Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by nikos240683 on Παρ, 06/26/2020 - 11:43

Σε περίπτωση που ι.χ.ε εισέρχεται σε χώρο στάθμευσης σε πλατεία και χτυπάει ένα αδέσποτο σκύλο. Πολίτης βλέπει το συμβάν και σε παρότρυνση του πολίτη να ειδοποιήσει το δήμο λέει δε με ενδιαφέρει και φεύγει. Απόσο γνωρίζω  είναι διοικητικό πρόστιμο από τη τροχαία. Σαν συμβάν υπάγεται στο νόμο περί ζώων ή είναι τροχαίο? Είναι αρμοδιότητας τροχαίας ή τμήματος?

Greek

Υποβλήθηκε από GIPN. Ημερομηνία: Σάβ, 06/27/2020 - 21:10 Μόνιμος σύνδεσμος

Κοίταξε..
Εάν στον χώρο στάθμευσης έχει πρόσβαση καθ' όλο το 24ωρο αόριστος αριθμός οδηγών αυτοκινήτων δηλαδή εξυπηρετεί την Δημόσια Κυκλοφορία τότε οι ενέργειες είναι:
Α) προσέρχεται σταθμός τροχαίας κ καταγραφή το συμβάν.
Β) γίνεται εγγραφή στο Βας (θα βρεις σχετικές στο forum).

Βεβαίως και είναι τροχαίο ατύχημα απλά δεν υπάρχει τραυματισμός ανθρώπου και δεν γίνεται δικογραφία διότι δεν υπάρχει στο ποινικό κώδικα ούτε στον Νομό περί ζώων συντροφιάς τραυματισμός ζώου από αμέλεια. Εάν υπήρχε πρόθεση από τον οδηγό ΝΑΙ φθορά αδίκημα του Ποινικού Κώδικα. Αλλά τότε δεν μιλάμε για τροχαίο ατύχημα.
Η ύπαρξη ενός τροχαίου ατυχήματος έχει το στοιχείο της αμέλειας. Από αμέλεια όταν ένας οδηγός χτυπήσει ένα ζώο πχ σκύλο κ εγκαταλείψει τόπο ατυχήματος επισύρει ένα Διοικητικό πρόστιμο 300€ που θα το βρεις στον Νομό περί ζώων συντροφιάς στα πρόστιμα.
Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι λίγο "ριψοκίνδυνο" να επιβάλλεις πρόστιμο σε οδηγό εάν δεν υπάρχει αυτοπροσώπη κατάληψη αστυνομικού όργανου.
Θα μου πεις τώρα κ τι κάνουμε;; Εάν επιμείνουν φιλοζωικές κτλ λαμβάνεις κατάθεση και την διαβιβάζεις εισαγγελέα. Θα την επιστρέψει κάποια στιγμή με το ερώτημα εάν υπήρχε δόλος από τον οδηγό. Εάν δεν αποδειχτεί κάτι τέτοιο από στοιχεία της δικογραφίας= αρχείο.
Στον ιδιοκτήτη του ζώου του γνωστοποιείται ότι δεν υπάρχει ποινική παράβαση κεαν θέλει προσφεύγει στα αστικά δικαστήρια.
Σε περίπτωση όμως που έχουμε τραυματισμό ανθρώπου από σύγκρουση ζώου κ εκεί είναι τροχαίο ατύχημα αλλά κάνεις δικογραφία κανονικά για τις συνθήκες αυτού κ εάν συντρέχουν λόγοι για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών ή σωματική βλάβη από αμέλεια αλλά όλα αυτά σε βάρος του ιδιοκτήτη του ζώου που δεν άσκησε την δέουσα εποπτεία κτλ.
Εάν είναι αδέσποτο κ προκληθεί τροχαίο ατύχημα εκεί ο Δήμος αλλά θέλει λίγο προσοχή..εκεί είναι Υπάλληλοι κ συντρέχουν κ αλλά άρθρα (σε συνδυασμό).
Σύγκρουση λοιπόν ή παρασυρση ζώου από οδηγό οχήματος (από αμέλεια), χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ανθρώπου, εγγραφή ΒΑΣ με ότι στοιχεία σου δώσουν κατά την μετάβασή σου τόπο ατυχήματος (εάν έχει εγκαταλείψει ο οδηγός σημειώνεις τα στοιχεία του μάρτυρα και ότι στοιχεία σου δώσει για το αυτοκίνητο που ενεπλάκη).
Εάν υπάρχει ιδιοκτήτης του ζώου του ανακοινώνεις τα παραπάνω.
Εάν είναι αδέσποτο ενημερώνεις την Υπηρεσία του Δήμου.
Εάν λάβει χώρα σε ιδιωτικό χώρο άλλα εξυπηρετεί την Δημόσια Κυκλοφορία καθότι ο ιδιοκτήτης "ανέχεται" την χρήση του χώρου από αόριστο αριθμό οδηγών κάνεις τις ίδιες ενέργειες.
Εάν είναι ιδιωτικός κλειστός περιφραγμένος τόπος..θεωρώ ότι εκεί θέλει πρωτίστως πριν κάνεις κάποια υπηρεσιακή ενέργεια να ενημερώσεις πρίν..

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis