. Σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας μπορείς να προσκαλέσεις τους Υπαλλήλους του Υγειονομικού για τη συγκρότηση μικτού κλιμακίου ελέγχου.

Το Κατάστημα που λειτουργεί Μουσικά όργανα, πρέπει να είναι εφοδιασμένο με άδεια Μουσικών οργάνων της αρμόδιας Αρχής, αφού σύμφωνα : Άρθρο 3 παρ.1 της Αστυν. Διατ. 3/1996 15/Β/12.1.96, όπως τροποποιήθηκε με την Αστυν.Διατ. 3Α/1998 (761/Β/24.7.98): Απαγορεύεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των άρθρων 37,38 και 39 της Α1β 8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (Β΄526) η λειτουργία κάθε είδους μουσικών οργάνων, καθώς και στερεοφωνικών μηχανημάτων και ηλεκτροφώνων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Στην Άδεια Μουσικών οργάνων αναγράφεται η διάρκεια, το είδος και ο αριθμός των μουσικών οργάνων, η θέση τοποθέτησης αυτών και κάθε άλλος περιοριστικός όρος που καθορίζεται από την Υγειονομική Υπηρεσία, οπότε αν αυτός έχει μεταφέρει τα ηχεία σε διαφορετική θέσα από αυτή που ορίζεται στην άδεια αποτελεί παράβαση της Αστυν. Διατ. 3/1996. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η ένταση των μουσικών οργάνων πρέπει να είναι χαμηλή, ανάλογα με το χώρο, ώστε να δημιουργείται ευχάριστη ατμόσφαιρα στο κατάστημα όπως χαρακτηριστικά ορίζεται στο άρθρο 3 παρ.4 της Αστυν. Διατ. 3/1996 15/Β/12.1.96 και να μην προκαλεί ηχορύπανση . Βλέπε επίσης στην ίδια Αστυν.Διάταξη περί ωρών Κοινής ησυχίας .

Τα χαρακτηρισμένα ως Κέντρα Διασκέδασης που λειτουργούν σύμφωνα με το Π.Δ.180/1979 (ΦΕΚ Α΄46) "Περί των όρων λειτουργίας καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως", έχουν αυστηρές προδιαγραφές για να πάρουν την άδειά τους , μέσα στις οποίες είναι :" Η αίθουσα πελατών στεγασμένου Κέντρου Διασκεδάσεως θα είναι κατάλληλα κατασκευασμένη, ώστε να παρέχει πλήρη ηχομόνωση".

Σε κάθε παράβαση ηχορύπανσης μπορεί να επιληφθεί η Αστυνομική Αρχή και με τη χρήση ηχόμετρου να διαπιστώσει τυχόν προκαλούμενη υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου θορύβου που προβλέπεται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τα ορζόμενα στην : Υ.Α. Α5/3010/1985 - Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων.

Παρακάτω σου δίνουμε ορισμένα links με την σχετική Νομοθεσία.

[url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/b526_83.1134131077016.pdf]Υγει… Διάταξη Α1Β-8577/1983 (ΦΕΚ 526, τ. Β΄) Περί υγειονομικού ελέγχου και αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας των εγκαταστάσεων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και των γενικών και ειδικών όρων ιδρύσεως και λειτουργίας των εργαστηρίων και καταστημάτων τροφίμων και ποτών".[/url]

[info]Άρθρο 6 παρ.5
Τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας καταστήματος
5.Θεωρείται ίδρυση νέου καταστήματος ή εργαστηρίου ή εργοστασίου υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνεπώς απαιτείται νέα άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας τούτου η μεταφορά ή επέκταση ή αλλαγή ή μεταβίβασή του, καθώς και η ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας του, εκτός αν, κατά τις διαπιστώσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας, η γινομένη τροποποίηση είχε σαν συνέπεια τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών λειτουργίας τούτου.

Κέντρα διασκεδάσεως Άρθρο 41
1.- Ορισμός: Κέντρο Διασκεδάσεως είναι ο στεγασμένος ή ακάλυπτος χώρος συγκεντρώσεως του Κοινού για την παρακολούθηση καλλιτεχνικού, κυρίως μουσικού, προγράμματος σε συνδυασμό με την παροχή φαγητών ή/και ποτών, πέρα δε από τον χώρο αυτόν υπάρχουν οπωσδήποτε και οι προβλεπόμενοι από τα οικεία άρθρα, αναλόγως των προσφερομένων ειδών (άρθρα 37 ή 38 ή 39 της παρούσας), στεγασμένοι χώροι με την απαραίτητη συγκρότηση και εξοπλισμό.
Δεν θεωρούνται Κέντρα Διασκεδάσεως τα καταστήματα των άρθρων 37,38 και 39, στα οποία, κατόπιν άδειας της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής και σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές Αστυνομικές Διατάξεις, γίνεται χρήση ορισμένων έγχορδων μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, κιθάρα κ.τ.όμ.), χωρίς ενισχυτή και μεγάφωνα, ή στερεοφωνικού μηχανήματος μικρής ισχύος, ανάλογης με τον χώρο, για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στο κατάστημα. Στα καταστήματα αυτά δεν επιτρέπεται ο χορός.
β.- Η αίθουσα πελατών στεγασμένου Κέντρου Διασκεδάσεως θα είναι κατάλληλα κατασκευασμένη, ώστε να παρέχει πλήρη ηχομόνωση. [/info]

[url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/46a_79.1248247803109.pdf]ΠΡΟΕΔ… ΔΙΑΤΑΓΜΑ 180/1979 (ΦΕΚ Α΄46) "Περί των όρων λειτουργίας καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως". [/url]
[info]Άρθρο 2
2.Η Αρχή που χορηγεί την άδεια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως και καταστημάτων που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρ.1 του παρόντος, καθώς και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά Υγειονομικές Διατάξεις προσφέρονται οινοπνευματώδη ποτά για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, αφαιρεί με απόφασή της τη χορηγηθείσα άδεια και σφραγίζει το κατάστημα για χρονικό διάστημα 10 μέχρι 60 ημερών, εφόσον:
α.Βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς 3 συνολικά παραβάσεις, εντός έτους, των διατάξεων του άρθρ. 4 του παρόντος, των διατάξεων που ισχύουν κάθε φορά για την κοινή ησυχία, τη λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας μουσικής και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος ή
β.Εκδόθηκαν, ύστερα από μηνύσεις ιδιωτών 3 καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση των προηγουμένων διατάξεων.[/info]

[url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/593-85.1112537156725.pdf]Υ.Α. Α5/3010/1985 - Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων[/url]

Προβλέπει τον υγειονοµικό έλεγχο και τη λήψη µέτρων για προστασία της ∆ηµ. Υγείας από θορύβους που δηµιουργούνται στα κέντρα διασκέδασης κ.λ.π καταστήµατα, µόνο από τη µουσική.

[info][b]Ηχομετρήσεις με ηχόµετρο που θα χρησιµοποιηθεί σε όλες τις µετρήσεις πρέπει να είναι σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ 869[/b]

Για τα κέντρα διασκέδασης Α –ηχοστάθµη DB (A) ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.
Η επιτρεπόµενη µέγιστη Α-ηχοστάθµη µέσα στα Κέντρα ∆ιασκέδασης καθορίζεται σε 100 dΒ (Α).
Για τα υπόλοιπα καταστήµατα µε µουσική τα οποία δεν θεωρούνται σύµφωνα µε την
ισχύουσα Υγειονοµική ∆ιάταξη Κέντρα ∆ιασκέδασης η επιτρεπόµενη µέγιστη Α-ηχοστάθµη
µέσα σ' αυτά καθορίζεται σε 80 dB(A).

Για τα υπαίθρια Κέντρα ∆ιασκέδασης ισχύουν οι παρακάτω περιορισµοί:
α)Η απόστασή τους από την πλησιέστερη νόµιµη κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα) ξενοδοχείο, ναό, σχολείο, νοσοκοµείο, γηροκοµείο, σανατόριο, και γενικά εγκατάσταση πουαπαιτεί ειδική προστασία, κατά την αιτιολογηµένη κρίση της αρµόδιας Υγειονοµικής Υπηρεσίας, πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 µέτρα.
Η απόσταση, που µετράται σε ευθεία γραµµή και η νοµιµότητα της κατοικίας θα αποδεικνύονται, µε προσκόµιση βεβαίωσης της αρµόδιας υπηρεσίας Πολεοδοµίας, για συµπλήρωση των δικαιολογητικών που προβλέπονται από το άρθρ.7 της ΑΙβ/8577/83 Υγειον. ∆ιάταξης .
Η παραπάνω απόσταση µπορεί να αυξοµειωθεί κατά την κρίση της αρµόδιας ΥγειονοµικήςΥπηρεσίας και ανάλογα µε τις ειδικές τοπικές συνθήκες (παρεµβολή άλλων κτιρίων µεταξύ Κέντρου διασκεδάσεως και κατοικίας εγκατάσταση Κέντρου διασκεδάσεως σε δώµα πολυορόφου Ξενοδοχείου κλπ. αλλά πάντοτε µε την τήρηση των όρων της παρ. Ιβ του ίδιου
άρθρου.
Β) Η ανώτερη επιτρεπόµενη τιµή της Α-ηχοστάθµης, µετρούµενη έξω από την πλησιέστερη νόµιµη κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα), ξενοδοχείο, ναό, σχολείο, νοσοκοµείο, γηροκοµείο, σανατόριο, και γενικά εγκατάσταση που απαιτεί ειδική προστασία, είτε αυτά προϋπήρχαν του Κέντρου ∆ιασκέδασης είτε κτίστηκαν ύστερα από αυτό, είναι αυτή που αναφέρεται στον Πίνακα Ι, του άρθρ.3 αυτής της Υγειονοµικής ∆ιάταξης. Κατά τη µέτρηση, η Α-ηχοστάθµη στο Κέντρο της πίστας χορού, δηµιουργούµενη µε µιά πρότυπη ηχητική πηγή, όπως αυτή περιγράφεται στο Παράρτηµα ΙΙ αυτής της Υγειονοµικής ∆ιάταξης, πρέπει να είναι 100 dΒ (Α).
2. Για τα υπόλοιπα υπαίθρια καταστήµατα µε µουσική, τα οποία δεν θεωρούνται, σύµφωνα µε την ισχύουσα Υγειονοµική ∆ιάταξη, Κέντρα ∆ιασκέδασης, ισχύει µόνο η ανώτατη επιτρεπόµενη τιµή της Α-ηχοστάθµης του Πίνακα Ι, µετρούµενη έξω από την πλησιέστερη νόµιµη κατοικία, (κύρια ή δευτερεύουσα), ξενοδοχείο, ναό, σχολείο νοσοκοµείο, γηροκοµείο σανατόριο και γενικά εγκατάσταση που απαιτεί ειδική προστασία, όταν η πρότυπη ηχητική πηγή δηµιουργεί στο κέντρο του καταστήµατος µία Α-ηχοστάθµη ίση µε 80 dΒ (Α).[/info]

[url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/15B_96.pdf]Αποφ. 1023/2/37-ια, Αστυν. Διατ. 3/1996 - Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας[/url]

ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
([url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/15B_96.pdf]Άρθρο 3 παρ.1 της Αστυν. Διατ. 3/1996 15/Β/12.1.96[/url]) όπως τροποποιήθηκε με την Αστυν.Διατ. 3Α/1998 (761/Β/24.7.98)
1. Απαγορεύεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των άρθρων 37,38 και 39 της Α1β 8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (Β΄526) η λειτουργία κάθε είδους μουσικών οργάνων, καθώς και στερεοφωνικών μηχανημάτων και ηλεκτροφώνων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
..
2. Άδεια λειτουργίας Μουσικών Οργάνων χορηγείται εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων. Στην Άδεια αναγράφεται η διάρκεια, το είδος και ο αριθμός των μουσικών οργάνων, η θέση τοποθέτησης αυτών και κάθε άλλος περιοριστικός όρος που καθορίζεται από την Υγειονομική Υπηρεσία.
..
4.Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η ένταση των μουσικών οργάνων πρέπει να είναι χαμηλή, ανάλογα με το χώρο, ώστε να δημιουργείται ευχάριστη ατμόσφαιρα στο κατάστημα.

Οι παραβάτες της Αστυν. Διατ. 3/1996 τιμωρούνται σύμφωνα μες τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ.6 του Ν.1481/1984 ήτοι σε βαθμό πταίσματος με κράτηση ή πρόστιμο.

[url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/761B_98.pdf]Αστυν.Διατ. 3Α/1998 - Τροποποίηση της 3 (Β-15/12-1-96) Αστυνομικής Διάταξης Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας «μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας»[/url]

[edit time=1315423225]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από NP2011. Ημερομηνία: Τρί, 09/13/2011 - 20:50 Μόνιμος σύνδεσμος

Απάντηση σχετικά με το ερώτημα για το τι παράβαση βεβαιώνεται, Όταν σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ανοιχτές οι πόρτες και τα παράθυρα και παράλληλα λειτουργεί στερεοφωνικό συγκρότημα:

Α) Όταν σε ένα κατάστημα είναι ανοιχτές οι πόρτες και τα παράθυρα, αυτό και μόνο του δεν συνιστά παράβαση των υγειονομικών, αγορανομικών και αστυνομικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία του.
.......Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις, συνήθως σε καταστήματα που λειτουργούν σε παραλίες, υπάρχουν ορισμένα καταστήματα που δεν είναι περικλείονται από σταθερούς τοίχους, δηλαδή δεν λειτουργούν σε ισόγεια κτηρίων αλλά από κινητούς τοίχους, τζάμια, ρολλά κλπ στο μεγαλύτερο μέρος τους. Εκεί ίσως και ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να βεβαιωθεί τροποποίηση των αρχικών υγειονομικών όρων λειτουργίας του (όχι ουσιώδη) σε Open Bar, είναι όμως ζήτημα πραγματικών περιστατικών.
Όσον αφορά τη λειτουργία στερεοφωνικού συγκροτήματος με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα, ενδεχομένος να μπορεί να βεβαιωθεί παράβαση για διατάραξη κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Β) Η παράβαση που μπορεί να βεβαιωθεί, όταν σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ανοιχτές οι πόρτες και τα παράθυρα και παράλληλα λειτουργεί στερεοφωνικό συγκρότημα, είναι παραβίαση των όρων και προυποθέσεων με τους οποίους χορηγήθηκε η άδεια μουσικής του καταστήματος. Για να βεβαιωθεί όμως η παράβαση αυτή θα πρέπει αυτό να αναγράφεται επάνω στην άδεια μουσικής που χορηγήθηκε. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση της Α.Δ.3/1996 δυνάμει της οποίας εκδίδονται οι άδειες μουσικής και πέραν των ποινικών κυρώσεων οι οποίες είναι σε βαθμό πταίσματος ο οικείος Δήμος θα πρέπει να προβεί και στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Πάντως το τι παράβαση μπορεί να βεβαιωθεί είναι ζήτημα που δεν μπορεί να δοθεί εκ των προτέρων γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Η γνώμη μου είναι τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις, εαν αναγράφεται στην άδεια μουσικής ότι θα πρέπει οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι κλειστά, να βεβαιώνεται παράβαση για παραβίαση των όρων και προυποθέσεων με τους οποίους χορηγήθηκε η άδεια μουσικής του καταστήματος.
Πιστεύω να βοήθησα

Υποβλήθηκε από VIKI. Ημερομηνία: Δευ, 09/26/2011 - 00:28 Μόνιμος σύνδεσμος

θελω να ρωτησω εαν ένα κατάστημα παιζει μουσικη μετά τις 11 το βράδυ και στερείται άδειας μουσικής η παραβαση ειναι μόνο η στερηση της άδειας μουσικής ή υπαρχει και παράβαση το ότι παιζει μουσική πέραν των χρονικών ορίων της νυχτερινής ησυχίας;Διαπιστώνονται δύο παραβάσεις ή μόνο μία;
Το άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορούμε να δώσουμε εγγράφως απαντησεις στον καταγγέλλοντα ( δεν φαινεται ο ίδιος σε όλες τις καταγγελίες) που αιτείται να λάβει γνώση τον ακριβή αριθμό και το είδος των παραβασεων που διαπιστώθηκαν σε ένα καταστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.Υπάρχει προστασία προσωπικων δεδομένων για τον ιδιοκτητη του καταστήματος;
Ευχαριστω πόλυ.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 09/26/2011 - 16:55 Μόνιμος σύνδεσμος

1) Μια μήνυση με δυο παραβάσεις
2) Απάντηση μόνο στις καταγγελίες [b]του[/b]. Όχι σε όλα. Η ποινική κατάσταση είναι προσωπικό δεδομένο. Δες το Νόμο.

[info][b]Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα[/b]

[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/dedomena-prosopikoy-xaraktira/… (ΦΕΚ-Α 50/1997)[/url]
Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
άρθρο 2
β) "Ευαίσθητα δεδομένα", τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.
Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο εδάφιο β' της παραγράφου 2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων”.[/info]
[edit time=1317045484]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από VIKI. Ημερομηνία: Κυρ, 11/06/2011 - 00:10 Μόνιμος σύνδεσμος

Μέχρι τώρα ηξερα ότι οταν ένα κατάστημα έχει ζωντανη ορχήστρα με ενισχυτή και ηχεία είναι Κέντρο Διασκέδασης και οτι δεν επιτρεπεται η ζωντανη μουσική με ενισχυτή και ηχεια στα λοιπά καταστήματα, πλην του κεντρου διασκέδασης.Χτες είδα ο Δήμος εχει εκδοσει αδεια μουσικης σε καφενειο-σνακ μπαρ στο οποίο επιτρέπει την χρήση ζωντανής μουσικής μεχρι τρια έγχορδα μουσικά οργανα με ενισχυτή και ηχεία χαμηλης ισχύος μέχρι 80db(Ακριβώς έτσι το γράφει).Είναι νομιμο αυτό;Πρωτη φορά είδα, το οριο με τα ντεσιμπελ, στην λειτουργια ζωντανής ορχήστρας με ενισχυτή και ηχεια.

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Κυρ, 11/06/2011 - 12:27 Μόνιμος σύνδεσμος

Έχετε δίκιο. Αρ. 41 της Α1β/8577/83 αναφέρει την χρήση ορισμένων έγχορδων οργάνων [b]χωρίς[/b] ενισχυτή και ηχεία στα μπαρ κλπ κατ/τα χωρίς να έχουμε τροποποίηση σε κέντρο διασκέδασης.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Κυρ, 11/06/2011 - 19:29 Μόνιμος σύνδεσμος

[info]ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Α1β/8577/83 (ΦΕΚ 526, τ. Β΄)

Κέντρα διασκεδάσεως
Άρθρο 41
1.- Ορισμός: Κέντρο Διασκεδάσεως είναι ο στεγασμένος ή ακάλυπτος χώρος συγκεντρώσεως του Κοινού για την παρακολούθηση καλλιτεχνικού, κυρίως μουσικού, προγράμματος σε συνδυασμό με την παροχή φαγητών ή/και ποτών, πέρα δε από τον χώρο αυτόν υπάρχουν οπωσδήποτε και οι προβλεπόμενοι από τα οικεία άρθρα, αναλόγως των προσφερομένων ειδών (άρθρα 37 ή 38 ή 39 της παρούσας), στεγασμένοι χώροι με την απαραίτητη συγκρότηση και εξοπλισμό.
Δεν θεωρούνται Κέντρα Διασκεδάσεως τα καταστήματα των άρθρων 37,38 και 39, στα οποία, κατόπιν άδειας της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής και σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές Αστυ-νομικές Διατάξεις, γίνεται χρήση ορισμένων έγχορδων μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, κιθάρα κ.τ.όμ.), χωρίς ενισχυτή και μεγάφωνα, ή στερεοφωνικού μηχανήματος μικρής ισχύος, ανάλογης με τον χώρο, για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στο κατάστημα. Στα καταστήματα αυτά δεν επιτρέπεται ο χορός.
2.- Στα Κέντρα Διασκεδάσεως, στα οποία είναι δυνατό να αναπτυχθούν περισσότερα από 200 καθίσματα, εφαρμόζονται οι διατάξεις της Νομοθεσίας για τα θέατρα και τους κινηματογράφους ή άλλης ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας. Για όσους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις δεν καλύπτουν οι διατάξεις αυτές, στα ανωτέρω Κέντρα Διασκεδάσεως εφαρμόζονται και οι διατάξεις του προηγούμενου Κεφαλαίου και οι ειδικές διατάξεις του άρθρου 37 ή 38 ή 39 της παρούσας, ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του Κέντρου Διασκεδάσεως με βάση τα προσφερόμενα σ' αυτό είδη.
3.- Τα Κέντρα Διασκεδάσεως, που έχουν δυνατότητες αναπτύξεως μέχρι 200 καθίσματα, θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, που προβλέπουν οι διατάξεις του προηγούμενου Κε-φαλαίου και του άρθρου 37 ή 38 ή 39, ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του Κέντρου Διασκεδάσεως με βάση τα προσφερόμενα σ' αυτό είδη, καθώς και τους ακόλουθους ειδι¬κούς όρους και προϋποθέσεις:
α.- Για την εγκατάσταση Κέντρων Διασκεδάσεως δεν θα χρησιμοποιούνται χώροι πολυκατοικιών, αν ο Κανονισμός τούτων απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία σ' αυτές τέτοιων καταστημάτων.
β.- Η αίθουσα πελατών στεγασμένου Κέντρου Διασκεδάσεως θα είναι κατάλληλα κατασκευα-σμένη, ώστε να παρέχει πλήρη ηχομόνωση. Η Υγειονομική Υπηρεσία μπορεί να ζητήσει βεβαίωση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας ή δήλωση Ν.Δ. 105/69 του κατασκευαστή Μηχανικού για την αποτελεσματικότητα της ηχομονώσεως.
γ.- Οι χώροι του Κέντρου Διασκεδάσεως θα πληρούν τους όρους πυρασφαλείας, καθώς και της ασφαλούς και άνετης διαφυγής των θαμώνων σε περιπτώσεις κινδύνου. Τούτο ελέγχεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας σχετική βεβαίωση επισυνάπτεται στην αίτηση του εν-διαφερόμενου για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος του. Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται τα Κέντρα Διασκεδάσεως, που λειτουργούν σε υπαίθριους χώρους, πλην των δωμάτων ξενοδοχείων ή άλλων κτιρίων, εκτός αν υπάρχει τέτοια υποχρέωση από τις Πυρο-σβεστικές Δ/ξεις.
δ.- Στα στεγασμένα Κέντρα Διασκεδάσεως θα υπάρχει οπωσδήποτε μηχανολογική εγκατάσταση τεχνητού αερισμού, κλπ……………………………[/info]

[info]Υ.Α. Α5/3010/1985 - Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων

Ηχομετρήσεις με ηχόµετρο που θα χρησιµοποιηθεί σε όλες τις µετρήσεις πρέπει να είναι σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ 869

Για τα κέντρα διασκέδασης Α –ηχοστάθµη DB (A) ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.
Η επιτρεπόµενη µέγιστη Α-ηχοστάθµη µέσα στα Κέντρα ∆ιασκέδασης καθορίζεται σε 100 dΒ (Α).
Για τα υπόλοιπα καταστήµατα µε µουσική τα οποία δεν θεωρούνται σύµφωνα µε την
ισχύουσα Υγειονοµική ∆ιάταξη Κέντρα ∆ιασκέδασης η επιτρεπόµενη µέγιστη Α-ηχοστάθµη
µέσα σ' αυτά καθορίζεται σε 80 dB(A).[/info]

Υποβλήθηκε από bettygr. Ημερομηνία: Τρί, 05/22/2018 - 09:26 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Χαίρετε, ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που κακοήθης γείτονας στέλνει επανειλλημένα την αστυνομία σε καφε μπαρ, που παίζει μουσική εντος των επιτρεπτών ορίων, βάσει της αδείας του κ βάσει των νομίμων db. Η αστυνομία δεν έχει βρει ποτέ παράβαση και την έχει στείλει 37 φορές μέσα σ ένα χρόνο! Ο νόμος προστατεύει μόνον τον γείτονα που καταγγέλει? Αν καταγγέλει ψευδώς, αποδεδειγμένα, δεν μπορει κανείς ν αμυνθεί, όατν δεν τον αφήνουν να δουλέψει παρ ότι σέβεται το νόμο?</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis