ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 6 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 09/05/2011 - 15:50
Δημοσιεύσεις: 22
Βαθμοί: 75
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ

Ποια είναι τα χρονικά όρια από την στιγμή που θα εισέλθει στο Τμήμα μία δικογραφία (Προκαταρκτική - Προανάκριση) μέχρι να την περαιώσουμε και να την επανυποβάλλουμε στην Εισαγγελία;

Σημείωση: Σύμφωνα με τον ΚΠΔ είναι 3 μήνες για να περαιωθεί στο σύνολό της. Εάν την διαβιβάσουμε στην επαρχία ή αντίστροφα, θα πρέπει σε 10 ημέρες να την επιστρέψουμε.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 μήνες 2 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 18/05/2011 - 22:11
Δημοσιεύσεις: 27
Βαθμοί: 99
Απ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ

Το τρίμηνο αρχίζει από την ημερομηνία που υπογράφει ο Εισαγγελέας την διενέργεια Προκαταρκτικής ή Προανάκρισης και όχι από τότε που θα εισέλθει η δικογραφία στην Υπηρεσία μας. Η συνήθης πρακτική είναι να την κρατάμε περίπου 2,5 μήνες το αργότερο από την ημέρα που υπογράφει ο Εισαγγελέας, ώστε μέχρι να αποσταλεί και παραληφθεί από την Εισαγγελία με αλληλογραφία, να μην υπερβούμε τους 3 μήνες.
Άρθρο 31 ΚΠΔ παρ. 3 και Άρθρο 243 ΚΠΔ παρ.4, προβλέπουν τα χρονικά περιθώρια προκαταρκτικής και προανάκρισης αντίστοιχα. Επίσης στο Άρθρο 243 ΚΠΔ παρ.3, προβλέπεται το 10ήμερο διεκπεραίωσης της λήψης κατάθεσης ή απολογίας, αν την αποστείλουμε εκτός της έδρας του εφετείου της περιφέρειας μας, λόγω αρμοδιότητας.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.