Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by graunderous on Δευ, 08/19/2013 - 15:41
ΧΑΙΡΕΤΕ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΥ, Ο Α ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Β ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Β (ΜΗΝΥΣΗ, ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΚΤΛΠ). ΔΛΔ ΑΝ Ο Α ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Β ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ?
Greek

Υποβλήθηκε από aggelogrc. Ημερομηνία: Δευ, 08/19/2013 - 18:41 Μόνιμος σύνδεσμος

Προφανώς για να αντιληφθείς ότι πρόκειται για γνωστό στην Υπηρεσία άτομο, θα πρέπει το θύμα Α να περιέγραψε τον Β πολύ καλά και να δύναται να τον αναγνωρίσει εάν δει το πρόσωπο αυτού ξανά, είτε από κοντά, είτε από φωτογραφία. Δηλαδή θα πρέπει να είναι γνωστό άτομο του Α, αλλά όχι σε σημείο που να γνωρίζει τα στοιχεία ταυτότητάς του.
Σε αυτήν την περίπτωση (και αποτελεί και μεγάλη διευκόλυνση που τελικώς επετεύχθη εν έτει 2012) μπορείς να επιδείξεις στον Α φωτογραφία του Β ατόμου από το ηλεκτρονικό αρχείο ταυτοτήτων του PoL προκειμένου τον αναγνωρίσει. Από εκεί και πέρα και για την ολοκλήρωση της δικογραφίας, το ορθό θα είναι η πρόσκληση του ατόμου (ή και προσαγωγή του αν χρειαστεί) στην Υπηρεσία προκειμένου να τεθεί σε διαδικασία αναγνώρισης και δια ζώσης (σε ειδικό χώρο του καταστήματος), συντάσσοντας σχετική έκθεση. Κατόπιν εξετάζεται ο Β (απολογία) και αποχωρεί από την Υπηρεσία. Η δια ζώσης αναγνώριση επιβάλεται από την αστυνομική πρακτική καθώς τα Δικαστήρια δεν αποδέχονται από μόνη της την αναγνώριση από φωτογραφία του δράστη και δίχως αυτή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να αθωωθεί.
Εάν ως ανακριτικός υπάλληλος δεν είσαι σίγουρος 100% ότι ο Α περιγράφει με βεβαιότητα τον Β, καλό θα είναι (και για την αντικειμενικό χειρισμό της υπόθεσης) να παραπέμψεις τον Α για επίδειξη φωτογραφιών από το Τ.Ε.Ε. (ή Γ.Ε.Ε. αντίστοιχα), καθόσον ο Β είναι ήδη σεσημασμένος και η φωτογραφία του υπάρχει στο αρχείο, με την προσμονή ότι θα αναγνωρισθεί εκεί από τον Α.
Εννοείται ότι η γνωστοποίηση των στοιχείων του Β στον Α γίνεται προφορικώς, κατά την σύνταξη της καταθέσεώς αυτού (υποβολή μύνητήριας αναφοράς) και στα πλαίσια των ενεργειών που επιβάλλονται για την διερεύνηση της υπόθεσης και περαίωση της δικογραφίας, σύμφωνα με το άρθρο 243 παρ.2 του Κ.Π.Δ.
Εάν δεν υποβάλει μύνηση ο Α, ακόμα και αν επιφυλαχθεί ότι θα προβεί στο κοντινό μέλλον, στοιχεία του Β δεν του γνωστοποιούμε.

[edit time=1376953151]aggelogrc[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis