Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by lalakis on Κυρ, 07/27/2014 - 23:10
χανει καποιος την αδεια οδηγησης του και μετα απο πολυ καιρο τον σταματας για ελεγχο και σου δειχνει απωλεια πριν απο 2 π.χ χρονια!προστιμο 20 ευρω η κατι αλλο?οφειλει επανεκδοση σε συγκεκριμενο διαστημα βαση νομοθεσιας η καλυπτεται με την δηλωση απωλειας η και κλοπης?κι αν η παραβαση που θα του βεβαιωσεις εχει αφαιρεση απλα στελνεις ενημερωτικο στο σ/νιων οτι οποτε αποφασισει να επανεκδοσει αφαιρεστε το για χ μερες?
Greek

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Δευ, 07/28/2014 - 12:28 Μόνιμος σύνδεσμος

Το φωτοαντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης (είτε θεωρημένο, είτε όχι) δεν παρέχει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα οδήγησης οχήματος. Το ίδιο ισχύει και με τις βεβαιώσεις απώλειας, κλοπής κλπ. Υπάρχει σχετική εγκύκλιος του ΥΜΕ, η οποία αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις αυτές σαν οδήγηση οχήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Διότι αν ίσχυε το αντίθετο, σκέψου ότι μπορεί να σου αφαιρεθεί το δίπλωμα για π.χ. πέντε έτη (λόγω μέθης) και εσύ να πας αυθημερόν σαν κύριος σε ένα τμήμα ασφάλειας να δηλώσεις απώλεια, να λάβεις τη σχετική βεβαίωση και να κυκλοφορείς ωραιότατα και νομιμότατα, σαν να μην σου αφαιρέθηκε ποτέ το δίπλωμα.

Από την νομοθεσία πάντως δεν προβλέπεται χρονικό περιθώριο επανέκδοσης του απωλεσθέντος - κλαπέντος ή φθαρμένου διπλώματος (αρθ. 9 της υπ΄ αριθμ. Α3/οικ. 50984/7947 ΥΑ, Β' 3056/2013).

Άλλωστε ακόμα και να καταθέσει άμεσα κάποιος τα δικαιολογητικά για επανέκδοση της απωλεσθείσας, κλαπείσα κλπ άδειας οδήγησης, στην βεβαίωση που λαμβάνει από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών αναγράφεται ότι "η παρούσα δεν υπέχει θέση άδειας ικανότητας οδήγησης" (εγκύκλιος 5803/273/2.2.2009 ΥΜΕ).

[edit time=1406540241]sakis01[/edit]

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Δευ, 07/28/2014 - 15:12 Μόνιμος σύνδεσμος

πολυ σωστα,αρα συμφωνα με τα οσα προβλεπει η 46025/5707 εγκυκλιςο του Υ.Μ.Ε βεβαιωνεις 20 ευρω προστιμο και ο αλλος σαν κυριος συνεχιζει να μην επανεκδιδει διπλωμα η εαν υπαρχει παραβαση δηλωνει μια απωλειουλα και συ απλα το δεσμευεις στο σ/νιων το διπλωμα του που υποθετεις οτι θα παει να το επανεκδοσει.και σιγα μην παει.α.!επισης στην καταχωρηση βεβαιωσης αιτηματος απωλειας που δινει το σ/νιων δεν αναφερεται οτι με αυτην δεν δυναται ο πολιτης να οδηγει και λεει μετα ο πολιτης σε μας ειναι δυνατον δημοσια υπηρεσια να μας δινει εγγραφο που να μην εχει ισχυ οδηγησης?αρα εμεις τον ταλαιπωρουμε.ελας το μεγαλειο σου.

Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Τρί, 07/29/2014 - 10:23 Μόνιμος σύνδεσμος

Φίλε lalakis,

Κύριο μέλημα του Νομοθέτη, κατά τη θέσπιση διατάξεων, είναι η προστασία του καλόπιστου πολίτη από μικροπροβλήματα καθημερινής φύσης (όπως, εν προκειμένω, κλοπές, απώλειες, φθορές της άδειας οδήγησης). Προς τούτο λοιπόν, οφείλει να θεσπίζει διατάξεις, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη και όχι διατάξεις που επιτείνουν την καχυποψία και αντιμετωπίζουν εκ προοιμίου τους πάντες ύποπτους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπό αυτό το πνεύμα, έχουν θεσπιστεί διατάξεις οι οποίες επιτρέπουν την άμεση αντικατάσταση της απωλεσθείσας-κλαπείσας-φθαρθείσας άδειας. Στη δε περίπτωση που δεν αντικατασταθεί, επιβάλλεται στον πολίτη πρόστιμο 20 €, κατά το συνήθη έλεγχο ΚΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση μου, κάποιοι εκμεταλλεύονται το ελαστικό αυτό πλαίσιο και το χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει. Και σ΄ αυτήν την περίπτωση όμως, ο νομοθέτης έχει προβλέψει ποικιλοτρόπως. Αν λοιπόν κάποιος επιδείξει κατά τον έλεγχο βεβαίωση απώλειας ή κλοπής διπλώματος προ ικανού διαστήματος, χωρίς να έχει προβεί σε επανέκδοση, μπορείς να το ελέγξεις μέσω του ΥΜΕ (καθώς αν έχει αφαιρεθεί για άλλο λόγο θα φαίνεται δεσμευμένο), και σε θετική περίπτωση να ακολουθήσεις τη προβλεπόμενη ποινική διαδικασία (ενδεικτικά διαπραχθέντα αδικήματα : ψευδής υπεύθυνη δήλωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης κ.α).

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και κυρίως θέληση από την πλευρά του ελεγκτικού μηχανισμού...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis