Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by wertedfy on Τετ, 06/15/2011 - 19:25
Καλησπέρα.Μήπως γνωρίζει κάποιος από ποιά διάταξη ή νόμο προβλέπεται ότι απαγορεύονται τα νερά στο οδόστρωμα?Επίσης μιλάμε μόνο για σαπουνόνερα ή ακάθαρτα ύδατα ή γενικά υπάρχει απαγόρευση για νερά από μια οικία στο δρόμο?
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τετ, 06/15/2011 - 21:23 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν η παράβαση δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Υγειονομικού κανονισμού ισχύει η παρακάτω διάταξη.

[b]ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.6[/b]
[url=http://www.policenet.gr/portal/images/stories/pdf/ad_1023_2_37ke_1996.p… 25.10.1996 ΦΕΚ 1028/Β/ 12.11.1996[/url]
[b]Μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας[/b]

[b]ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 6[/b]
Μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας
Γενικές απαγορεύσεις
Άρθρο 1-1. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη χωμάτων, μπαζών και άλλων αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή. Σε ιδιωτικούς χώρους επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι δε θίγεται η αισθητική του χώρου και της περιοχής και δεν προκαλούνται προβλήματα στη δημόσια υγεία.
2. Απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων.
3. Απαγορεύεται η ανάρτηση κάθε είδους εμπορευμάτων ή άλλων αντικειμένων έξω από οποιοδήποτε κατάστημα, εκτός από περιοδικά, εφημερίδες και γενικά έντυπα έξω από αναπηρικά περίπτερα.
4. Απαγορεύεται η παραμονή ή πρόσδεση ζώων σε οδούς, πεζοδρόμια, πλατείες, δημοτικούς κήπους και γενικά δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία ή αγάλματα.
5. Απαγορεύεται το άπλωμα ειδών ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς χώρους των εξωστών και τις ταράτσες των οικοδομών.
6. Απαγορεύεται το τίναγμα ειδών ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών σε δημόσιους χώρους και από τις θύρες, τα παράθυρα, τους εξώστες των οικιών και από τις άλλες προεξοχές και τις ταράτσες των οικοδομών. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται τούτο κατά τις ώρες 7.30' έως 8.30' κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου και κατά τις ώρες 7.00' έως 8.00΄ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ο καθαρισμός των ταπήτων, στρωμάτων και συναφών ειδών, με ραβδισμό, επιτρέπεται μόνο στις αυλές και στις ταράτσες των οικιών και εκτός των ωρών κοινής ησυχίας.
7. Απαγορεύεται η ρύπανση με την αναγραφή λέξεων ή φράσεων, απεικόνιση παραστάσεων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, των προσόψεων των οικοδομών, των αγαλμάτων και κάθε επιφάνειας σε δημόσιο χώρο.

Κυρώσεις
Άρθρο 8-
Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984, εφόσον από άλλη διάταξη δεν τιμωρούνται βαρύτερα

Υποβλήθηκε από tamiya. Ημερομηνία: Παρ, 06/17/2011 - 19:03 Μόνιμος σύνδεσμος

Επίσης ισχύει,[i] κατα περίπτωση[/i],
Νόμος υπ’ αριθμ. 2696/1999
(ΦΕΚ 57/Α΄/23. 3.1999)
Άρθρo 12
Γενικές διατάξεις

.......
2. Δεν επιτρέπεται η απόθεση ή εγκατάλειψη ή η απόρριψη οποιουδήποτε
αντικειμένου ή ύλης στις οδούς, εφόσον παρακωλύει έστω και κατ’ ελάχιστο
την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, ως και τη στάθμευση των
οχημάτων.
Κεφάλαιο Γ΄. Κανόνες οδικής συμπεριφοράς51
[b]Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπο-
ρούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ.[/b]

....
11. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1,3,4 και 7 τιμω-
ρείται με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ. [b]Αυτός που παραβαί-
νει τις διατάξεις της παραγράφου 2 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρα-
κοσίων (400,00) ευρώ.[/b] .... ΣΕΣΟ 5 ΒΑΘΜΟΙ

Υποβλήθηκε από tgiannist. Ημερομηνία: Τετ, 08/22/2012 - 23:52 Μόνιμος σύνδεσμος

Τα βρωμικα νερα σε ποια παραγραφο του αρθρου 1 της ΑΔ 6/96 εμπιπτουν; Στην πρωτη ή στη δευτερη; Ρωταω, διοτι στο τμημα μου τελευταια εχουμε πολλα κρουσματα.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Πέμ, 08/23/2012 - 11:16 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.6
1023/2/37-κε 25.10.1996 ΦΕΚ 1028/Β/ 12.11.1996
Μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας
Γενικές απαγορεύσεις
Άρθρο 1
2. Απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων.

Υποβλήθηκε από katsareos. Ημερομηνία: Δευ, 05/26/2014 - 22:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Ποια ενέργεια μπορούμε ή επιβάλλεται να κάνουμε αν δεν βρούμε ποιος έχει ρίξει τα νερά στον δρόμο?Ας πούμε ότι διαπιστώνουμε από λούκι πολυκατοικίας να βγαίνουν τα νερά,ωστόσο δεν είναι δυνατόν να βρούμε το διαμέρισμα.

Υποβλήθηκε από outsider. Ημερομηνία: Πέμ, 08/28/2014 - 15:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Σας παρακαλώ πολύ για την βοήθεια σας:

Χθες ενώ έπλενα το αυτοκίνητο μου, σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής (της οποίας ενοικιάζω ισόγειο κατάστημα) και χρησιμοποιούσα νερό και ρεύμα (για το πλυστικό-πιεστικό) από την επιχείρησή μου, δέχτηκα προπιλακισμό από άλλο ένοικο του κτηρίου σε κατάσταση μέθυς (αυτός). Η ερώτηση είναι αν επιτρέπεται να κάνω την παραπάνω ενέργεια?

Να σας διευκρινήσω, ότι δεδομένου της ταραχής που πήρα κατέληξα το Αιγηνίτιο με xanax.

Διάβασα όσα γράφετε παραπάνω και θέλω να δω αν περνούσε ο εκπρόσωπος του νόμου αν μπορούσε να με κατακεραυνώσει δεδομένου ότι, ήμουν εντός κοινόχρηστου ιδιωτικού χώρου τον οποίο επιβάρυνα μόνο με τα νερά μου και τα οποία δεδομένου ότι δεν υπάρχει υδροσυλλέκτης κατέληγαν στο πεζοδρόμιο και στο ρύθρο στην άκρη του δρόμου (όχι στο οδόστρωμα). Επίσης ο χώρος (θέση πάρκινγκ) που έκανα την παραπάνω διαδικασία ανήκει σε άλλο ένοικο, του οποίου είχα και έχω τη σύμφωνη συγκατάθεση για να πλένω το αυτοκίνητο μου όταν θέλω.

Έχω χαρτί από το νοσοκομείο που με πήγε η σύντροφός μου και σκοπεύω να πάω να κάνω μια αναφορά στο βιβλίο συμβάντων δεδομένου ότι με απείλησε εμένα και τη συνέταιρό μου, η οποία δεν ήταν παρούσα. Φοβάμαι τόσο για τη σωματίκη μου ακεραιότητα, όσο και για την επιχείρισή μου, καθώς μας ενοχλεί με την πρώτη ευκαιρία. Από την άλλη αν έχω κάνει εν αγνοία μου παράβαση για τα όσα σας αναφέρω, θα ήθελα να μου πείτε τις πιθανές κυρώσεις που θα έχω αν φθάσουμε μπροστά σε κάποιον αξιωματικό υπηρεσίας ή σε κάποιο δικαστήριο.

Ευχαριστώ, Λιόντας Κίμων.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Πέμ, 08/28/2014 - 16:12 Μόνιμος σύνδεσμος

Τα όσα αναφέρονται ως άνω είναι επαρκή. Είναι παράβαση της Αστυνομικής Διάταξης (πταίσμα) και διοικητικό πρόστιμο από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αν δε τα νερά είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία (βεβαιώνεται μόνο με έκθεση της υγειονομικής υπηρεσίας) είναι παράβαση υγειονομικών διατάξεων και τιμωρείται με φυλάκιση (πλημμέλημα). Όλα τα ανωτέρω βεβαιώνονται μόνο αν καταληφθούν επ΄ αυτοφώρω.

Για την απειλή που δεχθήκατε, μπορείτε να προβείτε σε υποβολή παραπόνων ενώπιον του ΑΤ, ώστε να κληθεί για συστάσεις. Βεβαίως μπορείτε να υποβάλετε έγκληση σε βάρος του με παράβολο 100 ευρώ.

Υποβλήθηκε από outsider. Ημερομηνία: Πέμ, 08/28/2014 - 16:30 Μόνιμος σύνδεσμος

Σας ευχαριστώ για την άμεση και σαφή απάντησή σας.

Επειδή δεν είμαι νομικός ή εκπρόσωπος του νόμου, αν καταλαβαίνω σωστά θα κληθώ αν καταληφθώ επ' αυτοφώρω να αντιμετωπίσω τα κάτωθι:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.6 1023/2/37-κε 25.10.1996 ΦΕΚ 1028/Β/ 12.11.1996 Μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας Γενικές απαγορεύσεις Άρθρο 1 2. Απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων.

11. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1,3,4 και 7 τιμω-
ρείται με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ.

Δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ούτε σταγώνα στο οδόστρωμα (οδούς) όπως αναφέρεται στην περίπτωση των 400 ευρώ προστίμου και 5 πόντων στο δίπλωμα.

Υποβλήθηκε από barracuda. Ημερομηνία: Σάβ, 05/09/2015 - 15:56 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Καλημέρα σε όλους! Παρακαλώ ενημερώστε με την νομοθεσία σχετικά με βρώμικα νερά απο μάνικα ιδιώτη που καθαρίζει επάνω ιδιοκτησία, τα οποια καταλήγουν σε άλλη ιδιοκτησία που βρίσκεται στον κάτω όροφο και τι πρόστιμα επιβάλλονται. Ευχαριστώ</p>

Υποβλήθηκε από ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΤΣ…. Ημερομηνία: Πέμ, 01/17/2019 - 23:27 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Καλησπέρα,&nbsp;</p>
<p>ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται να ρίχνουν νερά στο μπαλκόνι, τα οποία πέφτουν στο δρόμο από μία κομμένη σωλήνα που βγαίνει από το πεζούλι του μπαλκονιού και δεν πηγαίνουν σε υδροροή.</p>

Υποβλήθηκε από markoskast. Ημερομηνία: Τρί, 03/10/2020 - 10:20 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Καλημερα. ειμαι καινουργιος και θα ηθελα τη γνωμη σας. Εδω και δυο χρονια μετακομισα στο πατρικο μου στα Χανια, με την κορη μου. Διπλα ο γειτονας εχει μια εταιρεια καθαρισμου κτιριων και γραφειων κλπ και εχει 4 επγγελματικα οχηματα, δυο κλουβακια και δυο μεγαλυτερες κλουβες. Ο νομοθετης του επιτρεπει, κακως θεωρω, να παρκαρει τα επγγελματικα οχηματα στο δρομο σε οικιστικη περιοχη οπως η δικια μας. Αυτος ομως εκμεταλλευομενος αυτο εχει μετατρεψει το δρομο, μπροστα στο σπιτι μας, σε πλυντηριο αυτοκινητων και συνεργειο επισκευων. Μερα παρα μερα διαφοροι εγαζομενοι του τραβανε ενα λαστιχο στη μεση του δρομου και αρχιζουν το πλυσιμο κλπ. Δεν ειναι μονο η οπτικη και ακουστικη οχληση που μας εχουν προκαλεσει, δηλ. αφιξη εργαζομενων το πρωι στις 6:30, τουλαχιστον 5-6 εξ αυτων, με τα αυτοκινητα τους, να κατακτυπανε τις πορτες τους και να μας ξυπνανε και μετα ξανα μανα στα επαγγελματικα οχηματα, με το ιδιο να συμβαινει το απογευμα σε ωρες κοινης ησυχιας κλπ. Ειχα φτασει στο σημειο να αγορασω ωτοασπιδες σιλικονης. Να φαντασθειτε οτι καποια απογευματα τραβανε λαστιχο απο το σπιτι του αφεντικου τους διπλα και μπροστα στο σπιτι μας πετωντας νερα και ξεπλυνοντας τα οχηματα τους στην απεναντι μερια του δρομου, με τη κινηση να σταματαει καθε τρεις και λιγο και να τους κοιταζουν αγρια, με το δικιο τους, οι οδηγοι. Αφηστε που καποιες μερες ξεφορτωνουν ολοκληρωτικα τα οχηματα απο τα περιεχομενα τους πανω στο πεζοδρομιο, δηλ. μπουκαλια, κλουβες, σφουγγαριστρες κλπ. καταλαμβανοντας το πεζοδρομιο για 7-8 μετρα για ωρες, αναγκαζοντας τους πεζους να κετεβαινουν στο οδοστρωμα. Και στο τελος πλυνουν και τα δικα τους προσωπικα οχηματα. Απεναντι απο το σπιτι μας ειναι ο τοιχος του ΤΟΜΥ. Εχω δει μεγαλο ανθρωπο να γλυστραει στα νερα και τις σαπουναδες, ευτυχως δεν επεσε, εχω δει μηχανες να γλυστρανε κλπ. Εχω κανει φυσικα καταγγελια, με εισ. παρ., αλλα περα βρεχει. Εχω καλεσει την αστυνομια Χανιων, για τα νερα, 4 φορες. Εκαναν περιπου μιαμισυ ωρα ναρθουν. Μολις ειχαν τελειωσει και φυγει. Εχω μεγαλα παραπονα απο την Αστυνομια. Καθε φορα τους ρωτουσα "βλεπετε τα νερα και τις σαπουναδες"? " Ναι τα βλεπουμε" ελεγαν. Θελετε να πατε διπλα να του μιλησετε? τους ρωτουσα. Οχι μου απαντουσαν, πρεπει να τους πιασουμε στα πρασα. Σαχλαμαρες. Θεωρω οτι αν πηγαιναν διπλα και ελεγαν της συζυγου του οτι απαγορευεται, με προστιμα, το πλυσιμο στο οδοστρωμα, μαλλον θα σταματουσε να το κανει και να ταλαιπωρει και εμας. Για να παρετε μια ιδεα για τον κυριο αυτο, τον ιδιοκτητη, παρκαρε μπροστα στο γκαραζ μου μεχρι που καλεσα τη τροχαια. Δεν μπορουμε να βγουμε στο μπαλκονι μας να πιουμε ενα καφε χωρις να εχουμε μπροστα μας καποιους εργαζομενους να πλυνουν κλπ. Πολλες φορες εχω βγει και τους εχω κανει την παρατηρηση, επισημαινοντας και τη νομοθεσια περι υδατων στο οδοστρωμα και καταληψη περοδρομιων και απειλωντας με την αστυνομια αλλα περα βρεχει. Μου απαντανε μιλησε στο αφεντικο μας και καλεσε την αστυνομια αν θελεις. Το αποτελεσμα εχω κανει μηνυση στον ιδιοκτητη και εστειλα στον εισαγγελεα και οσες φωτογραφιες μπορουσα των εργαζομενων να πλυνουν οχηματα κλπ. Η ανακριτρια καλεσε και αυτον και τι εγινε? Συνεχιζει τα ιδια. Αφηστε τα ειρωνικα χαμογελα απο τους εργαζομενους του, ενας με ειχε απειλησει μαλιστα. Προφανως, απο τη σταση τους καταλαβαινω, σκεπτονται " α βγηκε παλι σπαστικος να μας πει να σταματησουμε". Θελω πολυ να βρεθω μπροστα στο Δικαστη και του παραθεσω τι τραβαμε. Δεν ζηταω αποζημιωση, αν και θαπρεπε. Εφοσον ο νομοθετης του επιτρεπει να παρκαρει σε οικιστικη περιοχη, ζηταω μονιμα ασφαλιστικα μετρα κατα του κυριου αυτου οσον αφορα το πλυσιμο στο οδοστρωμα και ολα τα υπολοιπα. Ετσι θα μειωνοταν αρκετα η οχληση. Αν ηταν σωστος επιχειρηματιας θα νοικιαζε μια μεγαλη αποθηκη στα περιχωρα, βιομηχανικες περιοχες, και θα εβαζε τα αυτοκινητα του και ας εκανε οτι ηθελε. Κατα τα αλλα οδηγαει mercedes τζιποειδες (3000cc), ενα απο τα προσωπικα του οχηματα, πληρωνοντας προφανως γυρω στα 1300 ευρω τελη κυκλοφοριας. Να πληρωσει την αποθηκη απο αυτα και να παρει ενα vitara, λεω τωρα εγω. Τελος παντων, φιλοι τι μπορω να προσδοκω απο αυτη τη μηνυση?</p>

