Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by benn on Δευ, 10/10/2011 - 12:37
ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΟΣΟΙ ΤΕΛΟΥΝΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ) ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ,ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8 ΩΡΟ ΟΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΠΙ ΟΧΤΩ(8) = 40 + 4.5 ( ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ)= 44.5. ΣΤΟ ΠΔ 394/2001 ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 42 ΩΡΕΣ . ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ, Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΕΑ Η ΤΟ ΕΝ ΙΣΧΥ Π.Δ?
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 10/10/2011 - 17:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν εκδόθηκε διαταγή από το ΑΕΑ τότε ήρθε η ώρα να εναρμονιστούν οι επιτελικές υπηρεσίες του με τις διατάξεις του Ν.3979/2011.

Σύμφωνα με το άρθρο 41 του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/396… (ΦΕΚ Α-138/16.06.2011)[/url],τροποποιήθηκε η παράγραφος 5 του άρθρου 1 του [url=http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a126_81.1142849694781.pdf]ν.11… (Α΄126[/url]) και ο χρόνος εβδομαδιαίας εργασίας αυξήθηκε από τις τριάντα επτά και μισή (37 και ½) ώρες στις (40) σαράντα των υπαλλήλων Δημοσίου,Ο.Τ.Α. και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ.
Κατ’ εξουσιοδότηση των παρ. 6 και 8 του άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας “περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων” που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν. 1157/1981 και της παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν.2880/2001 (Α΄9), εκδόθηκε η αριθμ. [url=http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/12556]ΔΙΑΔΠ/ΦΒ1/14…] (Β’ 1659) απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται σε νέα βάση το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των λοιπών ν.π.δ.δ. στο σύνολο της επικράτειας και κατ’ επιλογή των υπαλλήλων ως εξής:
(α) Ώρα προσέλευσης στις 07.00 και ώρα αποχώρησης στις 15.00
(β) Ώρα προσέλευσης στις 07.30 και ώρα αποχώρησης στις 15.30
(γ) Ώρα προσέλευσης στις 08.00 και ώρα αποχώρησης στις 16.00
(δ) Ώρα προσέλευσης στις 08.30 και ώρα αποχώρησης στις 16.30
(ε) Ώρα προσέλευσης στις 09.00 και ώρα αποχώρησης στις 17.00

Για τον χρόνο εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν σε επιτελικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και τους πολιτικούς Υπαλλήλους , ισχύουν τα άρθρα 1 και 4 αντίστοιχα του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/86… (ΦΕΚ Α-274/3.12.2001[/url]) "Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας", στα οποία ορίζεται ότι όσοι αστυνομικοί εκτελούν γραμματειακή ή γραφική υπηρεσία και υπηρεσία τεχνίτη κάθε ειδικότητας, ο χρόνος εργασίας τους είναι αυτός που ισχύει για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, δηλαδή στις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας δηλαδή τώρα -40- ώρες.
Όλα καλά για το πολιτικό προσωπικό που δεν απασχολείται τα Σαββατοκύριακα, τι γίνεται όμως με το αστυνομικό προσωπικό;
Αν το αστυνομικό προσωπικό των επιτελείων απασχοληθεί την έκτη ή την έβδομη ημέρα της εβδομάδας τότε , οι ώρες απασχόλησης τη ίδια εβδομάδα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις -42-, όπως ορίζετε στην παρ.4 του άρθρου 1 του Π.Δ.394/2001.
Άρα η υπηρεσία θα πρέπει να τον απασχολήσει για -2- μόνο ώρες την έκτη ή την έβδομη ημέρα ( πράγμα αδύνατον άν έχει διαταχθεί μέτρα τάξης σε γήπεδα κ.λ.π. ή ακόμα και στο γραφείο του).
Αλλά...
Σύμφωνα με την παρ.4. του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/2001 " Αν η εκτελούμενη υπηρεσία επιβάλλεται να συνεχισθεί και μετά τη λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας, είτε από τη φύση της, είτε από ειδικές συνθήκες, δεν διακόπτεται αυτή, αλλά συνεχίζεται για όσο χρόνο απαιτείται. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας, δύναται να επιβάλλεται πρόσθετη εργασία, πέραν της οριζόμενης στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, με διαταγή του διοικητή αξιωματικού και ύστερα από έγκριση της αμέσως προϊσταμένης του Υπηρεσίας, η οποία χορηγείται κατόπιν ελέγχου της βασιμότητας των προβαλλόμενων λόγων. Επίσης πρόσθετη εργασία δύναται να επιβληθεί όταν το αστυνομικό προσωπικό διατάσσεται σε επιφυλακή σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης."

Τι σημαίνει αυτό ;
Θα σε απασχολήσει την εβδομάδα 45-48 ώρες και θα σου αφαιρέσει τις επιπλέον από τις -42- την επόμενη εβδομάδα.

Δες τις σχετικές διατάξεις παρακάτω.

[info]
[b]ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 394/2001 [/b]
(ΦΕΚ Α-274/3.12.2001)
Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας

Άρθρο 1.
Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού
1. Ο χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού (άρθρο 18 Ν.2800/2000), ανεξάρτητα από βαθμό, θέση και την Υπηρεσία που υπηρετεί, κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, είναι ο ακόλουθος :
α. Οι ώρες που προβλέπονται από το ωράριο εργασίας, το οποίο ισχύει για τις Δημόσιες Υπηρεσίες για όσους εκτελούν γραμματειακή ή γραφική υπηρεσία και υπηρεσία τεχνίτη κάθε ειδικότητας.
Το ωράριο αυτό, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε Υπηρεσίας, δύναται να κατανέμεται σε πρωινή ή απογευματινή αλλαγή (βάρδια) ή συνεχές ωράριο εναλλασσόμενων αλλαγών, μέσα στα προβλεπόμενα όρια εργασίας κάθε ημέρα.
...
3. Κατ΄ εξαίρεση όσων καθορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δύναται να επιβληθεί υποχρεωτική παροχή εργασίας και πέραν του πενθημέρου την εβδομάδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν κατά την κρίση των διοικητών των οικείων Υπηρεσιών. Ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, στην περίπτωση αυτή, είναι, κατ΄ ανώτατο όριο, σαράντα δύο ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις περιπτώσεις (α) και (δ), σαράντα ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην περίπτωση (β) και τριάντα έξι ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην περίπτωση (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.
...

Άρθρο 4
Χρόνος εργασίας και υποχρεώσεις πολιτικού προσωπικού
1. Το πολιτικό προσωπικό (άρθρο 18 Ν. 2800/2000) προσέρχεται στην Υπηρεσία του και αναχωρεί σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που ακολουθεί.
2. Το πολιτικό προσωπικό ακολουθεί το ωράριο εργασίας που ισχύει κάθε φορά για τις Δημόσιες Υπηρεσίες.[/info]

[info]
[b]ΝΟΜΟΣ 3979/2011[/b]
(ΦΕΚ Α-138/16.06.2011)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι΄
ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Άρθρο 41
Ώρες εργασίας υπαλλήλων Δημοσίου,Ο.Τ.Α. και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ.
H παράγραφος 5 του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας «περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1157/1981 (Α΄ 126), αντικαθίσταται ως εξής:
«5. α) Οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας ορίζονται σε σαράντα (40):
αα) για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και όσων κατηγοριών προσωπικού υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακολουθούν το ωράριο αυτών,
ββ) για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών και φορέων της προηγούμενης υποπερίπτωσης, οι οποίοι απασχολούνται σε υπηρεσίες και φορείς που λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή με τη μορφή εργοστασίου ή εργοταξίου ή συνεργείου ή που επιτελούν εργασίες υπαίθρου,
γγ) για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κλάδων ή ειδικοτήτων ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Πληροφορικής ή Προσωπικού Η/Υ με ειδικότητα προγραμματιστών Η/Υ και Αυτοματισμού Η/Υ, των χειριστών Η/Υ και των χειριστών των μηχανών προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ (διατρητικών-επαληθευτικών μηχανών ή μαγνητικών μέσων εισόδου στοιχείων), που υπηρετούν στις υπό στοιχείο αα΄ υπηρεσίες και φορείς, ανεξάρτητα από το αν απασχολούνται σε μηχανογραφικά κέντρα ή υπηρεσίες πληροφορικής ή σε υπηρεσίες που διαθέτουν συστήματα Η/Υ ή εξοπλισμό προετοιμασίας στοιχείων Η/Υ,
δδ) για το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού των κλάδων ή ειδικοτήτων Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων Κοινωνικών Λειτουργών, βοηθών Βρεφοκόμων−Παιδοκόμων και Αδελφών Νοσοκόμων, εφόσον ασκούν καθήκοντα των κλάδων ή των ειδικοτήτων Νηπιαγωγών ή Βρεφονηπιοκόμων.
β) Η κατά τα ανωτέρω αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας δεν αποτελεί υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία και δεν συνεπάγεται την αύξηση με οποιονδήποτε τρόπο των αποδοχών ή απολαβών ή των ειδικών επιδομάτων με οποιαδήποτε ονομασία.
γ) Οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης δεν θίγονται από τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής, καθώς και για όσες άλλες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται ειδικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας από ειδικές διατάξεις.
δ) Οι διατάξεις της παρ. 1 του δεύτερου άρθρου του ν. 1157/1981 έχουν εφαρμογή και στο προσωπικό της υποπερίπτωσης ββ΄ της περίπτωσης α΄ της παρούσας παραγράφου.
ε) Με την παρούσα διάταξη καταργούνται η παρ. 4 του άρθρου 36 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143), η παρ. 1 του άρθρου μόνου του π.δ. 588/1988 (Α΄ 284), η παρ. 5 του άρθρου 1 της αριθ. ΔΙΑΔΠ/Γ2γ/οικ/1692/27.6.2006 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών (Β΄ 769), η παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 1400/1983 (Α΄ 156).»[/info]

[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/86… (ΦΕΚ Α-274/3.12.2001) : Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας [/url]

[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/396… (ΦΕΚ Α-138/16-6-2011) : Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις[/url]

[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/397… (ΦΕΚ Α-126/8/12.5.81) : Περί κυρώσεως της από 29 Δεκ. 1980 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας "περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων" και τροποποιήσεως διατάξεων ταύτης"[/url]

[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/398…. ΔΙΑΔΠ/Γ2γ/οικ./1692/27.6.2006 (ΦΕΚ B-769/27.06.2006): Καθιέρωση ωρών προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ.[/url]

[edit time=1318442709]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από benn. Ημερομηνία: Δευ, 10/10/2011 - 23:01 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ 42 ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ Ο ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ. ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΔ 394/2001 ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΕΑ. ΣΩΣΤΑ?

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 10/11/2011 - 14:47 Μόνιμος σύνδεσμος

Μια εγκύκλιος διαταγή δίνει οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή από τις αρμόδιες υπηρεσίες, της ισχύουσας νομοθεσίας.

Είναι γεγονός ότι το αστυνομικό προσωπικό που απασχολείται σε γραμματειακές-γραφικές υπηρεσίες κ.λ.π. θα πρέπει να εργαστεί περισσότερες ώρες , με την νέα ισχύουσα νομοθεσία απ΄ότι το αστυνομικό προσωπικό των άλλων υπηρεσιών αν συμπεριληφθούν μέσα στις υπολογιζόμενες ώρες , και αυτές που θα απασχοληθεί το Σαββατοκύριακο, για να λάβει την αποζημίωση του πενθημέρου.

Αυτό που πιστεύουμε ότι θα ισχύσει είναι ότι, ο αστυνομικός των γραφείων θα απασχοληθεί με το νέο ωράριο των -40- ωρών για τις πέντε ημέρες στο γραφείο του και αν απασχοληθεί και το Σαββατοκύριακο , θα εργαστεί άλλες 4-8 ώρες επιπλέον για το πενθήμερο.
[edit time=1318333918]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από mutt. Ημερομηνία: Τρί, 10/11/2011 - 20:58 Μόνιμος σύνδεσμος

Δηλαδή μηλάμε για 44 με 48 ωρες !!!!Και με το 42 τι γινεται??? Πρεπει οι επιπλέον ωρες να αφαιρεθούν απο την αλλη εβδομάδα???? Α καλά μηλάμε για χάος!!!!!!!Πάντως σιγα να μην τηρηθει το οποιοδήποτε ωράριο γιατι μηπως τωρα τηρείται οπώτες τελικα τι ανχωνεστε .....................

Υποβλήθηκε από mutt. Ημερομηνία: Παρ, 10/14/2011 - 11:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Τελικα μηπως μάθαμε αν ισχυει το 42?????Το πάνε για καταργηση η όχι????Που θα μαθουμε τελικά!!!!!!!~Δεν μπορει να δουλεύμε 47 και 48 ωρες ενω ειναι 42??????

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τετ, 12/07/2011 - 16:15 Μόνιμος σύνδεσμος

[url=http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2011/07122011-5.html… Απάντηση του Υπουργού για αναφερόμενη καταστρατήγηση εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των αστυνομικών[/url]

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά στην Αναφορά του Βουλευτή :
"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει επισημανθεί τόσο με εγκύκλιο διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και με επιμέρους διαταγές προς τις Υπηρεσίες, ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η υπέρμετρη απασχόληση του προσωπικού, όταν δεν συντρέχουν σοβαροί ή ειδικοί λόγοι, δεδομένου ότι αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού, την ελάττωση του επαγγελματικού του ζήλου, ενδεχομένως την αντίδρασή του και κατ΄ επέκταση τη μείωση της υπηρεσιακής του απόδοσης. Δεδομένου ότι το αστυνομικό προσωπικό γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, σε κάθε περίπτωση και όταν χρειάζεται μπορεί να απευθύνεται εγγράφως στην προϊσταμένη του Αρχή, αναφέροντας τα πραγματικά περιστατικά, ζητώντας τόσο την τήρηση των κανονισμών, όσο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, εάν υπερέβησαν αδικαιολόγητα το συγκεκριμένο κανονισμό."
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του Υπουργού αναφορικά με το νέο ωράριο εργασίας στις Επιτελικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του Ν.3979/2011 (ΦΕΚ Α-138/16.06.2011) , για το οποίο αναφέρει ότι:
"[b]Όσον αφορά στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, αυτή, δεν μεταβλήθηκε με την 72175/11/1039100 από 08-10-2011 διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ΄΄χρόνος εργασίας αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού-Καθορισμός ωρών εβδομαδιαίας προσέλευσης και αποχώρησης΄΄ από την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας και δεν αποτελεί εξ’ αιτίας αυτής υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία, καθόσον στην πρακτική, όταν μεταβάλλονται οι προσθετέοι, εν προκειμένω από 7 και ½ ώρες σε 8, συν 4 και ½ ώρες (πενθήμερο), δεν μπορεί να παραμένει σταθερό το σύνολο του εβδομαδιαίου χρόνου.[/b]"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis