Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by warden on Πέμ, 10/25/2018 - 19:02

Γνωρίζει κάποιος από ποιά εξουσιοδοτική διάταξη, οι Δημόσιες Υπηρεσίες οφείλουν να παρέχουν  ΕΛ.ΑΣ.-Προανακριτικές Αρχές, πλήρη στοιχεία ταυτότητας ατόμου με ταδε επώνυμο που προσήλθε σε αυτές (π.χ. αν γνωρίζουμε μόνο το επίθετο και ξέρουμε ότι πήγε σε αυτήν την Υπηρεσία) την τάδε ημέρα,  προς εξακρίβωση ταυτότητάς του?

Υπόψιν δεν μιλάω για διωκόμενο άτομο (αρ.123 ΠΔ 141/91).

Θα μπορούσε αυτή η υποχρέωση παροχής να απορρέει από το αρ.37 ΚΠΔ παρ.2,3?

1. "Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ. 1, αν πληροφορήθηκαν γι’ αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.")

Υπάρχει άλλη σχετική εξουσιοδοτική διάταξη?

Greek

Υποβλήθηκε από christos1984. Ημερομηνία: Παρ, 10/26/2018 - 22:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Οποιοδήποτε αίτημα απευθύνεται σε αρχή θα πρέπει να είναι αιτιολογημενο και νόμιμο. Αν πχ ενεργείς αυτεπαγγελτη αστυνομική προανάκριση γράφεις στα πλαίσια αυτεπάγγελτης αστυνομικης προανάκρισης που ενεργείται από την υπηρεσία μας κατ'αρθρο 243 Παρ. 2 ΚΠΔ προς διερεύνηση παράβασης του τάδε άρθρου ΠΚ ή νόμου, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τα εξής στοιχεία...... Εφόσον αφορά εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας (είτε προκαταρκτική εξέταση είτε προανάκριση) μνημονευεις την παραγγελία και γράφεις στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης που ενεργείται από την υπηρεσία μας κατόπιν της ανωτέρω σχετικής (παραγγελία) για παράβαση ........ , παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε .......... Πολλές υπηρεσίες είτε αμελούν να απαντήσουν είτε ολιγωρουν. Κάνεις το εγγραφο, προαιρετικά εφόσον δεν λάβεις απάντηση, μετά από 20 μέρες κάνεις υπόμνηση και μετά από καμια 10 μέρες τα στέλνεις στην εισαγγελία. Όλα τα έγγραφα που εχεις κανει, εφόσον δεν έχεις λάβει απάντηση, κοινοποιουνται στην εισαγγελία και μπαίνουν μαζί με την υπόθεση με σχετική μνεία στο διαβιβαστικο.

Υποβλήθηκε από warden. Ημερομηνία: Σάβ, 10/27/2018 - 00:24 Μόνιμος σύνδεσμος

ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΧΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ. (ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡ123/ΠΔ141/91 ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ 277 ΚΠΔ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ 6/2012 Α.Π.). ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Κ Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

Υποβλήθηκε από spirosgiapros. Ημερομηνία: Σάβ, 10/27/2018 - 22:05 Μόνιμος σύνδεσμος

<pre id="preword"><span id="msgfield">Ν 1481/1984:&nbsp;Οργανισμός Υπ.Δημοσίας Τάξεως
</span><span id="msgfield"><span id="msgfield">
Αρθρο 18 - </span>Σχέση με τις δικαστικές και άλλες αρχές.

6. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ν.π.δ.δ. και
οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης παρέχουν στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης
κάθε πληροφορία για ζητήματα δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.</span></pre>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis