ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 4 μήνες
Member
Εγγραφή από: 09/12/2011 - 09:13
Δημοσιεύσεις: 25
Βαθμοί: 29
ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Καλησπέρα σας. Μπορείτε να με διαφωτίσετε τι καθεστώς ισχύει με τα υπαίθρια πάρκινγκ? (για την περίπτωσή μου, πάρκινγκ στο οποίο λουόμενοι αφήνουν τα οχήματά τους πληρώνοντας ένα ποσό ). Η έλλειψη άδειας συνιστά ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις? Σε περίπτωση που υπάρχουν ποινικές κυρώσεις πρέπει επι τόπου να σταματήσουμε την λειτουργία του? Παρακαλώ εάν είναι εφικτό διαφωτίστε με σύντομα. Ευχαριστώ.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 5 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 30/04/2011 - 23:44
Δημοσιεύσεις: 16
Βαθμοί: 80
Απ: ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Σχετική νομοθεσία είναι το Π.Δ.455/1976 (ΦΕΚ 169 Α') και η Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί κατ'εξουσιοδότηση του Π.Δ.455/1976, Οικ. 20612/1759/2013 (ΦΕΚ 2469 Β'). Στο άρθρο 2 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ρητά η διαδικασία της σφράγισης, η οποία γίνεται από την αδειοδοτούσα περιφερειακή υπηρεσία μεταφορών και επικοινωνιών μετά την παρελεύση προθεσμίας πέντε ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου από κάθε αρμόδια αρχή, διάστημα στο οποίο μπορεί ο εκμεταλευτής της εγκατάστασης να εκφράσει τις απόψεις του αφού του έχουν κοινοποιηθεί οι παραβάσεις που διαπιστώθησαν κατά τον έλεγχο. Δεν αναφέρεται στην Υ.Α. η άμεση διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης κατά τον έλεγχο. Στο οικείο αστυνομικό τμήμα κοινοποιείται η απόφαση σφράγισης για τυχόν παράβαση του άρθρου 178 Π.Κ., ενώ μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή μας στους υπαλλήλους της περιφερειακής υπηρεσίας μεταφορών και επικοινωνιών κατά την σφράγιση σύμφωνα με το Π.Δ.141/1991. Οι ποινικές κυρώσεις είναι σύμφωνα με το άρθρο 458 του Π.Κ. σε βαθμό πταίσματος.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Πολύ σωστή η παράθεση της νομοθεσίας maraton. Μια επισήμανση μόνο : Η τελικώς εκδιδόμενη απόφαση σφράγισης αποτελεί [b]θετική δικονομική προϋπόθεση άσκησης της ποινικής δίωξης[/b]. Εν ολίγοις, η κίνηση της ποινικής δίωξης τελεί υπό τη διαλυτική αίρεση της τήρησης της διαδικασίας [έκθεση διεξαγωγής ελέγχου --> κοινοποίηση έκθεσης ελέγχου --> άσκηση δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης --> έκδοση απόφασης σφράγισης --> διαβίβαση αντιγράφου απόφασης σφράγισης στην αρμόδια για τη δίωξη Αρχή (δημόσιος κατήγορος και όχι εισαγγελέας όπως εσφαλμένα αναφέρεται)]. Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να υποβληθεί απ΄ ευθείας μήνυση από αστυνομικό.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.