Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by harrys on Κυρ, 07/28/2013 - 10:16
Εχω καταθέσει τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν(βεβαίωση εργοδοτη-υπ.δηλωση της γυναίκας) και τώρα μου ζητάνε επιπλέον βεβαίωση απο το επιμελητήριο ή απο τη ΔΟΥ της γυναίκας [b]για τη διαπίστωση της δραστηριότητάς της[/b]. Ιδ. υπάλληλος είναι αρα αποκλείουμε το επιμελητήριο, απο τη ΔΟΥ όμως τι είναι αυτό που πρέπει να ζητήσουμε; Γνωρίζει κάποιος;
Greek

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Κυρ, 07/28/2013 - 11:27 Μόνιμος σύνδεσμος

Αυτά που σου ζήτησαν αφορούν ελ. επαγγελματίες. Αφού η σύζυγος είναι υπάλληλος χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη και χαρτί από τον ασφαλιστικό φορέα - ΙΚΑ.

Υποβλήθηκε από harrys. Ημερομηνία: Κυρ, 07/28/2013 - 15:31 Μόνιμος σύνδεσμος

[quote name=cperis date=2013-07-28]Αυτά που σου ζήτησαν αφορούν ελ. επαγγελματίες. Αφού η σύζυγος είναι υπάλληλος χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη και χαρτί από τον ασφαλιστικό φορέα - ΙΚΑ.[/quote]
Απο τη διευθυνση μου είπαν ή το ένα(επιμελ.) ή το άλλο(ΔΟΥ), αυτά τα δύο αφορουν τους επαγγελματίες;
Αν είναι ετσι, θα ζητήσω βεβαίωση ενσήμων ή κατι άλλο απο το ΙΚΑ της γυναίκας;
Ευχαριστώ.

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Κυρ, 07/28/2013 - 21:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Ναι αφορούν τους ελ. επαγγελματίες για να αποδείξεις την δραστηριότητα που ασκεί.
Εσύ χρειάζεσαι βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, από την οποία θα προκύπτει ρητά η ιδιωτική εργασία που ασκεί η σύζυγος και το καθεστώς απασχόλησης (πλήρους ή μερικής).

Υποβλήθηκε από tamiya. Ημερομηνία: Δευ, 08/12/2013 - 20:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλησπέρα, θα ήθελα να θέσω κάποιους προβληματισμούς όσον αφορά την χορήγηση της άδειας των εννέα μηνών στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254 από 14/5/2007 εγκύκλιο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ TMHMA ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ& ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ του Υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης:

[quote]Ως εργασία στον ιδιωτικό τομέα νοείται η εξαρτημένη μισθωτή εργασία, καθώς και η[b] άσκηση κάποιου ελευθέριου επαγγέλματος[/b] από αυτά που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία περί φορολογίας εισοδήματος ([u][b]παρ. 1 του άρθρου 48 του ν. 2238/1994[/u][/b]). [/quote]

Αν ανατρέξει κάποιος στην παρ. 1 του άρθρου 48 του ν. 2238/1994 θα διαπιστώσει ότι αναγράφονται περιοριστικά τα ακόλουθα επαγγέλματα:
[quote]1.Εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων είναι οι αμοιβές από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα.[/quote]

Ερωτώ εάν αστυνομικος, σύζυγός αγρότισσας δικαιούται να λάβει εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου;

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 08/12/2013 - 20:57 Μόνιμος σύνδεσμος

Το επάγγελμα του αγροτη συμπεριλαμβάνεται στα ελέυθερα επαγγέλματα, όπως επίσης και η άσκηση ατομικής επιχείρησης, ως έχει αποφανθεί το ΑΕΑ/ΚΟΑΔ/τμ2 με την 260618/10/1-α απο 4/11/2011 δ/γη του κατοπιν σχετικού ερωτήματος και ετσι ο αστ/κος σύζυγος δικαιούται να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου εξ'ολοκλήρου (9μηνες).

Υποβλήθηκε από tamiya. Ημερομηνία: Δευ, 08/12/2013 - 21:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Έχεις δίκιο...

Σχετική είναι και η[url=http://www.doe.gr/egk/adeies2.pdf] ΑΠ ΔΙΔΑΔ/Φ51/590/14346/29-5-2008 ΥΠΕΣ.[/url]

Αν και το αρχηγείο στην παράγραφο 4 της Διαταγής του ορίζεί ότι στην περίπτωση που ο σύζυγος του Αστυνομικού εργάζεται στο ιδιωτικό τομέα , εφόσον δικαιούται ομοίων ολικώς ή μερικώς διευκολύνσεων, ο σύζυγος Αστυνομικός, δικαιούται να κάνει χρήση άδειας εννέα μηνών με αποδοχές ή του μειωμένου ωραρίου, κατά το μέρος που ο σύζυγος δεν κάνει χρήση την δικών του δικαιωμάτων ή κατά το μέρος που αυτά υπολείπονται των προβλεπομένων από την παρ.1 του άρθρου 10 Α' του Π.Δ. 27/19886. (π.χ. αν η σύζυγος έχει λάβει , για τέκνο της, από τον Ο.Α.Ε.Δ., μόνο [b]την Ειδική Παροχή Προστασίας Μητρότητας για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών[/b], χωρίς ακολούθως να κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου, ο[b] Αστυνομικός δικαιούται να λάβει για το ίδιο τέκνο άδεια ανατροφής διάρκειας τριών (3) μηνών[/b], η συνέχιση της οποίας δεν είναι επιτρεπτή μετά τη συμπλήρωση του τετάρτου έτους της ηλικίας του παιδιού.

Πράγμα που πλέον δεν ισχύει ([url=http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=339442]Δημοσίευση[/url]).

[quote]
[b]Ξεκαθάρισε το καθεστώς για την άδεια ανατροφής τέκνου
[/b]
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπαναχώρησε και αποδέχθηκε τη θέση του υπουργείου Εργασίας και του Συνηγόρου του Πολίτη ότι:

- η εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ είναι άδεια μητρότητας, χορηγούμενη αποκλειστικά στις μητέρες εργαζόμενες σε επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, ασφαλισμένες του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

- Δεν αποτελεί όμοια διευκόλυνση με την εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φύλου.

- Εάν η μητέρα έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης άδειας, αυτή δεν πρέπει να αφαιρείται από το εννιάμηνο που δικαιούται ο πατέρας.

[b]Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη ότι πολλές υπηρεσίες αφαιρούν από την εννιάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου που δικαιούνται οι πατέρες υπάλληλοι (ν. 3528/2007, άρθρο 53 παρ. 2) την εξάμηνη άδεια μητρότητας που έχουν λάβει οι μητέρες των παιδιών από τον ΟΑΕΔ (ν. 3655/20008, άρθρο 142). [/b]

Μετά από διαβουλεύσεις του υπουργείου Εργασίας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το τελευταίο μετέβαλε την άποψη που είχε εκφράσει με εγκύκλιο ότι επρόκειτο για «όμοιες διευκολύνσεις» και ότι έπρεπε να αφαιρείται η μία άδεια από την άλλη.

Το θέμα διαβιβάστηκε και στη Μονάδα Νομοθεσίας Ισότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς διερεύνηση τυχόν παραβίασης διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ[/quote]

Ίσως θα πρέπει να προκληθεί νεα διαταγή του ΑΕΑ προς εναρμόνιση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

[edit time=1376333431]tamiya[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis