Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by ελενη ματζιρη on Τετ, 03/06/2019 - 18:00
Όταν από αυτόφωρη διαδικασία κατασχεθούν πειστήρια, μετά τον αξιωματικό υπηρεσίας ποιος είναι αρμόδιος για τη συσκευασία και παράδοση στο τμήμα πειστηριων του δικαστικου μεγάρου??Αν για κάποιο λόγο δεν παραληφθούν από το τμήμα πειστηριων, ποιος είναι αρμόδιος για τη φύλαξη στο οικείο τμήμα? Υπάρχει κάποια διαταγή ή π.δ. που το αναφέρει ρητά? Ποιος ο ρόλος της Γραμματείας των Τμημάτων? Πρέπει τα πειστήρια να παραμενουν στο γραφείο του αξυπ??σε Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να παραδίδονται τα πειστήρια??
Greek

Υποβλήθηκε από vagts. Ημερομηνία: Πέμ, 03/21/2019 - 11:02 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>O Αξιωματικός Υπηρεσίας που επιλαμβάνεται οφείλει να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την φύλαξη των πειστηρίων. Συνήθως γίνεται μνεία για το ποιος θα ασχοληθεί με τα πειστήρια ώστε να σταλούν αυτά στην κατα τόπο Εισαγγελία στην Εσωτερική Διαταγή. Στην Αθήνα από το 2008 και μετά η Εισαγγελία ΔΕΝ παραλαμβάνει πειστήρια καθώς δεν έχει χώρο και τα πειστήρια επιστρέφονται και παραμένουν στην Υπηρεσία που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Θεωρώ ότι το πιο ορθό είναι τα πειστήρια να τοποθετούνται στην αποθήκη υλικού για την μεγιστη ασφάλεια. Το πιο σωστό ειναι να υπάρξει διαταγή απο τον Διοικητή της Υπηρεσίας ωστε να πειστήρια να μην παραμένουν στο γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας. Θα προσπαθήσω να βρώ τις σχετικές διαταγές. Η Εισαγγελία θα σου αναφέρει πότε επιθυμεί και αν θέλει τα πειστήρια. Υπάρχει περίπτωση να μην ζητηθούν και ποτέ ωστόσο είναι δύσκολη η παρακολούθηση της κάθε υπόθεσης με την τωρινή κατάσταση μη άμεσης επικοινωνίας με την Εισαγγελία μέσω ενός συστήματος.&nbsp;</p>

Υποβλήθηκε από moutro. Ημερομηνία: Πέμ, 12/17/2020 - 13:47 Μόνιμος σύνδεσμος

Αποθήκη Υπηρεσίας σε συνεννόηση με γραμματέα και επί των πειστηριων την αποστολή συνοδείας σε φωτοαντιγραφο μην γίνει κανα μπερδεμα.

Υποβλήθηκε από arismorfidis. Ημερομηνία: Παρ, 12/18/2020 - 23:21 Μόνιμος σύνδεσμος

Σημαντική επισήμανση για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όσες Υπηρεσίες αποστέλλουν υποθέσεις/δικογραφίες σε αυτή την Εισαγγελία, θα πρέπει να λάβουν μέριμνα ώστε τα πειστήρια να λάβουν πρωτόκολλο από την Εισαγγελία και μετά να επιστρέψουν στο ΑΤ/ΤΑ για φύλαξη. Επειδή θα μείνουν για αρκετά χρόνια στις Υπηρεσίες, η βέλτιστη λύση είναι η αποθήκη υλικού.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis