Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by 0123456789 on Κυρ, 01/26/2014 - 13:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΑ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΙΩΘΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 01/27/2014 - 10:13 Μόνιμος σύνδεσμος

Aπό τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 3, 83 και 42 παρ. 2 του ΚΠολΔ προκύπτει ότι εκείνος που κατά τον Αστικό Κώδικα δικαιούται χρηματική ικανοποίηση εξαιτίας ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης μπορεί να υποβάλει την απαίτησή του στο ποινικό δικαστήριο, ωσότου αρχίσει η αποδεικτική διαδικασία, είτε αυτοπροσώπως, είτε διά πληρεξουσίου που έχει έγγραφη προς τούτο πληρεξουσιότητα, η οποία έχει δοθεί κατά το άρθρο 42 παρ. 2 του αυτού ως άνω Κώδικα.

Αρθρο 83. 1. "Η δήλωση του πολιτικώς ενάγοντος γίνεται είτε στην έγκληση είτε με άλλο έγγραφο, έως την περάτωση της ανάκρισης (άρθρ. 308) προς τον αρμόδιο εισαγγελέα αυτοπροσώπως είτε από πληρεξούσιο που έχει έγγραφη πληρεξουσιότητα, [b][u]ειδική ή γενική[/u][/b], η οποία έχει δοθεί κατά το άρθρο 42 παρ. 2 εδάφ. β και γ. Κατά την κατάθεση της δήλωσης συντάσσεται έκθεση, στην οποία προσαρτάται και το έγγραφο της πληρεξουσιότητας"

Σχετικά με το πληρεξούσιο :
Το πληρεξούσιο μπορεί να είναι ειδικό, σύμφωνα με το οποίο ένα πρόσωπο (εντολέας) εξουσιοδοτεί ένα άλλο ή άλλα πρόσωπα (εντολοδόχοι) να το εκπροσωπούν από κοινού ή χωριστά και να επιχειρούν στο όνομά του ορισμένη πράξη μέσα στα όρια των εντολών που τους έχει δώσει.
Ή γενικό σύμφωνα με το οποίο εξουσιοδοτείται ένα άλλο ή άλλα πρόσωπα (εντολοδόχοι) να το εκπροσωπούν από κοινού ή χωριστά και να επιχειρούν στο όνομά του διαφορές πράξεις μη κατονομαζόμενες ρητά και ορισμένα – [ενέχει κινδύνους και πρέπει να αποφεύγεται ]
Σε μερικές περιπτώσεις δεν αρκεί το γενικό αλλα απαιτείται ειδικο όπως για παράδειγμα στην κατάθεση έγκλησης (46 και 42 παρ. 2 του ΚΠοινΔ) οπου η πληρεξουσιότητα πρέπει να παρέχεται με ειδική εντολή, όπως ο πληρεξούσιος υποβάλει έγκληση για ορισμένο έγκλημα, το οποίο πρέπει να εξατομικεύεται κατά τρόπο που να μην καταλείπεται αμφιβολία για την ταυτότητα της πράξης και τη βούληση του εντολέα για δίωξη του εγκλήματος που τελέσθηκε εις βάρος του και ετσι δεν αρκεί η γενική και αόριστη εντολή να καταθέσει έγκληση. (70/2012ΑΠ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis