ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ Α.Τ.

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 4 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 08/04/2013 - 18:07
Δημοσιεύσεις: 23
Βαθμοί: 50
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ Α.Τ.

Καλησπέρα σε όλους. Υποβάλει ο (Α) έγκληση στο Α.Τ. Ορεστιάδας (τυχαία αναφέρεται το εν λόγω τμήμα) κατά του (Β) για παράβαση άρθρου 308 και 333 του Π.Κ., πράξη που όμως έλαβε χώρα στην Καβάλα ( τυχαία επίσης αναφέρεται η περιοχή αυτή) και είναι εντός των ορίων του αυτοφώρου. Λαμβάνουμε κανονικά την έγκληση και εκδίδουμε αναζητήσεις, ενημερώνοντας και το .Α.Τ. Καβάλας στην περιοχή ευθύνης του οποίου έλαβε χώρα η πράξη για τις δικές τους ενέργειες και για σύλληψη του δράστη εντός των ορίων του αυτοφώρου (συντάσσοντας σηματική αναφορά μέσω P.O.L.). Το ερώτημα μου είναι το εξής: Αν συλληφθεί ο δράστης θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισ. Πρωτ. Καβάλας ή Ορεστιάδας; Σε περίπτωση που δεν συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, τη δικογραφία τη διαβιβάζουμε στον κ. Εισ. Πρωτ. Καβάλας κοινοποιώντας την υποβλητική μας αναφορά στον κ. Εισ. Πρωτ. Ορεστιάδας (για να λάβει γνώση) ή το αντίστροφο; Γενικά ποιες είναι οι ενέργειες μας σε μια τέτοια περίπτωση; Σημειώνεται ότι τόσο ο δράστης όσο και ο παθών τυγχάνουν κάτοικοι Ορεστιάδας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ Α.Τ.

[b]Άρθρο 122 ΚΠΔ - Προσδιορισμός[/b]

1. Η τοπική αρμοδιότητα προσδιορίζεται από τον τόπο όπου τελέστηκε το έγκλημα ή όπου κατοικεί ή διαμένει προσωρινά ο κατηγορούμενος όταν αρχίζει η ποινική δίωξη.

2. Για έγκλημα που τελέστηκε με έντυπο το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα, αρμόδιο είναι το δικαστήριο στην περιφέρεια του οποίου, όπως αποδεικνύεται, δημοσιεύτηκε το έντυπο. Όταν πρόκειται για δυσφήμηση ή εξύβριση, αρμόδιο είναι επίσης και το δικαστήριο στην περιφέρεια του οποίου κυκλοφόρησε μεταγενέστερα το έντυπο, αν ο παθών κατοικεί ή διαμένει μόνιμα στην περιφέρεια αυτή. Στην περίπτωση του προηγούμενου εδαφίου ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να ζητήσει με αίτησή του από τον εισαγγελέα του δικαστηρίου του τόπου κατοικίας ή διαμονής του παθόντος να παραπεμφθεί η εκδίκαση της υποθέσεως στο δικαστήριο του τόπου εκδόσεως του εντύπου. Ο εισαγγελέας διατάσσει την παραπομπή, εφόσον κρίνει ότι συντρέχουν βάσιμοι λόγοι ευχερέστερης διεξαγωγής της δίκης. Αν η αίτηση απορριφθεί, ο κατηγορούμενος ή ο συνήγορός του μπορεί να υποβάλει παρόμοια αίτηση στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση, το οποίο αποφασίζει για την παραπομπή ή όχι της υποθέσεως. Αν το έντυπο εκδόθηκε στο εξωτερικό, αρμόδιο είναι το δικαστήριο στην περιφέρεια του οποίου το έντυπο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και αν δεν εξακριβώθηκε αυτός ο τόπος, αρμόδιο είναι το δικαστήριο στην περιφέρεια του οποίου κατοικεί ή διαμένει προσωρινά αυτός που προσβλήθηκε• σε κάθε άλλη περίπτωση, το δικαστήριο της πρωτεύουσας.

[b]Άρθρο 125 ΚΠΔ - Προτίμηση.[/b]

Μεταξύ περισσότερων αρμόδιων δικαστηρίων ή ανακριτικών υπαλλήλων που έχουν επιληφθεί παράλληλα προτιμούνται εκείνοι του τόπου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα• αν ο τόπος αυτός είναι άγνωστος, προτιμούνται εκείνοι που πρώτοι κάλεσαν ή διέταξαν τη σύλληψη ή τη φυλάκιση του κατηγορουμένου. Μπορεί όμως το συμβούλιο εφετών ή ο Άρειος Πάγος, σύμφωνα με τις διακρίσεις του άρθρου 132, να αναθέσει την ανάκριση και την απόφαση σε άλλο αρμόδιο δικαστήριο.

[b]Επίσης[/b], η τοπική αρμοδιότητα της εισαγγελίας συμπίπτει με την του δικαστηρίου στο οποίο λειτουργεί.

Κατά την άποψη μου, μίλα με τον εισαγγελέα που υπάγεστε, προς της υποβολής της δικογραφίας για να γλιτώσεις άσκοπα πέρα δώθε...

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.