Υποβλήθηκε από markoskast. Ημερομηνία: Τρί, 02/16/2021 - 11:48 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Καθε φορα που εχεις καποιο θεμα με κατι παρανομο που καποιος η καποιοι κανουν λενε οι αστυνομικοι που βαριουνται να ασχολουνται"κανε μηνυση να τελειωνεις". Κανεις μηνυση και ο εισαγγελεας το πεταει εξω γιατι "λεει" ειναι θεμα διοικητικων προστιμων. Και το αλλο? Που σου λενε "κανε καταγγελια"? Ακομα και ο δικηγορος σου λεει "κανε καταγγελια πρωτα". Λες κιεχει καμμια σημασια. Χαραμιζεις μια μερα απο τη δουλεια σου να τρεχεις σε καποιον εισαγγελεα, μαζι με τον δικηγορο σου, να εκλαβεις "λεει", εισαγγελικη παραγγελια για το προβλημα σου. Και αν στο δωσει ο,η&nbsp; εισαγγελεας. Αφου την εκλαμβανεις τρεχεις στο τοπικο αστυνομικο τμημα, συνηθως βεβαια υπαρχει ουρα και περιμενεις καμμια ωρα, παραδιδεις την εισαγγελικη παραγγελια στον αξιωματικο υπηρεσιας και καθεσαι να του εξηγησεις περι τινος προκειται. "Καλα θα τους παρουμε τηλεφωνο ναρθουν και να δουμε τι θα που" λεει ο αξ. υπηρεσιας. Εχεις ηδη χασει μια ημερα. 1-2 εβδομαδες αργοτερα ξαναπας στο τμημα να παραλαβεις την ολη καταγγελια. Η απαντηση στο εγγραφο απο τους καταγγελομενους, ολες τις φορες που εκανα καταγγελια, ηταν "αρνηθηκαν τις κατηγοριες και εξεφρασαν τις αποψεις τους". Κατανοειτε τη γελειοτητα του ολου θεματος? Και ολο αυτο προηχθη απο την ιδια την αστυνομια γιατι "λεει" οι πολιτες εκαναν καταγγελια για το παραμικρο. Και εσας τι σας ενδιαφερει? Εναι δικαιωμα του καθε πολιτη να κανει καταγγελια και για το παραμικρο εφοσον ετσι πιστευει και θελει. Ετσι δουλευει η δημοκρατια.&nbsp;</p>
<p>Εχουν παραβιασει το σπιτι της μητερας 3 φορες και την εχουν κατακλεψει. Καθε φορα που περνω την ασφαλεια ερχονται ντυμενοι σαν λετσοι και τους ρωταω "δεν θα παρετε αποτυπωματα?" Οχι "λεει" "μα τι λετε", "πηγαινετε στο τμημα να κανετε μηνυση, να πληρωσετε κανα 100αρι, κατα αγνωστων και μετα θα στειλουμε τη σημανση". Η Ελληνικη αστυνομια που δεν παυει καθε μερα να πασχιζει να κανει την ζωη των πολιτων πιο ευκολη!</p>
<p>Καθε μερα εξω απο το σπιτι μας τα ζωα των δηθεν "ζωο-οφιλων" καταχεζουν τα πεζοδρομια και τα μικρο-παρτερια που εχουν εναπομεινει. Που ειναι η αστυνομια και πως βεβαιωνεις αυτες τις παραβασεις? Πρεπει να τους πιασεις στα πρασα ε? Δεν ντρεπεστε λιγο. Οποιο νομο γουσταρετε εφαρμοζετε...Χαμπαρι...Αλλο φιλοζωος και αλλο φιλο-ανευθυνος ζωοφιλος κα αστυνομια...</p>
<p>Και με την κοινη ησυχια? Μια απο τα ιδια. Καθε χρονο βγαζουνε φιρμανια για τις ωρες κοινης ησυχιας. Τι το λετε αφου δεν το κανετε? Βαζει ο αλλος τα στερεωφονικα στη διαπασων, αντε να βγαλεις ακρη η να κοιμηθεις. Κιεγω εχω στερεοφωνικο αλλα αν θελω να ακουσω μουσικη δυνατα βαζω τα ακουστικα. Σιγα να μην ερθει η αστυνομια...Και τα παπακια χωρις σιγαστηρα που κανουν σαν τρακτερ? Μα τι λεμε τωρα? Η ελληνικη αστυνομια θα επιληφθει αυτων των θεματων αμεσα. Οσονουπω...</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis