Υποβολή πειστηρίων σε αυτόφωρο αδίκημα

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 4 εβδομάδες
Elite Member
Εγγραφή από: 29/06/2012 - 12:06
Δημοσιεύσεις: 24
Βαθμοί: 64
Υποβολή πειστηρίων σε αυτόφωρο αδίκημα

Σε περίπτωση σύλληψης δραστών σε αυτ/ρο αδίκημα, τα κατασχεθέντα π.χ κυνηγετικό όπλο, μαχαίρι, εργαλεία, κινητό τηλ., εφόσον δεν απαιτείται να τα στείλουμε για εργαστηριακό έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση τα υποβάλλουμε ταυτόχρονα στην Εισαγγελία μαζί με τους συλληφθέντες στο ακροατήριο ή στο Τμ. Πειστηρίων της Εισαγγελίας; Μπορούμε να τα στείλουμε και άλλη ημέρα ή πρέπει πακέτο με τους δράστες; Σε περίπτωση ανεύρεσης κλαπέντων αντικειμένων για τα οποία δεν γνωρίζουμε τους κατόχους για να τους τα αποδώσουμε, τι θα κάνουμε κατόπιν, τα κρατάμε στην Υπηρεσία μέχρι νεωτέρας; Η μεσεγγύηση κυρίως σε περίπτωση αυτ/ρου αδικήματος πότε πρέπει να γίνεται, για ποιά κατασχεθέντα αντικείμενα και ποιά πρόσωπα πρέπει να ορίζονται ( π.χ σε οικοδομικές παράνομες εργασίες ακόμη και τον δράστη δεν διορίζουμε π.χ εργολάβος για μπετονιέρα) ; Αναφορικά με τα κατασχεθέντα μεταφορικά μέσα ποιά είναι η μετέπειτα διαδικασία εφόσον δεν είναι δυνατή η ανεύρεση του ιδιοκτήτη ή αυτός είναι ο δράστης; Σε κατασχεθέντα υπολείμματα από αυτ/τα ή μηχανάκια, ανταλλακτικά εφόσον δεν είναι δυνατή η ανεύρεση ιδιοκτητών ή αυτή(ανεύρεση) δεν εξυπηρετεί τίποτα αφού είναι τελείως αχρηστευμένα τα αντικείμενα π.χ σε μάντρες με κλεμμένα ποια είναι η περαιτέρω διαδικασία; Ευχαριστώ!
[edit time=1376906169]SHMAIA123[/edit]

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 έτη 1 εβδομάδα
Veteran
Εγγραφή από: 02/03/2011 - 00:31
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 588
Απ: Υποβολή πειστηρίων σε αυτόφωρο αδίκημα

Τα κατασχεθέντα πειστήρια πρέπει να υποβάλλονται , κατά την προσαγωγή των υπόπτων, στον Εισαγγελέα.
Σε περιπτώσεις κλαπέντων με άγνωστους ιδιοκτήτες, παραμένουν στην υπηρεσία σου και εκδίδονται αναζητήσεις. Αν τα πράγματα αυτά υπόκεινται σε άμεση φθορά ή αλλοίωση ή για την φύλαξη αυτών απαιτούνται δυσανάλογες δαπάνες, εφαρμόζονται οι διατάξει; του Αστικού Κώδικα, για εκποίηση και το τίμημα υποκαθιστά τα αράγματα και φυλάσσεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της παρούσας. Η Υπηρεσία που εξέδωσε αναζητήσεις, είτε στις υφιστάμενες Υπηρεσίες, είτε σε άλλες, οφείλει να παρακολουθεί την εξέλιξη τους και να παίρνει μέτρα για άρση των αναζητήσεων, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι λόγοι, που επέβαλαν την έκδοσή τους. (Κ.Δ.2/1985).
Τα πειστήρια εγκλημάτων που κατάσχονται και παραδίδονται με μεσεγγύηση συνήθως στους ιδιοκτήτες τους είναι στη διάθεση του δικαστηρίου μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο για την τύχη τους (επικύρωση κατάσχεσης ή δήμευση).
Τα κατασχεθέντα μεταφορικά μέσα παραδίδονται με ειδική έκθεση παράδοσης στον πρώην ΟΔΔΥ νυν τελωνείο αν δεν κάνω λάθος.
Σε κατασχεθέντα υπολείμματα από αυτ/τα ή μηχανάκια, ανταλλακτικά εφόσον δεν είναι δυνατή η ανεύρεση ιδιοκτητών ή αυτή(ανεύρεση) παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα φυλασσόμενα στις αποθήκες ή ειδικούς χώρους της υπηρεσίας.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.